Dá sa pri modelácii prsníkov meniť aj tvar a veľkosť?

Zodpovedané
10. nov 2018

Dobrý deň,

momentálne mám veľkosť 80G, dojčím a v tehotenstve som dosť pribrala.

Normálnu veľkosť podprsenky mám ale 75 E-F. V budúcnosti chcem podstúpiť modeláciu prsníkov, respektíve zmenšenie prsníkov a rada by som mala veľkosť 75C max D.

Je tento stav možné to dosiahnuť modeláciou?

Je potrebná operácia zmenšenia prsníkov?

Zaujímalo by ma, či sa po modelácii prsníkov zmenší aj ich veľkosť a nielen tvar.

Zostanú prsia veľkostne rovnaké?

Bolo by možné po tomto zákroku aj dojčiť v prípade ďalšieho tehotenstva?

Ďakujem pekne za odpoveď

Dobrý deň,

zmenšenie prsníkov a modelácia prsníkov sú v podstate rovnaké operácie, ale s odlišným pomerom odstránenej kože a prsnej žľazy/tuku.

Čím viac odoberáme kože a čím menej žľazy/tuku, tým viac sa operácia prikláňa ku podvihnutiu/modelácii/mastopexii.

Naopak pri odstránení väčšieho množstva objemu žľazy/tuku z prsníka a len primerané odstránenie kože, hovoríme o redukčnej mammaplastike/zmenšení prsníkov.

Ale asi každá, žena ktorej ide o zmenšenie, chce aby vo výsledku mali prsia aj krajší tvar, prsia lepšie stáli a bradavky hľadiace dopredu. Rovnako pri mastopexii/modelácii,už len odstránením kože dôjde ku zmenšeniu prsníka, hoci môže opticky pôsobiť väčší, tým že pekne stojí.

Pri modelaciach aj zmenšení prsníkov sa používa viacero operačných postupov. Rokmi sa vyvíjajú a neexistuje jedna univerzálna vhodná pre každého tak, aby bol výsledok vynikajúci.

Pri týchto operáciách je takmer vždy potrebné zasahovať aj do vnútra prsníka tak aby sme ho vedeli modelovať. V daných lokalitách prebiehajú cievy a nervy. Aj pri snahe o zachovanie všetkých dôležitých štruktúr, niekedy sa porušia a poškodia, čoho výsledkom je aj znemožnenie kojenia, zmena veľkosti celého alebo časti prsníka.

Výsledný tvar prsníkov s odstupom mesiacov a rokov po modelácii alebo zmenšení prsníkov je menej predvídateľný ako pri zväčšení implantátmi, ktoré sú nemenný/neživý materiál a vypĺňajú často väčšiu časť prsníka. Prsia reagujú na priberanie/chudnutie/hormonálne zmeny. Operácia sa dá v budúcnosti zopakovať s tým, že sa postupuje tými istými jazvami a nové nepribudnú.

Ženy po týchto operáciách sú často veľmi spokojné. Nie je potrebné použiť iný materiál a tvar prsníkov je veľmi prirodzený.