Kde sa vám dobre býva?

3. sep 2024

Ahojte.
Tuzime po domceku, uz dlho 😊 Najvacsi nas problem je vybrat si miesto/ mestecko/obec. Dolezite su pre nas skoly ZS, MS, pripadne aj SS by potesila, kde je pohodova atmosfera, ludia sa zdravia a vedia sa podporit. Viem asi to je na SK skoro nerealne... Sporadicky hladame uz niekolko rokov. No vzdy to ma nejake ale... Jz Slovenska. Paci sa nam aj pod Tatrami, ale asi ten JZ skor. Pripojenie na dialnicu, vlak, cyklochodnik su vitane.

doriiis
3. sep 2024

Bývam v nitrianskom kraji.Vsade sama rovina a teplo.V obci máme materské školy aj zakladne školy.Lekarov,obchody.Bratislava 100 km,Nitra 40km,Trnava 60 km ďaleko.
Ja som tu spokojná

thirstymonk
3. sep 2024

Pod tatrami šťastie nenajdeš... tie dediny s vidinou o peknom domčeku a zdraviacich sa susedoch sú síce pekné, ale v realite ti tam budú ožrani šťať na plot a spoluobčania preliezať cez plot a kradnúť v lepšom prípade len jablká zo stromu. Pod tatrami je proste tma. Tak to je a stále sa to len zhoršuje. Ber to ako vlastnú skúsenosť človeka, ktorý sa pod tatrami narodil a prežil tam 30 rokov života. Chválabohu, že už som preč.

thirstymonk
3. sep 2024

Keď chceš, napiš mi spravu

autor
3. sep 2024

@doriiis hej, ta rovina a teplo, ale tak pri malom /velkom Dunaji alebo Vahu to moze byt fajn. Mate nejaky spolocensky zivot v obci? Decka sa nebojis pustit von pohrat?

autor
3. sep 2024

@thirstymonk to je extrem. Vela ludi si to neuvedomuje ake to je narocne zit pri spoluobcanoch. Tie lesy a hory, priroda, to nas pritahuje.

thirstymonk
3. sep 2024

Na spiši a liptove v podstate už je veľmi málo dedín, kde je kľud. Jednou z nich je šuňava, alebo lendak, ale to sú zase sekty, neviem ako tam berú prisťahovalcov.

betulinka1
3. sep 2024

Šaľa, Nitra. V tychto mestách som zila a za mna su super. Aj sportove vyžitie aj kultúrne, cyklotrasy, kade tade. V Šali pekne plaze, kde sa vies vo Vahu aj okupat. Dostupnosť do Ba bez problemov. Deti vonku na ulici cele dni.

autor
3. sep 2024

@thirstymonk sekta v akom ponimani? Nabozenskom, ci akom? Lebo teda aj toto moze byt niekedy "skryta zavada"

autor
3. sep 2024

@betulinka1 Salu vobec nepoznam. Skusim pozriet. Nieco v takomto rozmere hladame, pripadne mensie. Nitra uz je moc. Aj ti v Sali chodili deti to skoly/skolky? Ten Vah a plaze to je super moznost.

thirstymonk
3. sep 2024

Nielen naboženskom. Obidve dediny sú samozrejme papeženecke, plne. Alebo skoro plne, to je jedna vec. Druhá vec je, že na cudzinca pozeraju jak keby mal lepru, alebo AIDS. PRoste sa budú strániť, nerozprávať sa s vami, neprihovoria sa, nepomožu. V šuňave už tento aspekt so screenagermi a zoomermi ubúda, ja som tam chodil na hríby a som to presne videl... keď som sa pozdravil, tak sa dajaky dedo abo baba otočili radšej na druhu stranu a tak...

doriiis
3. sep 2024

Máme normálny spoločenský život v obci.Jarmoky,oslavy,deň detí,deti chodia zo školy na výlety a my ako rodina nemáme problém sadnúť do auta a ísť za kultúrou do BA,TT,NR a aj ďalej.
Nie deti sa nebojím samé púšťať.Odmalicka sa chodia von samé byciklovat,do školy chodia samé,krúžky,atď.
Mám doma pubertiaka,takže ten je viac vonku ako doma

zuzinabila
3. sep 2024

podľa mňa by sa ti páčilo okolie Smoleníc🙂urcite chod v predstihu presondovat. napr. také Gbely, čo je JZ, kedykoľvek ideme cez túto dedinu, brutálny smrad žumpy v strede dediny, aleže stále v akúkoľvek hodinu dňa🙂 to len 1 z XY príkladov, kde môže čosi vadiť a nedozvieš sa inak len osobnou skúsenosťou.

zmrzlinka2021
3. sep 2024

A čo tak Pezinok? Príjemné malé mestečko, veľa prírody, pracovné moznosti

klara351
3. sep 2024

Mne sa velmi paci Svaty Jur, je to blizko BA, takze skoly mas, dobra dostupnost a je to take kludnejsie.

tarvika
3. sep 2024

pezinok a svaty jur tiez odporucam, ale mega drahe nehnutelnosti.

brendaa
3. sep 2024

Ja by som na to pozerala aj rámci možnosti zamestnania sa a práce, možnosť dochádzania do mesta....občianska vybavenosť, veľké mesto, obec vzdialená koľko km od mesta...pre deti škola, krúžky dochádzanie na strednú školu?....kultúra....
.....Mať dom pod Tatrami.... je veľký rozdiel Poprad - Spišská Sobota a spomínaná Šuňava, ktorá má ďalej do Popradu...o Lendaku sa radšej nevyjadrujem to je už okres Kežmarok, keď si dobre spomínam.....rázovité obce sú obe...

vkatush
3. sep 2024

To je podľa mňa také, že hop alebo trop. Stačí že pôjdeš o ulicu ďalej a môžu tam byť úplne iné vzťahy, ľudia, problémy.
Ja som pri KE a nemenila by som. Nie len so susedmi, ale aj s dedinou dobré vzťahy, ľudia sa tu zdravia, keď sme s malým vonku, všetci ho už poznajú, prihovoria sa mu. So susedmi z ulice máme extra dobré vzťahy, či už prídu večer na pivko, porozprávame sa cez plot, preberieme si kuriérov, ak nie sme doma. A aj spoločenský život v obci je veľký, robia sa akcie a aj vybavenosť obce je nadštandard.

Ale domček tu kúpiš okolo 300k 😂 to je obrovská nevýhoda 😁 takže ja by som pozerala aj na ceny nehnuteľností a hlavne na prácu.

harrisson
3. sep 2024

Košice

thirstymonk
3. sep 2024

Pozri čo mi uplnou nahodou vybehlo na fejse: https://www.winnersreality.sk/ponuka/8250/exklu... Mlynica - mala dedinka pri Poprade. Do popradu maš par kilometrov. Ale neviem ako to tam je so spoluobčanmi.

betulinka1
3. sep 2024

Tu je viac škôlok aj ZS aj stredných skol.

tamtamka26
3. sep 2024

čo je Nitra "moc"? aj pri Nr sú dedinky, ktoré sú sympatické a možno by si v nich našla to, čo hľadáš...

h2
3. sep 2024

@thirstymonk 🤔 To si sem prečo dal? Len preto, že ti to vybehlo na FB? Dvojizbový dom pre rodinu? Okrem toho, autorka píše, že hoci sa jej páči pod Tatrami, tak skôr hľadá juhozápad.

inaemre
3. sep 2024

Nie na Slovensku 😅

thirstymonk
3. sep 2024

@h2 Uplne nahodou mi to skočilo na FB ako reklama, nemam s tym fakt nič spoločne, ani nikoho v tej dedine nepoznam, len som zo dva razy cez ňu šiel a celkom pekne to tam bolo.

kachita
3. sep 2024

Taka Hôrka pri Poprade je skvela dedina, Poprad za rohom, ziadbi spoluobcania. Pod Tatrami su miesta, kde sa so spoluo canmi zije tazsie, ale aj miesta kde je spoluzitie s nimi uplna pohoda. Netreba zvelicovat.

h2
3. sep 2024

Autorka, bolo ti to treba, spomínať tu Tatry, keď hladáš bývanie na juhozápade? Teraz ti tu samé Tatry budú ponúkať. 😂

marsmykkok
3. sep 2024

Mne napadol Sliač, vlakom za pár minút aj v BB aj vo Zvolene, nie sú tam problémoví spoluobčania, pekná príroda. Ale ceny nehnuteľností sú vyššie. Ale za mňa je to pekné a kľudné mestečko.

autor
3. sep 2024

@zmrzlinka2021
@klara351
@tarvika ano, tento smer je velmi popularny. Uz sa mi to zda preludnena, ale stale pekne. Sympaticke je tiez to, ze je to pod Malymi karpatami. Ked tam idu vsetci, aj ceny su mega obrovske.

autor
3. sep 2024

@zuzinabila okolo Smolenic je to pekne. V Dolanoch sa nam pacilo. Pozemok a svoje si postavit.

autor
3. sep 2024

@tamtamka26 Nitra je velka, co do poctu obyvatelov. Nieci mensie sa nam ziada. Dediny v okoli nepoznam vobec.