Mám ísť do vzťahu s mužom, ktorý je o 13 rokov starší?

hipuska
26. okt 2017

Dobrý večer. Som v rozvodom konaní, 3 malé deti. Som strašne osamelá a cítim sa sama. Stretla som teraz jedného muža, ktorý je odomňa o 13 rokov starší. Bojím sa ísť do toho vzťahu jednak z toho dôvodu , že rany ešte nie sú zahojene a jednak má odráža ten vekový rozdiel.

Je tu niekto s takým rozdielom, že im to funguje?

tamtamka26
26. okt 2017

@hipuska vek je len číslo. Ja by som skor vsadila na chlapa, ktorý má odzite, je skúsený (nemyslím posteľ) a snáď aj ukludneny... Hneď do vzťahu sa nemusíš hrábať, sťahovať sa k nemu. V kontakte buď, spoznávaj ho, chodte do kiná a uvidíš. A uzi si chvíľu voľnosť, slobodu a to, že nemusíš nikoho obskakovat.

fodorka
26. okt 2017

Moj EX bol o 13rokov starsi....nerozviedli sme sa kvoli vekovemu rozdielu tam bolo vela aspektov...urcite by som nemala do buducna problem si nakst opat starsieho 🙂 ako sa hovori na veku nezalezii

kiwi3
26. okt 2017

myslim, ze len rychlo hladas naplast na rany. ale to vies urcite aj sama. len ci tu naplast nebude treba neskor bolestivo strhnut. skor sa teraz zameraj na seba, svoje pocity a postupne "zotavovanie sa". je to normalne, ze sa clovek v takej situacii citi osamely. a ak je to chlap do buducnosti, tak to pocka. ono, je aj dost takych, co takuto situaciu len zneuziju. v tomto pripade je aj zbytocne vyjadrovat sa k poslednej otazke.

2veronka7
26. okt 2017

@hipuska ja mam manzela o 12 rokov starsieho ;) tretie babo na ceste, manzelia sme 5 rokov, vekovy rozdiel isto nepocitujem. Jemu vsetci aj hadaju nizsi vek. Aj vyzorovo, aj vystupovanim a pod. A poznam viac takych parov v okoli s pod. rozdielom. Je to o konkretnych ludoch vzdy, komunikacii...

hipuska
autor
26. okt 2017

Presne to sa bojím ako píše
@kiwi3 že je to náplasť na rany. On je vdovec. Problém je, že je dosť z ďaleka. Nie je ani možnosť sa dajak spoznávať v bežnom živote. Príde teraz na mesiac a potom zase preč. Ale ako sa dá taký vzťah budovať len mesiac? No veru neviem čo robiť. Môj muž mi nepovedal že som pekná posledných 5 rokov a ja som zistila, že sa zanou chlapi obracajú. Na nom mi iponuje, že presne vie čo chce, je zabezpečený a vie sa postarať

danielak84
26. okt 2017

Moj muz je o 20r starsi ale vo vsetkom si rozumieme.Tiez som bola par tyzdnov po rozvode a s jednym malym dietatom ked som ho stretla a nechcela som riesit vztah ale srdcu nerozkazes.Teraz sme spolu vyse 7r a cakame stvrte spolocne babatko.Nikdy som neolutovala moje rozhodnutie a som stastna ze ho mam.

inull5
26. okt 2017

@danielak84 o 20 rokov? To ma cez 50???či? No ja si teda neviem predstaviť v mojom veku aby som mala muža ktorý ma cez 50..ja mam 32 a moj svokor ma 53 a teda vyzerá na o dosť menej no aj tak si to neviem predstavit..je fajn ak sa cíti mladý ale to dieťa treba aj vychovat.neber to osobne je to moj nazor.

pribinak
26. okt 2017

No ja ti neviem, nemas ukončené este jedno a uz riesis druhy vztah?
Niekedy byt istý cas bez partnera moze byt užitočné. Premyslieť di svoj zivot dalej, vysporiadať sa s minulosťou, poriesit si vztah s 3 detmi, lebo urcite to ma na nich nejaky dopad
Az potom by som riedila dalsi vztah

danielak84
26. okt 2017

@inull5 neberiem to osobne,kazdy ma pravo na svoj nazor a mne je jedno co si kto mysli,dolezite je ze sme stastni.Tiez mi to bolo zo zaciatku divne ale potom som prisla na to ze som s nim stastna a dava mi vsetko co potrebujem.

janickacrazy
26. okt 2017

@hipuska No potrebuješ teraz asi pauzu do vzťahov, ešte nie si ani rozvedená plus 3 deti, daj tomu čas. Možete byť zatiaľ len priatelia, sem-tam si napísať, zavolať, nechať tomu čas. Uvidíš neskor, ako sa to vyvrbí. Vekový rozdiel nemusí byť problém, ale teda ja by som takého starého chlapa nechcela, mala som staršieho o 7 rokov a časom mi to začalo vadiť, po 35tke sa začal tváriť ako že už sa mu toto nechce a tamto nechce a ja som bola mladá, plná života. Našla som si mladšieho o 4 roky a som spokojná. 😂 Ale u teba to može byť úplne inak samozrejme.

maminuska
26. okt 2017

@hipuska ja si neviem predstaviť že by som mala 56 ročného chlapa. 13 ročný rozdiel je pre mňa veľmi veľa. Moja švagriná má o 9 rokov staršieho manžela a povedala že nikdy viac.
V prípade o 20 rokov staršieho chlapa by mal 63 to je chlap už tesne pred dôchodkom , no ja by som mala 50 a on 70 , to je ako môj otec teraz a ten je teda dosť vitálny ale predsa len je to starší muž.. ani za svet 🙂

vetthy
26. okt 2017

Tu nejde o vek.ide o to,aby sa pasovali.ja mám zas také skúsenosti,a neber to @hipuska osobné,že niektoré ženy sa nedokazu poradiť same,ani to nechcú skusit.z nefunkčného vzťahu vystúpia vtedy,keď už majú ku komu nasťahovať.tri deti,veľa starosti, o financiách ani nehovorím.potencialny partner je solventný....ale aký bude jeho vzťah s deťmi,napr. Všetko treba riadne premyslieť...nezáväzný vzťah,ok,zatial

gayano
27. okt 2017

Hm...ked sa bojis, nechod do toho vztahu, asi ta intuicia neklame. Nemyslim, ze vekovy rozdiel je problem , skor to okolo. Pises, ze rany nie zu zahojene a citis sa osamelo. Osamelost mi nepride ako dobry zaklad a motivacia ist do noveho vztahu. Je uplne prirodzene, ze sa v rozvodovom konani citis osamelo...ukoncila si nieco, je to strata, treba si to odsmutit ( nech uz si mala manzelstvo akekolvek - vzdy je to strata) a dat tomu cas, aj ked to narocne. Ale tym casom ziskas nove pohlady - na seba aj muzov okolo a budes si vyberat inak, uz podla inych kriterii. Klin sa sice klinom vybija, ale o vztahoch to celkom neplati, zvykne sa to vratit. Teda aspon mne sa to vzdy vratilo 🙂 Drzim prsty ;)

eliska13
27. okt 2017

@hipuska a čo od toho čakáš?máš o ňom možno skreslené ideály.Vztah na diaľku starší nešla by som do toho, keď tak veľmi opatrne a dlho ako kamaráti.Mas 3 deti a nie si rozvedená majetkovo vysporiadana.Prepac príde mi to detinské, že Ti niekto nepovie, že si pekná a chlapi sa za tebou otáčajú.
V Tom nudnom živote prišiel niekto kto Ti povie pár pekných viet a si z toho paf.

emilia25
27. okt 2017

Tiez mam muza o 10rokov starsieho ale u nas to neni citit vobec sme naladeny obaja na rovnaku vlnovu dlzku.a to mame 4 deti a teda druhorodeny nam dava zabrat.ale sme na to obaja takze ked uz mam nervy tak jednak ma zastupy a jednak sa aj o tomto bavime takze ma muz vie aj ukludnit.ten proste vie co na mna zabera ja zas viem co na neho aby nefrlflal ale usmial sa.

janulka1802
27. okt 2017

u nás je 10 rokov rozdiel a úplne v pohode, ale nechcela by som viac ako 15. To už je potom pre mňa strašne veľa. Každému ale vyhovuje niečo iné.

katarinapekna
27. okt 2017

@hipuska sorry,tebe s rozvodom odumreli aj vsetky mozgové bunky a zdravy úsudok?????namiesto slobody a užívania si deti sa chceš zas mocit v s*ackach?načo?málo ti bol?

0silvia0
27. okt 2017

@hipuska mňa skôr odrádza tá diaľka ako vekový rozdiel, ja som vždy inklinovala k starším mužom, 13 rokov je v pohode, sama mám manžela o 11 rokov staršieho.
Neviem si predstaviť randenie a spoznávanie sa takto na diaľku a ešte aj s troma malými deťmi. To si fakt neviem predstaviť...

deti95060810
27. okt 2017

čo sa týka veku - to je podľa mňa OK, mňa by skôr odrádzala diaľka.... Vzťah na diaľku nie je asi jednoduchý a pre mňa nemá veľkú perspektívu.....

janinamojka
27. okt 2017

@hipuska tak podla mna to vobec nie je nic zvlastne a hrozne ten vekovy rozdiel..to zalezi ako.ho vnimas,ak ho vnimas uz teraz ako.stareho.pre seba tak potom.to nie je nic pre teba ...ale mam osobne sesternicu ktora ma o 12 rokov starsieho muza a mozem ti povedat ze ti dvaja sa skutocne nasli..od jej 17 rokov su spolu,prezili dobre aj velmi tazke chvile..dnes maju uz velke deti a vnucence..

janinamojka
27. okt 2017

@hipuska skor bude problem to ze este nie si vysporiadana s byvalym.vztahom a nemas vyhojene rany z rozvodu...preto porovnavas a, nie si si ista...Daj si cas a odpoved pride aj sama🙂

uglybetty1234
27. okt 2017

AHoj, ja mam manzela o 17 rokov starsieho, o mesiac oslavuje 50 rokov. Spolu sme vyse 5 rokov. Tiez som ho stretla asi 5 mesiacov po rozchode a odhode od ex aj s malym dietatom (maly mal 4 mesiace ked som odisla). Nikoho som nechcela, nejako sa pritrafil, dlho som odolavala, citila som, ze nie som pripravena. A on statocne bojoval a vyckaval 🙂 Jeho taktika sa oplatila nam obom. Este kym sme boli len kamarati, som mala moznost ho spoznat, prezival so mnou starosti s ex, sudy, ja som ho tiez podporila a stala pri nom, zase pri jeho problemoch. Zistila som aky je, ci je to chlap pre zivot, ci si stoji za svojim slovom... atd. Nebola som predsa uz sama, mala som male dieta.
A musim povedat, ze je to moja zivotna laska. PRe mna je uzasnym partnerom a pre maleho je aj otcom, ktoreho si kazde dieta zasluzi. Mame spolu aj dalsie dietatko.
Vek je len cislo, nehladaj problemy tam kde nie su, zivot ti este priprave kadejake prekvapenia. Spoznaj ho, daj tomu sancu a uvidis.
PRe mna by bol problem dialka. To si zvaz.
Vela stastia

janinamojka
27. okt 2017

@danielak84 niekedy je lepsie starsi,ten clovek uz vie.co chce a je ti oporou...a poznam tiez vela 50-tnikov,ktori su pritazlivi muzi😉drzim vam palce..

danielak84
27. okt 2017

@janinamojka dakujem za pekne slova a podporu.

sivypegas
27. okt 2017

@hipuska 13r este nieje tak cela a s 3detmi uz asi lepsie nenajdes.....Skor vek by som ale riesila,ze este nie si z rozchodu uplne spamatana, v takom pripade,vztah nemusi vydrzat.

sivypegas
27. okt 2017

@janickacrazy
@ale ani o 4 r mladsi nieje vyhra, zeny starnu skor ako muzi,vidno to aj vizualne,aby sa casom neobzeral po mladsich a pritazlivejsich.
@

janickacrazy
27. okt 2017

@sivypegas Tak toho sa nebojím vobec, mne každý háda o 10 rokov menej a každý sa pýta o koľko rokov som mladšia od muža, ked ideme niekde spolu. Moj muž ma miluje a nemyslím si, žeby bol ten typ, čo si po pár rokoch nájde mladšiu. A keby aj, tak určite to nebude kvoli vekovému rozdielu, nájdu si aj takí, čo sú starší od ženy, takže tam to nie je rozhodujúce si myslím.

0silvia0
27. okt 2017

@sivypegas dá sa povedať, že vo všeobecnosti ženy starnú skôr ako muži, aj keď to ženy nerady počúvajú a zdvíha sa im z toho tlak 🤐 Ale je to dosť individuálne, niektoré ženy vyzerajú 20 rokov nadčasovo a nestarnú, niektoré sa vekom zosušia, niektoré získajú akési neforemné tvary, ale aj s mužmi je to všelijaké, určite závisí aj od genetiky a od celkového spôsobu života.

sense
27. okt 2017

Vekovy rozdiel by nebol problem...problem mozno vidim v tom ze prirychlo hladas naplast...najprv si.uprac v starom vztahu a az potom sa pustaj do dalsieho

radacak
27. okt 2017

@hipuska
Ja mam manžela staršieho o 17 rokou.Sme spolu skoro 10 rokou,s toho 2 .5 ako manželia.Mame 7 ročnu dcerku a sme štastny,rozumieme si.Nemenila by som.A ten vekovy rozdiel vobec necitime😉