Kritéria na prijímačky na stredné školy
Sestrina kamoška je veľmi nešťastná že sa nedostala na PaSU v LC lebo tam veľmi chcela ísť a rozhodla sa preto so svojou Mamou ísť do školy tam ich poprosiť nech prehodnotia svoje rozhodnutie o jej neprijatí. Len mi povedzte či je to normálne? Pritom má veľmi rada deti, veľakrát ich varuje a tak .... má aj super výsledky zo ZDŠ a napriek tomu skončila pod čiarou pre nedostatok miesta!!! :( hlásila sa aj na Hotelovú akadémiu do RS a tam ju zobrali! No ale ona by chcela ísť na tú PaSU v LC!
@cicamica158 vykrik do tmy? Nech poda normalne odvolanie, nie doprosovat sa v skole 🙈🤷♀️
@cicamica158 ehm, nechodí sa s mamou do školy prosiť (hlavne teraz, keď sú školy zatvorené??) ale píše sa oficiálne odvolanie.
A aké kritériá sa ti konkrétne nepozdávajú? Ak ich raz niekto nie je schopný splniť tak to hádam nie je problém kritérií.
No, je to ako voľakedy o prospechu a nemyslím si, že sa nedostane tam kde chce, nás už tiež piatok urgovali, či ide alebo nie, aby vedeli ponúknuť miesto druhým, takže možno len chvíľku počkať staci
napíšte odvolanie...
@cicamica158 varovanie detí nie je kritériom, zrejme prijali žiakov s lepšími výsledkami. Netuším, či boli tento rok talentové skúšky a ako na nich pochodila, lebo na tejto škole je dôležité mať určité predpoklady pre hudobnú, telesnú, výtvarnú výchovu, mať bezchybnú výslovnosť. A prosiť? To ako vážne? Ak majú kapacitu 60 žiakov a je naplnená, myslíš, že niekoho vyhodia? Podala by som odvolanie, maximum, čo sa dá urobiť.
Ja som robila prijímačky na bilingválne gymnázium bohužiaľ som skoncila tretia pod čiarou... Napísali sme odvolanie do školy a ani tak ma nevzali. Keď som v septembri nastúpila do inej školy na internáte som sa strela s dievčatám, ktore tiež robili prijímačky na to bilingválne gymnázium, aj ich vzali ale rozhodli ísť na inú školu, čiže pre mňa by miesto mali, ale vzali niekoho kto bol až za mnou vo výsledkoch... Nuž ja som okrem od volania do školy nič iné neposlala 😂 nevadí...prisposobila som sa a prežila to.
@cicamica158 tiez suhlasim so vsetkymi co tu vyssie pisali... boli nejake kriteria, tie nesplnila, koniec. Jedine napisat odvolanie a dufat, ze niekto pojde inde. Alebo ako @helcanw pise, netrebalo prosit ale rovno uplatit riaditela :D ach to slovensko...
až teraz som si všimla, kto založil tému, tak potom jej názov sedí - nechápem týmto divným kritériám na prijímačkách na strednú školu. Som zvedavá, akým spôsobom by ohodnotila to varovanie detí

Odvolanie, často ešte zoberú aj uchádzačov pod čiarou. A k situácii : je to uplne normálne, stávalo sa to vždy a aj bude... To ze niečo chceme ešte neznamená, že to tak musí byť 😊
@sisa_s ja som si to všimla až teraz, som nejaká málo ostražitá po víkende.
@taskataska
@simca06022011 baby, pozrite si jej ďalšie témy, stojí to za to!
Ja som študovala na pedagogickej škole, ale v Čadci. Napriek plnému počtu bodov som bola až na 13 mieste, lebo tam sa hodnotia aj diplomy, súťaže atď a získavajú tak body navyše. Ja som nemala ani jeden. Známa ak nemala, tak aj to ju mohlo posunúť nižšie.. Ďalej, neprijatá na základe nedostatku miesta znamená, že splnila podmienky na prijatie avšak nedostala sa kvôli počtu. V takomto prípade sa podáva odvolanie. Treba si ale dať pozor, lebo to nefunguje tak, že ak jedna vypadne, automaticky sa dostane tá, ktorá je prvá pod čiarou, ale ide tá, ktorá ako prvá doručila odvolanie. Podľa mňa je to tak nefér, ale je to fakt.. Poznám dievča, ktoré bolo asi 10 pod čiarou, ale nedostalo sa, lebo si myslelo, že ak niekto vypadne, budú brať postupne. Na druhej strane som mala spolužiačku, ktorá bola pod čiarou tuším 50.. Takže ak má o niečo záujem, tak rýchlo písať odvolanie.. Trepať sa do školy je nezmysel.

@cicamica158 ale pod čiarou neskončila pre nedostatok miesta ale na základe výsledkov.....