Nevesta s krátkymi šatami, obliekli by ste si ako hosť dlhé šaty ?

20. jan 2020

Ahojte , keď ste išli na svadbu, kde nevesta má krátke šaty, obliekli by ste si ako hosť dlhé? Neveste to je jedno, žiadno sa nevyjadrila, takže je to len na nás. Ja som už mala vyhliadnuté dlhé bielo-ružové šaty a teraz som na vážkach.
Tak ak niekto bol na takej svadbe budem rada za odpoveď 🙂

sisa_s
20. jan 2020

No ja by som si v prvom rade ako host nedala biele saty, ani kombinovane s inou farbou...

ivkazba
20. jan 2020

Áno, nevesta krátke šaty, ja ako hosť dlhé. Ale teda nevolila som bielo ružovú. Za mňa je vhodné dať si šaty také, ktoré neevokujú, že môžu byť tiež svadobné.

marytesss
20. jan 2020

kľudne si môžeš dať dlhé ale preboha nie bledé ani nijako biele

petkaaa
20. jan 2020

Ja nerozumiem, prečo má hosť na svadbu potrebu obliekať sa do kombinácií, kde je biela. Je miliarda farieb a odtieňov, tak prečo volíte na takúto udalosť bielu? 😨

vso10
20. jan 2020

Ja som mala na svojej svadbe krátke šaty nad kolená. Jedna baba mala dlhé cierno-broskyňové šaty. Iná zasa kombináciu biela-čierna čipka - nevyzneli ako svadobné, boli krásne, elegantné. Obe šaty boli krásne. Nevadilo mi, že mali dlhé šaty, alebo v kombinácii s bielou. Keď si nie si istá, spýtaj sa nevesty, ukáž jej fotku. Pokiaľ to jej nebude vadiť, tak si kľudne daj. Asi jediné je to, aby nevyzneli Tvoje šaty ako svadobné.

suzitok
20. jan 2020

Nevesta ma vynikať, coze by som si nikdy neobliekla saty, ktorými by som ju mohla "zatieniť"..cize urcite nie biele, jedine ak by to bola požiadavka nevesty v pripade druziciek, alebo ak si niekto ladi aj hosti do farieb......a nemaju sa nosiť ani cierne, na mojej svadbe mali zeny aj cierne, ja som to neriesila, nijako mi to osobne nevadilo....popripade sa jej spýtaj, aky ma na to nazor, ale podla mna kazdemu musi byt naprvy pohlad jasne, ktora je "nevesta" 🙂

jana19877
20. jan 2020

Pokiaľ jej to je jedno, tak si kľudne daj aj dlhé 🙂

queen_el
20. jan 2020

Ja by som si neobliekla dlhé v tomto prípade, lebo si myslím, že ak bude mať nevesta krátke šaty, celá svadba bude v ležérnejšom štýle a na takú svadby sa mi moc nehodia dlhé šaty. čo sa týka farby, ak sú až moc biele/bledé, asi to nie je dobrý nápad, ale ak je to nejaká výraznejšia ružová s bielou, tak prečo nie, zas netreba preháňať 🙂 Samozrejme, že úplne biele šaty nie sú vhodné, ale v kombinácii s inou farbou prečo nie.

autor
20. jan 2020

@sisa_s na mojej svadbe mali skoro všetky biely top a farebné sukne alebo šaty s bielym vrchom. Neprišlo mi to čudné, takže teraz keď som hľadala šaty som vôbec nevylúčila tú farbu. Ružová je sýta.
@ivkazba
@marytesss
@petkaaa
@suzitok šaty nie sú v bledom tóne 🙂 určite ju nezatienim
@queen_el práveže svadba na úrovni, len je to jej štýl.

h2
20. jan 2020

Len taká otázka: To všetky, keď idete na svadbu, dopredu viete, aké bude mať nevesta šaty?

suzitok
20. jan 2020

@h2 ja som nikdy ziadnej nevedela/nevidela vopred ...az ked prichádzala 🙂

h2
20. jan 2020

@suzitok Ja tiež nie, preto ma to zaujalo.

queen_el
20. jan 2020

Veď ja nehovorím, že to nebude na úrovni, ale ide presne o ten štýl.
@h2 Podľa mňa ide skôr o to, že sa ľudia (ženy) pýtajú, aký štýl šiat bude mať, aby neboli "lepšie" oblečené ako nevesta. Napr. ak má nevesta úplne jednoduché šaty, tak si neoblečiem róbu ako na ples v opere. AK má nevesta krátke šaty, neoblečiem si dlhé. Veľa žien myslí na také veci., preto sa pýtajú.

h2
20. jan 2020

@queen_el 🤔 Hm, tak toto ma nikdy nenapadlo, ani som sa nikdy podľa toho neobliekala. Myslíš, že je faux pas, keď má nevesta krátke šaty a "hosťka" dlhé?

queen_el
20. jan 2020

@h2 Tak, ja môžem iba za seba povedať, že ak by som vedela dopredu že nevesta bude mať krátke šaty, tak by som si vybrala tiež krátke. Nemusí to byť faux pas, len sa to viac hodí podľa mňa. Nie všetci to takto riešia a ani to nevadí, kým si žena (hosť) neoblečie dlhé biele šaty :D (zažila som, našťastie nie na vlastnej svadbe)

monikangel
20. jan 2020

A ked Vam poviem, ze sama moja svokra si kupila na nasu svadbu biele saty s bolerkom, take kratke, obtiahnute?! Nervy som na nu mala, ako nikdy. Ale predychala som a kaslem uz na to. Nedavala by som si ale biele saty, ak som host. Nejake bledo ruzove este dajme tomu, a u nas na svadbe mali hostia aj kratke aj dlhe saty, kto ako chcel.

monikangel
20. jan 2020

@h2 nemyslim si, podla mna nie je. Je to na kazdom a mozno na dohode.

mistymay33
20. jan 2020

Ja som mala ako nevesta krátke biele svadobne šaty, a mala som tam dámy, ktoré mali dlhé. Vobecc mi to nevadilo, neprišlo mi to divné, a nikto sa ma nepýtal, či može mať dlhé a keby sa ma opýtal, tak by mi to prislo čudné, že takého veci niekto rieši. A mala som na svadbe kamarátku mojho manžela, ktorá prišla v bielych letných šatoch a tiež mi to absolutne nevadilo a nikto to ani nekomentoval. Ona sa ma pýtala či mi to nebude vadiť, ale ja som takého veci fakt vôbec neriešila. Všetci vedeli kto je nevesta.

predajmamina
20. jan 2020

Áno nevesta má byť najkrajšia ale žiaľ..občas sa stane že nie je a hosť - žena je krajšia .. krajšie oblečená krajšia postavou vzhľadom prosté že sa viac za ňou otočia ľudia ...nie každý hosť sa pýta na to aké šaty bude mať nevesta ani si foto nepýta...s bielou súhlasím..biela je v ten deň nevestina farba a žiadna iná žena by biele mat nemala...