Marcipánové torty. Rady a postupy
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........

•
21. mar 2013@zuzinka1982 Dr Oetker je to najdrahsie a najhorsie na trhu na potahovanie😞 hmotu si bud vyrobis, recept je na prvej strane tejto diskusie, alebo kupis v cukrarskom shope
1
@alexandrakocikova z hmoty urobit taku sietku, susit na krabicke od caju, na tych bokoch🙂 videla som niekde na to fotopostup, ale nepamatam kde
@dada2007 dakujem moja,no este ze som tam neni normalne by som ani jednu nechcela,ale keby som tam bola urcite by som kupila vsetky :-p uvidim v maji ak este budu nakupim 😃
@lokalistin ved ja som tam nechcela ísť.....vôbec......ale to DETI !!!! chceli dolu v potravinách niečo......a potom sa DETI!!! chceli ísť odviesť výťahom......a nakoniec ma LILI zatiahla do toho obchodu-že mami poď seeeeem, ty si choď kupiť niečo na pečenie a ja im idem zase upratať pílniky a laky na nechty! :-N :-N no čo pre DETI nespravííííííííš 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃
Ahojte babky 🙂 prosím vás, tie ktoré pečiete viac korpusov naraz ako to robíte? Miešate cesto po jednom a po jednom pečiete? lebo mi to príde, že jednoduchšie by bolo si napr. 2 dávky vymiešať naraz, len potom neviem, či tá jedna môže stáť kým sa prvá upečie a potom piecť druhú, či je možné piecť 2 korpusy naraz? Totiž pečiem práve 2 poschodovú prvýkrát , to druhé poschodie také malé, a teda robila som to postupne, no zakaždým umývať misky, metličky :-p 😃 tak ma napadlo, že by bolo jednoduchšie vymiešať naraz, len zas ako ďalej? :-N ďakujem za radu do budúcna 🙂
@halienka udělám z dvojité dávky a dám do trouby dvě formy. Jinak se bojím nechat stát třeba skoro hodinu než se upeče, tak začnu šlehat těsto, když už je to první skoro upečené a jenom jednu formu vytáhnu a druhou dám do trouby.
To když mi nevejdou do trouby obě formy a nebo mám každou jiný korpus
To když mi nevejdou do trouby obě formy a nebo mám každou jiný korpus
@jakelina no veď práve toho by som sa bála nechať to stáť, viem že niektoré cestá to vôbec neznesú, len neviem ktoré, či teda aj korpusy 😃 A keď dáš piecť dve formy naraz tak neprihára niektorá, upečú sa obe rovnako (teda ak sú rovnakej veľkosti)? Ja mám elektrickú trúbu s ventilátorom, neviem, či by to bolo v pohode...Tak ako si písala som teraz robila tieto dve, najskôr tú väčšiu som dala picť a potom som si znovu urobila cesto na menšiu asi 15 min. pred dopečením som začala, takže stálo hádam len 3 minúty a ako som vybrala veľkú tak som vložila malú 🙂 Len ja som taký lenivec, ja vždy hľadám spôsoby ako si robotu čo najviac uľahčiť 😃 😃 😃
juj musela som sa Vám prísť vyžalovať. 😞 už pred mesiacom si u mňa známa objednala vojensku tortu s vojakmi tankom a tak pre syna. chcela rafaelo krem nie velku,tak jej hovorím,že priemer 24 či stačí tak áno. Mala byť teraz na sobotu. Dnes Vám ju stretnem hovorí,že stačí tortu na nedeľu a že kolko asi bude stáť.Tak jej hovorím,že 20eur ako pre ňu,že inak by bola drahšia. poznáme sa odmalička aj sa stretávame občas tak si hovorím,že nevezmem od nej za robotu. No a k podstate veci. Rozhovor skončil tým,že 20eur a v nedelu ráno si pre ňu príde.Ja som vošla s deckami do obchodu zdržali sme sa tam asi 15min.Vyjdem z obchodu ona tam stojí a vola ma. Že Miši nebudeš sa hnevať ked si u teba nedám upiecť tortu??? ]-( Vraj že jej teraz volala teta,že malému upečie nejakú tortu. Že ona tete dávno spomínala,že dala piecť tortu pre malého u mňa a nič jej nehovorila a že až teraz jej volala,že jej upečie nejakú ona. 😃 😃 😃 Musím sa tomu smiať,lebo tu blbosť jej neuverím. Akože čo si ona myslela,že jej upečiem zadarmo ako darček. ]-( Hovorím no dobre a čo ja mám teraz urobiť s tým tankom a panáčikmi dať detom nech sa hrajú. hovorím jej že no dobre tak čau ponáhlam sa.juj ako vo mne pení
@halienka juuj ja robim davku aj z 10-12vajec naraz , porozdelujem do tortovniciek a davam piect vsetky naraz/ ale len tak aby sa mi zmestili na jednu priečku , naposledy som tak mala strčene tri formy ledva som zavrela dvierka 😃 ked peciem korpus na rovných plechoch a mam ich viac tak kludne dam naraz jeden hore druhy dole /ale len rovne na plechoch!!! / pustim ventilator a je to . / s ventilatorom peciem len ked mam v rure dva a viac rovnych plechov, inak nie/
Začni písať odpoveď...

Odošli