Kamarát, ktorý chce niečo viac

anina1972
3. dec 2018

Ahojte dievčatá. Mám veľmi dobrého kamaráta s ktorým sa poznám uz dlhé roky, no prednedavnom sa mi priznal, že začal ku mne cítiť niečo viac. Sľúbili sme si, že budeme najlepší priatelia navzdy, no ja neviem čo mám robiť. Ja ho nemilujem, mám manžela s ktorým som šťastná a stále rozmýšľam ako ukončiť s ním tento vzťah tak aby som ho nezranila a aj seba pretože ho mam rada.

tosomja
3. dec 2018

@anina1972 uprimne , ak je kamarat a chce byt v tvojej blizkosti aj napriek tomu, tak budete.. Ak nie, tak bohužiaľ, asi nestoji o kamarátstvo. Ak mas milujúceho manzela a tiez ho ľúbiš, tak radsej pridem o kamoša. Ako o rodinu

anina1972
autor
3. dec 2018

@tosomja áno, on by chcel byť v mojej prítomnosti aj napriek tomu, že ja k nemu necítim to čo on ku mne, ale proste byť s ním kamarátka s tým pocitom, že on chce viac... Neviem, už to nie je ono.

tosomja
3. dec 2018

@anina1972 tak mu to povedz, ze uz mas zvláštny pocit ked vies, ze chce viac... Mozno mala pauza vam nezaškodí.

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@anina1972 on vie, ze si vydata a napriek tomu Ti povie, ze k Tebe citi nieco viac? V podstate Ta nahovara na neveru, alebo rozvod-mozes si vybrat. Ale toto je velmi zvlastny kamarat.

moonlight1210
3. dec 2018

@anina1972 myslim, teby si mal dat od teba na nejaky cas pauzu.
A skusit si niekoho najst. Kym bude pri tebe, pretecu mu pomedzi prsty prilezitosti. Lebo sa bude upinat na nedosiahnutelne. Porovnavat. Alebo z partneriek robit docasne nahrady.

A aj kvoli tebe, lebo coskoro zistis, ze sa pri nom necitis komfortne. Ze podvedome kontrolujes, co povies, ako to povies, co urobis, ako to urobis... lebo uz vies, ze on za tym moze vidiet nieco viac.
A nechces zranit ani jeho, ale ani seba.
A vieme ako to byva. On sa niekde nakoniec prekecne, prizna, zeby ta chcel, a ak si bola naucena chovat sa pri nom uvolnene ako pri dobrom kamosovi, a mozno sa obcas prekarat dvojzmyslami, zrazu taky vas priatelsky vztah u ludi naberie uplne iny rozmer. Zacnu na vas pozerat inak. A mozu z toho byt reci a pruser. Klebety su stohlava hydra.

A je to aj pokusenie. Ked u vas doma nieco zahapruje, bude ta to pokusat napravit si emocie na ramene, ktore mas iste, ze tu caka len a len na teba. Oslabuje to volu riesit problemy doma.

zuzka1902
3. dec 2018

@moonlight1210 súhlasím!!!

romiada
3. dec 2018

@anina1972 ono sa aj vravi že priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje. A ak je niekto vynimka, tak je to podľa mňa len do času kym jeden z tych dvoch nezačne citiť niečo viac. Vieš ja mam roky takehoto kamoša...najprv sa mi pačil on, potom ja jemu ale nikdy sa tie naše tužby nestretli v rovnakom čase. Teraz viem,že by som ho už nechcela (ako na strednej 😁). Jeho šance prevalcovali v mojom živote ini muži. Veľakrat som už zažila od neho naražky aj s otazkou prečo sme vlastne my dvaja neskončili v posteli. No lebo! Lebo by som nemala už kamoša, lebo by som nemala od koho spoznať mužsky pohľad na vec a v neposlednom rade preto,že po toľkych rokoch je už pomaly ako moj brat. A pokazili by sme si spolupracu medzi nami. Takze Ti to pisem ako dokaz toho ze sme to prezili (narazky, tuzby) ale tiez s odstupom a hluchymi obdobiami. A je prijemne po rokoch si uprimne povedat ze Mam Ta rad/rada a Som rad/a ze Ta mam vo svojom živote.

pininka
4. dec 2018

Ja si myslim že je od neho pekne že bol k tebe úprimný a ty by si teraz mala byť rovnako úprimná a povedať mu,že máš manžela a že nechceš určite nič viac a že asi bude lepšie ak sa budete menej stretávať, hlavne preňho, aby mal šancu pozerať sa aj na iné dievčatá.

anina1972
autor
4. dec 2018

Oooch, no budem smutná z toho, že už ho nebudem mať, lebo ozaj že ho mám veľmi rada. Ale musím to s ním ukončiť, kvôli nemu hlavne. Len ako to spraviť, ťažko mu to oznámiť, to sklamanie v jeho očiach.

ivankomonika
4. dec 2018

@anina1972 najlepší kamarát ti ma byt tvoj manzel. Ukončiť takyto "vzťah". Páčilo by sa ti keby tvoj muž mal takúto najlepšiu kamarátku?

lujza123
4. dec 2018

@anina1972 pockat kym ho to prejde. Cely zivot sa kamosim s chalanmi, vo vela zalubach su mi blizsi a tento problem sa mi stal niekolkokrat. Jedno dobre priatelstvo to ustalo, kamos si nasiel frajerku a vsetko je ok, no pri niektorich to neslo inac nez len sa prestat vidiet. To zalezi asi od osobnosti, niektore zeny a muzi proste nedokazu byt kamarati s opacnym pohlavim

deti95060810
4. dec 2018

ja osobne mám nie moc dobré skúsenosti s kamarátmi.... ja som to brala inak a dotyčný tiež inak... ak ja som mala na mysli ozajstné kamarátstvo tak kamarát pod slovkom kamarátstvo myslel aj nejaké tie city... 😉
a tak to bolo pri viacerých kamarátstvach... ak si chceš udržať manželstvo - kamaráta pusť k vode...

tyrkysova_kobyla
4. dec 2018

Tiez je moj naj kamarat clovek muzskeho pohlavia a mozem povedat, ze my dvaja by sme neboli par, ani keby sme boli posledni ludia na tejto planete, takze tento problem mame vyrieseny 😂

hope87
4. dec 2018

na 100% suhlasim s @moonlight1210 ! Lepsie by som to nenapisala 🙂

miadi
5. dec 2018

Mne take kamaratstvo pride ako egoizmus z tvojej strany -nesudim ta len ti poviem ako taketo veci vidim ja .. manžel by mal byt tvoj naj kamarat .jemu nevadi ze sa stretavas s chlapom co by ta chcel ?egoizmus vidim v tom ze vies ze kamoš ta ma rad on ti dava svoj cas a energiu lebo dufa .. a ty vies ze ho nechces no je ti snim fajn nieco si snim kompenzuješ vyuzivas ho hladka ti ego jeho zaujem o teba ako cloveka hoci vies ze jeho zaujimas ako žena . Tento vztah je nezdravy a škodi tvojmu manzelstvu. A on stebou straca cas asi mu davas matuce signali kym je do teba zalubeny nevie sa posunut dalej a najst lasku ktora by bola obojstrsnna. Pre jeho aj svoje vlastne dobro ukonci tento čudny vztah.

pininka
5. dec 2018

Uff,no prečítaní niektorých príspevkov som ostala sama zo seba v šoku aká som asi sebecka, keďže mám množstvo kamarátov chlapov, vždy som sa viac kamarátila s mužmi ako so ženami a nič postranné v tom nebolo a môj muž je našťastie dosť inteligentný na to,aby mi žiadne kamarátstva nezakazoval,keďže mi verí a vie že sú to iba moji kamaráti. Fakt nechápem, čo sme v stredoveku že sa žena nemôže kamarátiť s chlapom? A že muž má byť najlepší kamarát,nesúhlasím, manžel má.byt manzel a to je niečo oveľa viac ako kamarát. S kamarátom nespavam, ani mu nevyznavam lásku, ani s ním nemám deti.

smitjan
5. dec 2018

@pininka vsetko je to uhol pohladu, moj muz je moj muz a tiez aj najlepsi kamarat, keby nebol aj mojim kamaratom, tak niektore veci by sme asi tazko prezili, tazko by sme sa cez ne dostali 🙂

miadi
5. dec 2018

@pininka ved na tom nic nie je ze si sebecka 🙂 egoistiek co maju radi viac chlapov ako zeny poznam kopec :D vedia z tych kamosov dostat viac ako by mali zo zien.. uzitok pomoc odvoz vzdy sa nieco najde a chlap moze byt gentleman skor ako druha zena. .. a este o to skor kamarat ktory chce nieco viac. Kazdy ma pravo na iny nazor a iny pristup k zivotu ked je niekoho nazor iny este nie je stredoveky 🙂 Manzel by mal byt idealne aj nalepsim kamaratom. Ak snim chce zena ostat ked uz deti budu prec z domu a zo spavania spolocneho bude ozaj uz len spanie . Ale to je len moj nazor kazdemu vyhovuje nieco ine pre niekoho je manzel iba manzel chlap ktoremu vyzna lasku ma snim deti a hotovo..Vyska mojho IQ nema nic spolocne stym zeby sa mi nepacilo keby mal mm nejaku kamosku, ktora by chcela byt viac ako kamaratka. Aj ked mu verim , naco si komplikovat takym clovekom zivot? Ja sa na veci pozeram aj z druhej strany a nerobim to co by vadilo tomu druhemu. Moj koment bol pre autorku tejto temy ide o jej zivot a to ako by to bral jej muz nie tvoj. Ked tvojmu to nevadi tak mas zelenu mat kolko kamosov chces ale to neznamena ked by to inemu vadilo, ze by to zakazal. Manzelstvo nie je o zakazovani alebo o jednom z paru co rozhoduje manzelstvo je o partnerstve kde sa robia kompromisi kde treba brat ohlad aj na toho druheho.. aspon u nas to tak funguje. A ako to robia druhi je ozaj tiez len ich vec 🙂 Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja som rada ze sme s mm tak stredoveky a nepestujeme kamaratsva s opacnym pohlavym 🙂 Nemame taketo problemy 🙂 (a mala som kopec muzskych kamosov za slobodna z ktorych nakoniec takmer kazdy chcel byt nieco viac 🙂 pravda je taka ze najst naozaj dobru kamaratku je ovela tazsie ako kamosa. Ale ked ju clovek konecne najde stoji to za to.

pininka
6. dec 2018

@miadi áno,máš pravdu,že každý sme nastavený inak. Ja nerobím mužovi to,čo nechcem aby robil on mne,neviem a ani si nechcem predstaviť žeby som po svadbe nemohla ísť so svojimi kamarátmi na hokej, na ktorý chodím roky rokuce, a to isté žeby môj muž nemohol ist tak isto. Nikdy sme sa v tomto neobmedzovali a sme spolu 17 rokov. Samozrejme je,že si nielen veríme ale aj dodržiavame to,že ide iba o kamarátske stretnutia ak by som videla že to unho prekročilo rozumnú mieru,tak sa s ním o tom porozprávam,a poviem že mi to vadí. Môj osobný názor je, že akékoľvek zákazy a doporučenia vedú len k zatlkaniu a zahovaraniu,lebo zakázané ovocie chutí najlepšie a muži sú ako deti a strašne radi robia na truc a najradšej tajne.

anina1972
autor
6. dec 2018

No zenyyyy. Každá máte svojim spôsobom pravdu. Napríklad aj ja mám okrem tohto kamaráta ešte aj iných, mužského pohlavia, ktorí sú naši spoloční priatelia a som si istá, že v živote by tam nepreskocila žiadna iskra či už z mojej strany alebo z ich.

hope87
6. dec 2018

@anina1972 a je aj tento kamarat, ktory ti vyznal lasku, vas spolocny? ci len tvoj? pozna ho tvoj muz? neviem ale podla, ak je to len tvoj kamarat, tak by ste sa uz nemali stretavat...neurobi to dobrotu. On to isto pochopi a posunie sa dalej...najde si niekoho...vies ako dlho uz k tebe musel citit nieco viac? clovek sa taketo veci neodvazi povedat, ak je to len nejaky chvilkovy pocit...

anina1972
autor
6. dec 2018

@hope87 nie je spoločný, ale poznajú sa trochu.

nepodareny
7. dec 2018

@anina1972 ahoj som muž ja som spravil chybu a manželka mu nechce odpustiť a o kolegovi s ktorým sa často stretáva a smskujes jazdu chvíľku tvrdí že je len priatel. Vieš aj keď som ja pochybil tak tráviť s ním voľný čas po práci než príde domov a potom si ešte aj sms podieľať není o priateľstve. Aj vy dvaja s priateľom okrem pravidelných stretnutí si posielate stále sms? Vidí to aj tvoj muž že stále si píšeš. Buď rada že má v teba dôveru a myslí si že si napr na FB s kamoskami. Ak je ti rodina ešte dôležitá ukončí to cim skôr než príde k nešťastiu. Ujasniť si v hlave koho máš vlastne rada.

majkeel
7. dec 2018

Ak ho chces zrusit a neskoncit kamaratstvo, tak ho musis odmietnut a pohladit mu zaroven odmietnute ego.
Mozes povedat, ze keby si bola volna, tak by ste spolu mozno nieco mohli mat, ze Ti je s nim dobre, ze si skvele rozumiete (nepouzivaj slovo mam Ta rada - mame radi psov, plysakov, pizzu 🙂 ). ALE ze si silne rodinne zalozena, chces, aby Ti tato rodina vydrzala, atd. Nemusis mu hned hovorit, ze ho nemilujes. To je zbytocna a depresivna informacia pre buchnutych. 😉 Vyhovorka je milosrdnejsia ako pravda do oci.
Chalan nebude taky dotknuty, zoberie to tak, ze proste prisiel prilis neskoro. A casom ho to prejde.