Marcipánové torty. Rady a postupy

Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mamina1978
10. máj 2012
Baby , prave som skusila ten novy rafaelo creme a je perfektny mnam 😉 Chuti fantasticky....
Chcela som ho vyskusat, tak som nam urobila kolac ku kavicke. No neviem ci do poobedia prezije.
Kto miluje Rafaelo, tak ho bude jest od rana do vecera. Proste bomba. 😉 x-) x-)
dada2007
10. máj 2012
@miciatko kedže je to bez plnky-nie je to labilné........a prepichnuté viacerými tyčkami.......tak asi hej..........
jakelina
10. máj 2012
@pristela už stahuju, díky moc. Pořád jsem hledala 8 díl a tady ten jsem měla na očích 😃 😃 😃
aduskatt
10. máj 2012
@mamina1978 hehe🙂)si dam Ten korpus tusim patentovat🙂)
aduskatt
10. máj 2012
@mamina1978 ani nehovor..tusim si ma navnadila, predvcerom sme dojedli mys, tak si na den matiek urobim tortu a supnem tam raffaelo:-)
aduskatt
10. máj 2012
@mamina1978 a just, ked budem chciet urobit tortu s horou, tak ten korpus nevybehne a bude rovny🙂)))
abriela
10. máj 2012
@mamina1978 co ste to tu zas vymysleli a uniklo mi to 😕 😕 😕 . RAFAELO krem???? x-) x-) x-)
Poprosííím, recept, kokos milujem.
mizulienka
10. máj 2012
ahojte baby, ktore robite so smartflexom, nemate ho nejaky suchy, mne normalne pri potahovani praskaju vsetky kraje =-) =-)
jakelina
10. máj 2012
@mizulienka to bude asi horkem, já teda používám jenom MMF nebo hmoty míchám. Propracovávám namazanýma rukama a pak nepraská a hned jak vyválím šup na dort, ať to dlouho není na podložce a nevysychá.
dadka212
10. máj 2012
@mizulienka aj mne to robí, niekedy nie, ale poslednú dobu často....tak som sa musela naučiť klieštikovať, nech to zakryjem 😃
dadka212
10. máj 2012
@mizulienka ale ak ho dobre nahrejem v mikrovlne, spracujem a rýchlo potiahnem je to ok a nič nie je popraskané...
zanet2009
10. máj 2012
Holky, jdu si opět pro radu, jste tady všechny tak šikovné. V sobotu slavíme mamčiny narozeniny a peču jí dort.
Dneska jsem si napekla korpusy a večer si udělám krém a zítra promažu, ozdobím. Jak mám ty korpusy skladovat? dát všechny na sebe a do sáčku nebo každý zvlášť do sáčku? Děkuji.
Jinak kde seženu potrav.barvy? mám jenom gelovou červenou wiltonku, včera jsem hledala v DM drogerii,ale nebyla jsem úspěšná.
aduskatt
10. máj 2012
@zanet2009 u nas maju tie praskove potravinarske v kauflaci aj v tescu
daducha
10. máj 2012
@miciatko pri ich korpusoch a mnozstve plnky zrejme ano 😃 .Inak ti americania tam tolko ochkaju, no myslim, ze este dobru tortu nejedli 😃 .Ale ta jesenna kosikova torta bola uzasna x-) x-) .
daducha
10. máj 2012
@zanet2009 kazdy korpus ked je uplne vychladnuty balim do potravinovej folie a necham na mriezke na kuch linke.
aduskatt
10. máj 2012
@jakelina hmoty miesas? to mam rozumiet tak, ze das trebars cast MMF a cast SF a splacas to dohromady na jednoliatu zmes a tym potiahnes tortu?
mamina1978
10. máj 2012
@abriela Recept je na stranke 2775 😉
pristela
10. máj 2012
@daducha aj mne sa hoooodne pacila a tie jablka vypadali neskutocne realne 😕 akurat som sa minule pýtala co boli tie "trojuholniky" co davala ako medziposchodia =-)

holky je stencil ťažký? su nejake grify ako sa isto podarí? postup mam ulozeny, len ci su aj nejake origos rady :-N trebars tu sablonu mam dat dole hned alebo to mam dat s nou zatuhnut do chladnicky a az potom dat dole =-) teda ja nemam original sablony, ale take ine, tak som zvedava ci to vobec aj pojde, bo bych to tam chcelaaaa
mizulienka
10. máj 2012
dakujem dievcata, skusim nahriat, ja nikdy nenahrievam, tak vyskusam.
pridavam moje nocne, nejak ma tie torty prestavaju bavit, na leto uz na zakazky nebudem piect, akurat tym, co somim slubila, tak si budem naplno uzivat leto, ale vas urcite zanedbavat nebudem 😉
jakelina
10. máj 2012
@aduskatt ano, já když dělám hodně sytou třeba červenou, tak to na MMF nechytne taková sytá barva, tak přidám třeba napůl Smartflex nebo PDT a smíchám. Nic mi to nikdy neudělalo a dobře se s tím potahovalo.
jakelina
10. máj 2012
@mizulienka super jsou oba, já taky v létě nechci péct. Jenom tak občas rodině a potřebuju spotřebovat zbytky hmoty, tak mi to snad tak akurát vyjde a nový kýblík koupím až na podzim. V zálozem mám bonbony, kdyžtak můžu udělat MMF.
aduskatt
10. máj 2012
@jakelina super napad, a ja som sa vcera jedovala s farbenom MMF do zlta.ale uz to mam, nabuduce budem mudrejsia
pristela
10. máj 2012
@mizulienka
@jakelina holky mne nebude absolut vadit ked budem piect aj cez leto, ja nejak nemam rada tie dusne horúčavy a po pravde po slnku mam celkovo zakázané chodiť :-N a u nas dnu je uuuuzasne chladno 😃 aspon nejaka vyhoda stareho domčeka x-) je jasne, ale ze ja nepekávam ako vy , ja len malinko "pre radosť" 5 torticiek za víkend to isto nehrozí 8-( to by aj mna prestalo bavit 😞
pristela
10. máj 2012
@aduskatt ak dáš do mmf bielu cokoladu zafarbis ju bez problemov na akukolvek sýtu farbu , aj červenu aj čiernu 😉
zdenallicka
10. máj 2012
Taky jsem nechtěla v létě péct a už mám objednávku na dva svatební dorty... 8-(
abriela
10. máj 2012
@mamina1978 dakujem
jaja555
10. máj 2012
@pristela prosim, prosim , aky pomer MMF a cokolady davas. A aku cokoladu davas.
aduskatt
10. máj 2012
@pristela super, dik.do buducna sa hodi dobra rada🙂) pave som dokoncila 4 velke a 12 malych stredov na ruze a asi 60 listockov.........este ze budem na zlato farbit len tie listky🙂
pristela
10. máj 2012
@jaja555 robim podla tohto : http://www.tortyodmamy.sk/cokoladova-cukrikova-... ale dodrziavam tento recept iba ak chcem farbiť na sýto červenu, alebo ciernu, ked idem potahovat vacsiu plochu , robila som s nou 3D mcqueena, na ostatné farby nerobim podla receptu, to len cukriky roztopim spolu s bielou coko v mikrotrtke , bielu coko davam od oka =-) 😉
pristela
10. máj 2012
@aduskatt no mna tu caka uz urobených 50 ruží - fialovýýýých :-p aj zopar lístočkov, len sranda je , že absolut neviem ako budem tu tortu "zdobiť" =-) holka chcela potiahnut aj tmavo fialovou, ale to ee, to nedám -by mi to pripadalo ako na kar =-) né na svadbu =-)


baby , vsak mi poradte s tým stencilooom , vy ste také zlé na nás začiatočníkov 😞 pýtam sa a nik mi tu neodpovedá 😞 😃 😃 😃 😃

Začni písať odpoveď...

Odošli