Kto prekonal Covid - 19?

brita7777
6. jún 2020

Je tu niekto, kto bol testovany pozitivne na Covid - 19?
zaujímaju ma symptomy..tiez sme mali chore deti minuly tyzden, nadcha kasel a tento tyzden mi bolo velmi divno, bolest svalov, zimnica, unava dva dni potom deň nic a na 4den zapal hrdla, ziadna teplota, dnes uz hrdlo zapalene nemam a citim sa o trochu lepsie, mam trochu nadchu akurat. Syn este pokasliava a ma nadchu, teplotu sme nemali.

via88
15. feb 2021

Poudravujem dievcata, nechcem zakladat novu diskusiu, chcem sa opytat, som 12 ty den po prvych priznakoch, vcera mi bolo prvy krat lepsie, rano tiez parada, uz som myslela ze ok, no na obed zas slabost. Mne to chytilo hlavne asi nervy teda, cuch ziaden, zavraty, vracanie, bolesti v nose, v hlave...
toto uz nemam len nos ma este pali. Citam ale ze take priznaky ako “hmla” v hlave (co na mna asi sedi, este aj vidim horsie), a cuch a slabost su postpriznaky co mozu trvat este tyzdne, chcem sa vas spytat, co vam pomohlo pozbierat sa, a v akom stave ste uz nastupili do prace... :-/

somktosom84
16. feb 2021

Ahojte,od minulého týždňa od štvrtku mám priznaky,nebola som však na test,keďže som sama s deťmi a nemám sa na testovanie ako dostať.
Zo začiatku ma príšerne bolelo celé telo,teploty som však nemala,max 37.
Mám upchany nos,občas pokaslievam,hrdlo ma bolelo asi deň,aj to len kúsok.
Od dnes cítim divne akoby pálenie v plucach.
Vôbec neviem,čo ďalej,či len čakať,ako sa situácia bude vyvíjať,alebo zavolať svojej lekárke.
Som si istá,že je to covid,pretože som prišla do styku s pozitívnym človekom a pár dni na to sa u mna objavili príznaky.

adula12
16. feb 2021

@somktosom84 presne takto mam aj ja. Bez teploty, bez kasla. Zacalo to nadchou, bolest chrbta a teraz palenie na hrudi. Som pozitivna od nedele. Urcite sa daj testovat, aspon antigenom. Teraz sa v pohode da objednat cez to bookio na cas v tvojom meste, necakas...

somktosom84
16. feb 2021

@adula12 keď ja som z dediny 😕 no budem to musieť nejako vymyslieť.prosím ta,berieš nejaké lieky,alebo vitamíny?

adula12
16. feb 2021

@somktosom84 vit c, d, zinok a ked ma moc boli chrbat tak nurofen.

somktosom84
16. feb 2021

@adula12 to beriem aj ja,tak ďakujem a držím palce,nech to prejde čím skôr,nech sme zdravé 🍀

macca1000
17. feb 2021

Ahojte! Baby nemám v tom úplne jasno čo sa týka karantény. Muž mal minulý piatok pozitívny anti. test dnes bol na PCR čakáme výsledky... Karanténa platí od minulého piatku 14 dní alebo zase začne platiť novych14 dní keď prídu pozitívne výsledky z PCR? Ďakujem.

soldi
17. feb 2021

@macca1000 14 dni po pozitivnom pcr teste

macca1000
17. feb 2021

@soldi čiže antigenovy sa neráta? To koľko budeme doma ... 😒

soldi
17. feb 2021

@macca1000 rata sa antigenovy. Nemal ist na pcr. Karantena sa rata vzdy 14 dni po poslednom pozitivnom teste. Keby vysiel negativny ten pcr, tak sa rata 14 dni od antigenu.
Teraz som to riesila, lebo mi tiez vysiel pozitivny antigen. Na pcr som nesla.

macca1000
17. feb 2021

@soldi ďakujem za odpoveď.
Ešte jedna otazocka ja keď budem negatívna idem teraz v sobotu na PCR. ( som zaočkovana) tak ja nemusím byť s ním v karanténe 14 dní? Nevieš náhodou?

vejapa76
17. feb 2021

@macca1000 pokiaľ žijete v spoločnej domácnosti tuším este covid neprekonala predlžuje sa karanténa aj tebe.

vejapa76
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
soldi
17. feb 2021

@macca1000 pokial ubehlo viac ako 14 dni od druheho ockovania, tak by sa na Teba karantena vztahovat nemala. ale radsej si to over na RUVZ

99jane99
17. feb 2021

@macca1000 Koli čomu išiel na PCR, keď mu uz raz vyšiel pozitívny antigenovy ? Akoze neveril výsledku či ?
Ano 14 dni od výsledku, a samozrejme že musíte byt v karanténe nepretržite od prepuknutia príznakov.
Avsak 14 dňová karanténa sa koči 14.dnom len pri bezpríznakovom priebehu choroby (min.2-3 dni pred koncom karantény).
Ak Tebe vyde výsledok negatívny, manžel musí byt izolovaný osamote. Nieže sa bude pohybovať po celom byte, nakoľko Ty môžes vírus ďalej prenášať.
V ktorej etape si bola očkovaná a máš za sebou už obidve ockovania ? Ak nie, alebo ak ani neubehla predpísaná doba po očkovaní, chránená pred nakazenim ešte nemusíš byt.

99jane99
17. feb 2021

@macca1000 Samozrejme ak príznaky boli skor ako pozitívny výsledok testu.

macca1000
17. feb 2021

@99jane99 manžel je izolovaný od piatku 12.2. sám v izbe.
Vtedy mu vyšiel pozitívny test ant. Ja mám už druhú dávku tento týždeň sú to dva týždne od podania druhej dávky.
Muž sa stretol s kolegom pozitívnym (v utorok)tak sa objednal na PCR, len šiel medzičasom na ant. A ten pozitívny ten piatok. Dnes bol na PCR.

99jane99
17. feb 2021

@macca1000 No tak to máš len tak tak s tým očkovaním. Ešte stále môžes byt aj Ty v riziku nákazy.
Racej by som karantenu dodržala.
Kedze pred týždňom si bola ešte len týždeň po druhom ockovani, mohlo sa stať. Skoré uzdravenie !

andreablabla
17. feb 2021

@brita7777 Bolesť nadocnicovych oblúkov,oci,kĺbov hrozna. Teplota, kašeľ,upchaté dutiny a strata čuchu a chuti. Bolesť žalúdka.

somktosom84
21. feb 2021

Ahojte zienky,som 9.deň pozitívna,12den s príznakmi.
Vybrala som sumamed,beriem isoprinosine,aj nejaké iné lieky a vitamíny.
Stále cítim zvláštny tlak na hrudi,dnes ma začala boliet hlava,resp v nej cítim tlak.
Nechuti mi jesť.
Priala by som si,aby to už prešlo.

macca1000
21. feb 2021

@somktosom84 prajem skoré uzdravenie! 🍀

grososova
29. máj 2021

@mrkvicka060 ,,,áno aj nádcha,ja som mala iba nádchu našťastie

tanika
20. jún 2021

@katkabg dobrý deň poprosím vás ake ste mali nasadené atb a koľko dni že Vám zabrali . A ako ste na tompo covid . Lebo ja prvé atb douzivane / 11dni fromilid UNo/ teraz 14 deň a stále nie som o.k mne ešte k tomu dali aj prednison. Ake ako som dobráka atb sa mi zdá že sa pohoršilo . Dik moc za info

99jane99
20. jún 2021

@tanika Ahoj. Len aby si mala prehľad, v zahraničí AJ PRI ŤAŽŠOM STAVE nedávajú absolútne žiadne lieky ani ATB na Covid, žiadne lieky sú ešte ani neni uznané na liečbu Covidu.
V prvom rade prísna 14-dňová izolácia (nestačí len karanténa), dodržiavať hygienické návyky 100%tne, oddych a telo sa s tým muselo vysporiadať samé.

tanika
20. jún 2021

@99jane99 to všetko splnené som v izolácie už 21 dni moja (len raz som bola u obvodná a za bezpečnostných pandemic. Opatrení mi horko ťažkovybavila rtg pluc , no neviem a keďže sommala crp 58 tak som nemala len taký vírusik , takze bojujem .
A že sa v zahraničí alebo u nás nelieči a ľudia zomierali ( česť výnimkám lekárom ) no predsa neskorá základná adekvátna liecba tu chyba .ale veď je covid nič sa nedeje len ostatne doma nevychádzajte . Bolo treba zriadiť ciovid ambulancie urgenty ( skôr u nas na sk aj spravili ) ale kolky ľudia zomreli lebo im nebola poskytnutá základná liecba u obvodných ..... ale načo písať veď všetci vieme . Len toľko !

jaronyka
20. jún 2021

@mikolibra syn 12 ročný alergik astmatik tri dni teploty, bez kašľa nič...po troch dňoch ako keby nič nebolo...ja chronická bronchytida, raz zvýšená teplota, trochu bolesť hlavy, ale vysmrkat som sa nedokázala pomaly dva týždne,teda som fungovala na kvapkách do nosa...muž, ktorý to doniesol, dopadol najhoršie, lebo mal aj zápal priedušiek, samozrejme že ho nechcela všeobecna vyšetriť, ale vybojoval si antibiotiká, možno aj vďaka tomu neskončil v nemocnici. Moji rodičia sa tiež nakazili od muža, boli sa spolu testovať na celoplošnom..oco ako pri chrípke,bolesť tela, pár dní teplota mama dva dni pokašlievala bez teploty.

kacenocka2
23. jan 2022

Prosim vas, moze sa stať že 3 mesiace po prekonani bude clovek zas pozitivny?

nika185
23. jan 2022

@kacenocka2 môže

ihned13
24. apr 2022

@mrkvicka060
@mrkvicka060 veru sa mylite! pri Covide je nadcha, sople,angina, priedusky, zapal pluc, zimnica horucky, bolest svalov, klbov, vseyko je covid!!! Terba si urobit AG a viete isto! ja som mala covid uz 2x, prvykrat angina, sople, priedusky az zapal pluc a kasel dusenie 8 tyzdnov!!! druhy x angina nadcha sople, a mierny priebeh, v oboch pripadoch bez teploty!!!

ihned13
24. apr 2022

@kacenocka2 ano ja som bola pozit v dec, a vo febr. znovu!