Kozmetika pre našich najmenších

javejvoda
3. júl 2013

Mamky vedia,
aké dôležité je dodržiavať hygienu, keď je doma bábätko. Aj my doma jedno máme. Vlastne je to taká naša malá princezná. Aktuálne má 15 mesiacov a vzľadom k tomu, že pred pár mesiacmi objavila čaro chôdze a behania, je takmer nadľudský výkon ustrážiť ju. Ale ďaleko náročnejšie je naučiť ju základným hygienickým návykom. Možno si vravít, že na toto je dosť času, ale kdeže.
Všetko to začína narodením. Kúpanie, prebaľovanie, starostlivosť po pokožku, neskôr o zúbky. A pokračuje to vlastne takmer po celý život. Veď vieme 🙂
Teraz by som vám rada predstavila, čo používame my:
Začína to vláskami, tie umývame 2x za týždeň a používame Johnson´s baby shampoo. Veľká spokojnosť!
Na kúpanie používame Penu do kúpeľa pre celé telo od Jonson&Johnson, ich veľké balenie je síce trošku nepraktické, ale zato vydrží. Túto striedame s detskou emulziou od firmy MANUFAKTURA, ktorá vytvára veľmi bohatú a hebkú penu.
Po vykúpaní a vysušení doprajeme pokožke našej malej princeznej i riadne osvieženie vďaka NIVEA Baby výživnému mlieku. To je ľahko roztierateľné vďaka svojej príjemnej konzistencii a pokožku krásne premaže a nezanecháva na pyžamku žiadne mastné ani farebné fleky. Keď bola dcérka menšia, používali sme obyčajnú indulonu, ktorá sa nám tiež veľmi osvedčila. Len sa ťašie roztierala, lebo bola oveľa hustejšia.
Na každodenné umývanie ručičiek používáme tekuté mydlá značky Radox. Najobľúbenejšíe je to svetlé Clean&Moisturing s jojobovým olejom a harmančekom.
Nezabúdame však ani na zúbky, zatiaľ ich čistíme 1x denne a pretože má naša slečna už skoro všetky zúbky, vymenili sme prstiačik a húbku za zubnú kefku a pridali zubnú pastu. Všetci nám najskôr doporučovali Elmex, ale pri prvej návšteve nám stomatologička odporučila zubnú pastu BIOREPAIR Junior. Je jemná, s príjemnou a ľahkou ovocnou vôňou i chuťou. No a k tomu používame ešte zubnú kefku od Curaproxu. Skúšali sme G.U.M., ale mala príliš vysoké štetinky a to malej prekážalo.
No a na doplnenie ešte opaľovacie mlieko s vysokým faktorom ochrany pred UV žiarením a síce od firmy VICHY. Je síce o niečo drahaší, ale nám sa podarilo kúpiť v akcii dva za cenu jedného.
A čo používate vy? Máte nejaké doporučenie napríklad na nejaký vhodný a osvedčený repelent?

luciaalex
3. júl 2013

Kazdy mame nejaku zabavku. Ja si rada precitam knihu, niekto sportuje, no a niekto ma potrebu obohatit nas o prehlad kozmetickych produktov z jeho kupelne. Asi som uz dlho na rodicaku, ale niektore veci nechapem.....

janinah
3. júl 2013

@luciaalex nechápeš nenápadnú reklamu? 😀

luciaalex
3. júl 2013

Sak hovorim, uz som dlho doma, osprostievam, nechapem..... idem si umyt zuby. Aj ustnu vodu si dam.

tykat
3. júl 2013

Mna len fascinuje ako niekto vykupe male dieta v umelo vyrobenej pene do kupela, ktora prirodzene mastnu pokozku odmasti a potom dieta natrie umelym telovym mliekom alebo co to je za sajrajt aby koza nebola sucha. Postavene na hlavu, kozmeticke koncerny takych miluju. A hlavne od narodenia tie deti macajte a natierajte chemiou, urobte vsetko pre rozsirenie ich trhoveho segmentu.

xlucia
4. júl 2013

@javejvoda odhliadnuc od toho ze johnson je strasny bordel, tak tvoje dieta ma viac kozmetiky tusim ako ja... ruky a okakanu ritulu umyvam mydlom, osttne cistou vodou.
absolutne ziadne peny do kupela nepouzivame, duplom pre dievca nie, ktoremu to drazdi aj intimne miesta.
natierat dieta kazdy den je blbost, koza ma nejaku svoju fuknciu ako bariera, kydat na nu tolko chemie....o tri roky bude z dietata tazky atopik
zubna pasta sa vybera podla toho co ma v zlozeni, nie podla toho ci je jemna...
prosim ta kolko ma tvoja dcera rokov??

cicimon
4. júl 2013

ta tema zacina ako reklama nejakej drogerie/lekarne..

sense
4. júl 2013

jedine co pouzivam pre svoje dieta co sa kupela tyka je voda a par kvapiek mandloveho oleja z lekarne, ....nechapem naco drazdti pokozku dietata hned od tak mala, take dieta nie je spinave aby pouzivalo penu, al. ine sampony do kupela a potom bolo ponatierane...jeden sajrajt lepsi ako druhy....a nie som si ani ista ci 15mesacne dieta dokaze dokonale vyplut zubnu pastu....

linda20111
4. júl 2013

@javejvoda ahoj, tak ja mam polrocneho chlapceka a zatial ho kupem len v cistej vode, zadocek umyvam s troskou detskeho mydla bubchen. sampon na vlasy nepouzivame, maly ma kratke vlasy aj tie sme mu ostrihali aby mu nebolo teplo teraz v lete. na telo davam detsky olej, aviril, coop jednota a johnson / znacky striedam/ a nie po kazdom kupani cca 1-2x za tyzden, teraz v lete menej casto. zubky zatial nema 🙂 a inac zeny neviem preco sa do nej tak pustate, kazdy si moze davat kozmetiku aku chce kolko chce alebo dieta vobec nekupat je to iba jej vec co pouziva a je to jej nazor a jej sposob ako to robi.
@javejvoda myslim ze si to napisala trosku ako reklamu, no nie v zlom 🙂 , ale aspon pekne bez gramatickych chyb a na urovni nie ako tu jedna minule pisala citujem" po materskej sa budem zyvit nechtami" Ja sa doteraz na tom smejem 🙂 🙂 🙂

lujza123
4. júl 2013

No ja som si momentalne rano umyla zuby pastou tusim ze colgate a kefkou elmex zatial co zabka si dala svoju pastu perlicku, lebo si ju vybrala a svoju kefku neznamej znacky ktoru si vybrala tiez. No a tvare sme si umyli vodou znacky cista studena z vodovodu. Ja som si napatlala na tvar krem znacky himalaja alebo tak nejak a oci pretrela spiralou..no ma zlty obal znacku si nepametam. Dala som si deodorant znacky rexona a vonavku hugo boss ale ktory druh netusim. Samozrejme spiralou som musela malej zamavat pred ocami akoze ju malujem tiez a prskla som jej trochu vone na saty.
V skolke si umyva rucky neznamym mydlom a ja v praci nejakym tekutym. A ked prideme domov tak si umyjeme ruky mydlom znacky modre. Vecer sa zabka okupe vo vanicke s vodou tentokrat znacky cista tepla z vodovodu a osusi sa uterakom. Zuby jej umyjem tym jej vyberom a potom uz len znacka chvilu vymyslat a zaspat