• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Liek Roaccutane. Máte s ním skúsenosti?

8. júna 2017 
@janakolikova ahoj,ja som tiez v tej faze straaaasneho zhorsenia, hanbim sa aj vonku ist,tak skusam co by mi pomohlo.Beriem Roaccutan 6tyzdnov, no uz velmi rozmyslam ci ho nevysadim, lebo to co mam na tvari je fakt des :unamused: No len som ti chcela napisat svoju skusenost, v nedelu som si zacala potierat tvar kvapkami MMS, tzn. nedela, pondelok, vcera som ich aj pila a ono mi to nejak zazrakom pomaha, na tie velke podkozne bolave vyrazky uz vcera t.j. pondelok druhy den potierania isli vsetky von, ani uz tak nebolia. A viem ze normalne by to trvalo min. tyzden. Chrbat si nepotieram a tam sa to drzi ako kliest, takze to musi mat nejaky suvis. :wink:
4. dec 2012 o 11:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monikase dakujem za odpoved, prosim ta ako si prezila trojmesacne zhorsenie, mne to tiez nastupila po troch tyzdnoch uzivania a teraz presli vlastne este len tri tyzdne a ja uz veeeelmi silno uvazujem nad tym ze prestanem s uzivanim. To ked si porovnam aku som mala tvar predtym ked som zacala s liecbou ved to som bola jak obrazok oproti dnesku, je to na nevydrzanie :confounded:
4. dec 2012 o 11:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@pocahontas1 Jé, tak to jsme začaly brát skoro stejně, alespoň můžeme spolu sledovat pokrok. Tedy doufám, že v tom pozitivním slova smyslu. Úplně tě chápu, je to teď šílené, co den, to nový bolák, i když to bych ještě přežila, ale ty staré (jakoby odhojené) vůbec nemizí, jsou po nic červené fleky, ne flíčky, ale po některých opravdu fleky a už si i všímám malých jizviček, které jsem nikdy neměla. Ty malé jizvičky jsou po malých boláčcích, nedokážu si představit, co bude po těch velkých. Já jsem, stejně jako ty, chtěla už vysadit. V pátek jsem (po 6 týdnech braní) volala doktorce, že je to čím dál horší a nakonec se u ní ještě v ten den v ordinaci stavila, aby se na mě podívala. Dokonce si tam přizvala ještě jednu kolegyni, aby to zkonzultovaly. Výsledek? Obě řekly, ať ještě vydržím, že je to normální (což už jsem si také stokrát přečetla), ale já to klidně vydržím, pokud budu vědět, že po léčbě budu mít pleť krásnou, to ale s již počínajícím jizvením opravdu mít nebudu. Nejhorší je to hlavně na psychiku, opravdu bych někdy jen seděla doma a čekala až se mi to zlepší, ale takhle se přece nedá žít. navíc jsem do této doby měla dny doslova nabité, pořád jsem něco dělala, chodila ven, pracovala, studovala a teď? Nic se mi nechce, přítel mi už ani nesmí na tváře šahat, protože mě to bolí, pusu mám hrozně červenou, tak jsem jak klaun. Opravdu je to období šílené. I když mám někdy strašně dobrou náladu a v tu chvíli si řeknu, vydrž to...pak se toho zbavíš úplně, tak pak se stačí jednou podívat do zrcadla a nastupují zase depky.
Ale opravdu to asi člověka hrozně zocelí, protože tak hrozné období jsem snad ještě nikdy nezažila a doufám, že až to skončí, tak se tomu budu smát a budu si říkat, jaká jsem byla hysterka....už se nemůžu dočkat, aby to přišlo.

Jinak já na tvář nepoužívám nic dráždivého, mám od doktorky ichtamolovou mast, která je dobrá na ty velké boláky, jen mi přijde, že sice po tom nebolí, ale zůstává jakoby v kůži jako boulička, která je necitlivá, ale je tam. Myslíte, že se to pak nějak vstřebá? Některé tam mám už třeba 3 týdny..
4. dec 2012 o 14:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@pocahontas1 @janakolikova
Holky, já nevím, jak jsem to vydržela - ale vydržela, protože jsem neměla na výběr.
Přestat léky brát se nemá, měla by se vybrat dávka, mě doktorka strašila, že když je vysadím, že můžu očekávat šílené boule zpět a potvrdila mi to i další doktorka, takže jsem je s pláčem dál jedla.
Holky, vy jste v tom alespoň spolu, jestli to můžu takhle divně napsat ... když jsem ROA brala já, v té době nebyl nikdo, komu se to tak příšerně pohoršilo, všichni psali, jak se jim tvář hojí a já prožívala takovou hrůzu.
Milion krát jsem olitovala, že jsem si to kdy vzala. Protože před ROA a pár týdnu po ROA, to se nedá srovnávat. Musíte to holky vydržet, chce to čas a bude zas dobře :slight_smile:
4. dec 2012 o 17:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte,
dneska je moj druhy den brania ROA, chcem sa opytat ohladom stravovania, pretoze tomu tak trosku nerozumiem. Liek sa ma brat pocas jedla s tukmi, staci ak to zajem nejakym tucnym syrom, alebo si dam tuniaka v olivovom oleji? Som fitnesska, nemozem jest maslo.

Dakujem za odpoved :slight_smile:
5. dec 2012 o 18:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo ahoj nad tymto som nikdy neuvazovala a velakrat som si ho lupla po mojich tradicnych ranajkach kava a horalka :grinning: niekedy aj na lacno aj ked sa nema ale nic mi nebolo...
5. dec 2012 o 23:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aspinka tam ide o to, aby sa ten liek rozložil, preto sa to je s tukmi v horalke tuky mas
@liadecastelo ano ma sa brat pocas jedla, kde su tuky, staci nejaky syr(karicka ...) ale mozes si dat po uziti aj cajovu lyzicku olivoveho oleja, ten kulturisti mozu, ale pokial jes obed tak tam predpokladam je dost tukov, ale ten olivovy olej je urcite dobre riesenie
6. dec 2012 o 16:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sypac077 super, dakujem za radu, olivovy olej moze byt, akurat mi to doktorka nastavila na dve tabletky rano a jednu na veceru, tak si musime dat ten olivak rano, bude mi zle ale zvyknem si :D
6. dec 2012 o 18:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo ak ti mam poradit tak hned ako prehltnes ten olivovy olej tak to zapi vodou, bude to v pohode, trocha horke, ale nič hrozne
6. dec 2012 o 21:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sypac077 ano, mas pravdu, teraz som to tak dala a zijem :D
6. dec 2012 o 23:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ozaj, vravela Vam aj doktorka, ze sa treba obmedzovat v jedeni tucnych jedal? Citala som, ze liek zvysuje mnozstvo lipidov v krvi... a jem dost vela vajicok a v zltkach je aj nezdravy cholesterol, tak zvazujem, ci to obmedzit.
7. dec 2012 o 15:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo nemala by si jest vela ztkov ci beries, alebo neberies ROA. takze ak si das na ranajky styri varene vajcia, tri zltky vyhod :slight_smile:
8. dec 2012 o 09:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte:slight_smile: chcela by som sa spytat, aku kozmetiku teda hlavne krem pouzivate na tvar.. beriem roa 1 a pol mesiaca a uz sa mi zacala tvar celkom dost vysusovat, len zas sa bojim si dat hocico na tvar pretoze stale mam este dost bolavych vyrazok.. dakujem za odpoved
8. dec 2012 o 14:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@scajus ja pouzivam cistici gel od Avene, tim vlastne odlicuju i kryci krem, jde to krasne dolu a jako krem na vysusena mista pouzivam Effaclar H, ted mi ale prijde, ze ucpava pory, tak nevim. Zkus si vzit v lekarne vzorecky a vyzkousej toho vice.
8. dec 2012 o 23:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dievcata, mam este jeden dotaz, aky make-up pouzivate? Dost sa mi vysusila tvar a ten, ktory som pouzivala predtym, mi uz vobec strukturou nesadne... dakujem :slight_smile:
9. dec 2012 o 20:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no to by zaujimalo aj mna ktory makeup to vsetko prekryje, poradte :slight_smile: doteraz mi uplne vyhovoval od Catrice, ale teraz je to uz nevyhovujuce, asi by bol potrebny nejaky mastnejsi, tak ak mate niekto skusenost napiste.
@janakolikova tak ako si na tom?nejake zmeny?u mna ziadne, stale velmi zle, dokonca sa mi spravil ekzem na rukach, co som v zivote predtym nemala :unamused: ale musime to nejak vydrzat, uz som sa rozhodla, ze to nevysadim, pretrpim, ale ak ten vysledok nebude stat zato asi ma porazi :slight_smile:
9. dec 2012 o 23:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo , @pocahontas1 ja pouzivam od La Roche Posay toleriane teint odtien 13 je sice drahsi ale pekne prekryje a plet zjednoti a vyhodou je ze staci fakt male mnozstvo len taka dupka a zakryjem hodne velku plochu takze mi balenie vydrzi dost dlho oproti inym co som mala :wink:
10. dec 2012 o 12:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@aspinka ja presne ten isty, este aj odtien :slight_smile: a urcite odporucam. najlepsi make-up, co som zatial mala.
10. dec 2012 o 20:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
@pocahontas1 Děkuju za optání, já jsem na tom podobně. Stále se mi dělají velké boláky, už dlouho jsem neměla na obličeji malý pupínek s bílou hlavičkou, vždycky je to velká červená boule. Dnes ráno zase další nová. Taky jsem si řekla, že vydržím, myslím si, že když už jsem to do těch 2 měsíců dotáhla, tak to teď nezabalím. Chtěla jsem se tě zeptat, hojí se ti ty boláčky? Mně totiž hrozně pomalu a pak po nich zůstane červený ďolíček, za chvíli budu mít celé tváře červené.
V pátek jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli mi tu dávku zvedne, protože mi přijde, že se to hrozně vleče, už to chci mít za sebou. Kolik bereš ty na svou váhu?
11. dec 2012 o 15:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte :slight_smile: Tak pridavam sa k vam aj ja. ROA beriem 12 dni, zatial mam len suche pery a trosku suchsiu tvar ale tu maval vzdy v zime, uz sa mi zacinaju tvorit velke cervene boule, niejeto nejako priskoro ? vsetci pisete ze sa vam plet zhorsila po niekolkych tyzdnoch. Zatial to este zakryvam aknecolorom, tak je to celkom v poho potom....
12. dec 2012 o 07:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dievcata, potrebujem radu, nemate nejaky tajny tip ako na tie suche pery? stale si ich potieram jelenim lojom, ale ked ho nemam, tak je to priserne, dneska som mala dve hodiny trening, pomada ostala v satni a myslela som, ze umriem :D
12. dec 2012 o 16:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo no jelení loj je praveže jeden z najlepších vecí na suché pery, žial jedná sa o vedlajší účinok toho lieku, ktorý ma každý .. takže treba mať stále pri sebe jelení loj alebo niečo mastné na pery, zas na druhej strane je to lepšie mať iba suché pery ako niečo vážnejšie, čo by mohol sposobit roaccutane
12. dec 2012 o 23:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@janakolikova ahoj, ja som bola na koznom pred troma dnami kvoli ekzemu co sa mi spravil na rukach a vraj ho mam z rocc, dala mi nejaku mast a po jednom pouziti mi zmizol. Vravela som dr, ze je to otrasne, ze sa mi kazdym dnom robie nove a nove bolave vyrazky aj na chrbte aj na tvari, povedala , ze musime zvysit davku, aby sme to dostali pod kontrolu, aby sa nerobili nove, cize som brala 20mg/rano,20mb/vecer, zmenila to na 30mg/rano, 20mg/vecer, vazim 60kg. Dnes som sa zobudila a po dvojdnovom brani zvysenej davky sa mi zda , ze sa mi nespravili nove, tak neviem mozno ze je to len nahoda, ze uz sa nemaju kde spravit :wink: Doktorka povedala, ze sa stretla s jednym pripadom, ked vobec roaccutan nezabral u nejakej baby, tak ja dufam ,ze pri mojom stasti, nebudem dalsia :confused: Moje vyrazku sa hoja rychlejsie odkedy pouzivam tie kvapky mms, hlavne tie hnusne podkozne, za dva tydni sa daju vytlacit, len ja si do toho stale babrem, tlacim, skriabem, viem ze sa to nema, ale nemozem si pomoct.

@liadecastelo tiez pouzivam jeleni loj, ale podla mna je lepsi hojivy zazrak. Uplne najlepsie mi vsak sadol krem Lipobaza, je to na predpis od koznej, tiez sa mi stalo, ze som si zabudla pomadu, cely den som si nenatrela usta a vecer som sa dostala ku znamej co mi dala ten krem, usta ma stipali neuveritelne a ked som si ich natrela do 10sekund perfektny pocit. Ten krem je super vsetko nielen na usta.
15. dec 2012 o 11:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zdravím, rozhodla som sa tiež pridať k vašej diskusii...beriem Roa síce len 12 deň, ale tvár mám dosť vysušenú a takú citlivejšiu, keď si dám krém, tak ma chvíľu štípe, ale potom je to ok. Používam krém od La-Roche Posay effaklar H a je výborný ( ale keď mi v lekárni povedala lekárnička cenu, tak ma skoro porazilo, lebo sa mi zdal byť malý za cca 16 eur :D) Pery mastím ako nikdy v živote a aj vlasy sa mi menej mastia, len dúfam, že mi nebudú moc padať, ako sem niekto písal :( ..aj ked teraz v zimných mesiacoch väčšinou padajú aj tak...Počula som, že je lieky dobré zapíjať mliekom, ale však mlieko tiež obsahuje vit. A, takže tomu trochu nechápem, nejak si to protirečí, a že počas liečby nieje vhodné jesť veľa mliečnych výrobkov, lebo môžu byť z toho hnačky a tak...takže ja už vážne neviem čo je pravda...
15. dec 2012 o 15:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@betus21 mne zas lekarka hovorila, ze zapijat mliekom to nestaci, lebo je tam malo tuku, tak neviem... a k tomu vit A, ten mas aj v zelenine, to neznamena, ze vsetko obsahujuce vit. A mas prestat jest, len si davaj pozor, aby si nejedla doplny vyzyvy typu multivitam atd., prirodzene zdroje vit. A papat mozes :slight_smile:
15. dec 2012 o 17:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@nicci254 ahoj, ten vit B5 v akej forme, alebo ktory konkretne produkt odporucas?
Tu kombinaciu Skinoren (vecer) a Eryfluid (vecer) pouzivam 2mes. a palenie na pleti uz uplne preslo, uz citim len jemne svrbkanie hned po naneseni kremu a potom uz nic (pisali sme spolu na str. 293). Pupaky sa mi robia ale skor tie take velke podkozne, tak za tyzden cca 2-3, ale zvyknem si na ne vecer naniest viac toho kremu a ten ich krasne vysusi, podla velkosti do cca 2-3 dni su pod kontrolou, plet nie je ani tak sucha ako bola na zaciatku po pouzivani. Sledujem ze nie je taka leskla, ani pocas dna, ale matnejsie (pre mna plus), na niektorych miestach, hlavne na licach mi ostali po vyrazkach take male podkozne gulicky, nejdu ani vytlacit ani sa s nimi nic nedeje (nezapaluju, ale ani nemiznu) a neviem co s nimi... uz mi aj dochadzaju pripravky (Skinoren a Eryfluid) presne po 2 mes., takze musim v pond. zajst za koznou, spytam sa aj na tie tukove gulicky.
Ja len dufam, ze mi bude tato kombinacia stacit aby som male plet ako-tak pod kontrolou, lebo do Roa sa mi moc nechce ist.
15. dec 2012 o 18:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Super :slight_smile: aspoň nejaké potešenie, lebo vieš čo, toľko diskusií som prečítala na nete o Roa až mi stoja vlasy dupkom a keby som sa riadila niektorými radami od niektorých ľudí na nete, tak nejem dokopy nič :grinning: v živote som neprečítala asi toľko diskusií, ako teraz o tom...mne dala Dr. len 30 mg, vždy ráno po jedle, čo je na moju váhu nejak málo sa mi zdá, ale tak suchá už chodím, takže pôsobiť to začalo rýchlo :grinning: inak užívala som predtým revalid kapsuly na vlasy, ale prestala som, keď som išla na kožné s vyrážkami, myslíte, že ich môžem užívať aj popri bratí Roa?
15. dec 2012 o 18:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@betus21 ja som 12ty den na RoA, susinka uz je zo mna riadna :slight_smile: a to mam 60 mg na den, ale ludia mi tu predtym radili, ze to treba papat s lyzicou olivoveho oleja, tak to tak jem, alebo s nejakym tucnym syrom ;) a na ten revalid sa asi spytaj doktorky...
15. dec 2012 o 19:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@liadecastelo no sme na tom podobne dosť :wink: nezapíjaš to trochou vody, ale to len prehĺtneš s olejom? Skúsim to aj ja, čítala som o tom aj inde a Dr. mi aj hovorila, že je dobré zajesť to niečím tukovým....len ja nechápem prečo mne doktorka dala len 30 mg, keď vážim 60 a meriam 174 cm, zdá sa mi to dosť málo, no uvidíme, Dr. asi lepšie vie :slight_smile:
15. dec 2012 o 19:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@betus21 ked ten olej prehltnes samotný, pocítiš príliš horkú chuť, možno by si si časom zvykla, ale lepšie je, keď to hneď zapiješ vodou tu horkosť zneutralizuješ.... roaccutane musíš zajesť niečím tučným, napríklad syr a podobne( proste jedlá, kde je tuk) ten olivovy olej naviac pridá podiel tuku v strave, takže pomôže rýchlejšie rozpusťit isotretionoin :slight_smile:
15. dec 2012 o 19:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok