Marcipánové torty. Rady a postupy
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........

•
12. jan 2014@mirinecka ja som s tým tiež mala problém, ja si po umytí a utretí prejdem ruky ešte tým lepavým valcom na odstraňovanie chlpov z odevu
2
žienky, zas idem pýtať radu, idem robiť veľkú 4 poschovú tortu a chcem tam dať aj parížsky krém. Takže potrebujem hustejšiu plnku. Ja som doteraz dávala parížsku šľahačku, ale teraz to bude musieť byť hustejšie. Čítala som si recepty s maslom a som z toho jeleň, ono možnú sú dobré oba spôsoby, ale ktorý je lepší, resp. je menšie riziko, že sa nevyšľahá? Jeden je, že sa prevarí šľahačka+cukor+kakao a do horúceho s apridá čokoláda a maslo. Po vychladnutí vyšľhať. Druhá verzia je, že rozpustíme šľahačku + čokoládu, ale nesmie to vrieť! Osobitne maslo + cukor a potom zmiešať. Tak raz prevariť, raz neprevariť, raz zamiešať maslo hneď, raz až po vychladnutí... Ja som šľahačku a čoko prevárala a v pohode, ono to je potom asi aj trvanlivejšie, keď to prejde varom, nie?
A ešte jedno otázočku mám, idem skúšať vyrábať trošku zložitejšie kvety, ako napr. ľalie, jednotlivé lístočky sa napichujú na drôtiky a potom sa to spája. Stačí len zastrčiť drôtik do lístočku a bude to držať, alebo musí byť nejaké lepidlo na to? Lebo videla som videopostup, kde používali lepidlo na konček toho drôtika.
@vlada111 ano dalo, přelepila jsem tři písmena, ale pot mi tekl až na zadek. Do toho ten zmatek doma, kluci sundávali baňky ze stromku, tak všude roztahané ty ozdoby, krabice a v kuchyni jsem vařila oběd. A během toho zvonila další paní pro dort. Ani jsem ji nemohla pozvat dál, jenom do verandy, to by se asi chudák vyvrátila. No to už nechci zažít 😃 😃
@jakelina
@mrka2
@vlada111 to s tym valcekom super idea ja tiez pouzivam vsetko papierove, ale aj to sa sklada z malych castic, ja som vcera rozmyslala, zecorknem z roboty take utierky ono to je specialna latka, ktora neuanechava tie chlpky. my v robote nesmieme roztrhat papier, lebo po roztrhani mas kopu tychchlpkov a papierove utierky v podstate tiez odtrhavas ale ten kotul sa mi paci
@mrka2
@vlada111 to s tym valcekom super idea ja tiez pouzivam vsetko papierove, ale aj to sa sklada z malych castic, ja som vcera rozmyslala, zecorknem z roboty take utierky ono to je specialna latka, ktora neuanechava tie chlpky. my v robote nesmieme roztrhat papier, lebo po roztrhani mas kopu tychchlpkov a papierove utierky v podstate tiez odtrhavas ale ten kotul sa mi paci
@jakelina nerobila som, ale tu je na ňu super postup http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=161&...
@jakelina tu mas aj fotopostup , dufam, ze sa ti to otvori 😉
http://www.cookaround.com/yabbse1/entry.php?b=6...
a este mam ulozene tieto 😉
http://www.cookaround.com/yabbse1/entry.php?b=6...
a este mam ulozene tieto 😉
@lokalistin @jakelina @mrka2 @vlada111 ten kotuc je fakt super napad, ale si vezmite, ze to stale lieta vo vzduchu :-| ja vzdy nez zacnem sa prezleciem do noveho ( moj pracovny odev 😃 ) a vsetko robim na bielej pracovnej ploche (zatvoreny stary sporak 😃 ) cize vidim kazdu necistotu 🙂 a ruky si umyvam ani ne kazdych 5min a tiez sem tam nieco objavim :-|
@vlada111 tak potom tiez jedna z moznosti moze byt si po umyti ruk pretriet ruky dezinfekcnym gelom. predavaju v DM za prijatelnu cenu 🙂 my tento gel doma casto pouzivame aj na cestach. kedze obsahuje alkohol tak rychlo vyschne a nepotrebujes uterak a ani utietky 🙂
Začni písať odpoveď...

Odošli