Nočné bolesti v treťom trimestri

mamina2111
17. jan 2013

Ak tu niečo podobné je prosím zastavte ma nechce sa mi to tu hrabať a prešla som už plno strán 🙂 Každú noc už mesiac nespím...Neskutočne mi trpne chrbát a plecia.Neviem spať ani ja jednej strane ani na chrbte,dá sa tomu nejak pomôcť?Na každej strane viem ležať asi 3 minúty potom sa pretáčam...idem spať okolo polnoci,zaspím nejak o druhej a o štvrtej som už hore a kôli trpnutiu už nespím ☹

xlucia
17. jan 2013

@mamina2111 smer neurolog a ortoped. hned zajtra

mamina2111
autor
17. jan 2013

@xlucia prečo? Ved to sú len tehotenské bolesti na konci tehotenstva...Myslela som poradiť nejakú mastičku,skúšala som nejaké ale nepomohli.

xlucia
17. jan 2013

@mamina2111 na konci tehotenstva este rozhodne nie si. asi mas bloknuty nejaky nerv, alebo pretazenu krcnu chbticu, resp. nieco s nou
taketo bolesti nema co tehotna mat
ak to bude z neurologickeho hladiska ok, potom chod na masaze v tejto oblasti

mamina2111
autor
17. jan 2013

@xlucia No asi zbehnem k lekárke no neviem,toto isté som mala aj pri malej a nič zvláštne to nebolo...lekár vtedy povedal len tolko že na moju váhu sa zrazu nalepilo kopa vecí a preto to tak pociťujem..Aj teraz ma to bolí ako je chrbtica tak pod krkom..Ach ja som ako španiel ked niečo vysvetlujem tak sa ospravedlnujem vopred 🙂 A kedy je potom koniec tehotenstva? Ved rodiť idem o 2týždne.

xlucia
17. jan 2013

@mamina2111 ako vies kedy ides rodit? koniec tehu je 38 az 40 tt, kedy sa dieta povazuje za donosene

mamina2111
autor
17. jan 2013

@xlucia V utorok som bola na poradni a budúcu stredu idem do rizikovej poradne..Tam mi povedia termín sc... ale dr vravel, že pôjdem na 38tt vraj aj podla neho je to tak najlepšie.

baileyka
17. jan 2013

@mamina2111 Ahoj aj ja som mala podobné problémy.Možno to bude znieť čudne ale mne pomohli prechádzky a viac aktivity cez deň, potom som bola taká unavená že som spinkala ako bábätko.Ale pokiaľ si riziková, možno to nebude tvoj prípad 🙂 v každom prípade držím palce

mamina2111
autor
17. jan 2013

@baileyka ved práve, že ja mám pohybu až nadmieru 🙂 Ked vstanem už periem, žehlím,zametám,podlahy umývam letím do obchodu,navarím,zas upracem,medzitým sa starám o staršiu dcérku.Poobede letím pešo skoro 2km k naším a večer domov 🙂 a čím som viac unavená tým sa mi horšie zaspáva.

baileyka
17. jan 2013

@mamina2111 tak potom bude problém asi v tom 😨 a hlavne v takomto štádiu tehotenstva.Viem že je to ťažké, ale skús viac oddychovať. Viem že život sa nezastaví preto že si tehotná ale mohol by sa aspoň spomaliť 😉 skús poprosiť niekoho aby ti pomáhal. Ja som napríklad zapriahla do roboty sestru (vlastne celú rodinu 😀 ) a odvtedy je mi oveľa lepšie!

baileyka
17. jan 2013

A ozaj ešte mi pomáha aj Magne B6. Ale musím už užívať 3x denne aby to zabralo.

mamina2111
autor
18. jan 2013

@baileyka sestra je celé dni v práci a nemám tu nikoho kto by mi pomohol..priatel pracuje každý deň od pondelka do nedele...doma sa vidíme len velmi málinko.a ked si to všetko nespravím ja kto potom? Moja 4ročná dcéra?

baileyka
18. jan 2013

@mamina2111 Tak to je potom iný prípad ☹ to je mi ľúto.Nemyslela som to tak že aby si nič nerobila ale keď už si v ôsmom alebo deviatom mesiaci nemusíš mať dokonalý poriadok (ale to je každého osobná vec-ja napríklad upratujem 1xtýždenne a stačí mi to) Nemám právo ti radiť,lebo máš rozhodne iné podmienky. len som chcela pomôcť keď som písala o tom spomalení 🙂 Vieš, veľa krát som videla ako sa ženy idú zblázniť aby bolo všetko dokonalé, a potom ani v noci nespia lebo myslia na to čo ešte zabudli alebo nestihli, a pritom je to zbytočné, lebo dokonalé to nikdy nebude.Ale nevadí.Držím ti palce aby ti všetko dobre dopadlo.A neboj už to dlho nebude trvať, čoskoro ti to tehotenstvo končí 😉

mamina2111
autor
18. jan 2013

@baileyka Dakujem,no ja som už v deviatom mesiaci....Ako upratujem každý deň ale nie tak že by som bola nejaká maniačka nato,však pri malej sa to ani nedá 🙂 Ale musím mať každý deň aspoň umytú podlahu lebo by sme sa lepili na lízankách a podobne 🙂 Nemám rada ked je v umývadle ked len 1 vec...to neviem prečo...a vlastne ked niečo robím a behám je mi tak dobre,mňe je horšie ked si sadnem,vtedy všetko začne ťahať,všetky nervy,chrbtica.Akoby sa mi stavce rozpadávali.

majmik
18. jan 2013

@mamina2111 Ahoj, mozno z vlastnej skusenosti - mas taketo bolesti prave z upratovania - mna to prvykrat prekvapilo zhruba v 5. mesiaci, ked som dostala upratovaciu maniu a zacala som umyvat okna, podlahy, kuch. linku, ... vecer mi neskutocne seklo v krizoch. Odvtedy stale ked viac makam (napr. aj pred Vianocami, alebo ked dlho stojim pri sporaku), tak sa to zopakuje. Ako, kym vysavam a upratujem a nakupujem atd., je mi tiez skvele 🙂 v momente, ked ale po celom takom dni sadnem, po hodine sa neviem pohnut a manzel mi musi pomahat aj na wc-ko. Ide o to, ze som sa uz poucila a snazim sa zohybat sa co najmenej, upratovanie som aspon nateraz zuzila len na najnutnejsie (umyty riad, pozametane podlahy, raz do tyzdna prach), manzel sa snazi vecer navarit aj na dva dni, a ja hlavne vela lezat - ak doobedu mam napr. behacky po meste, poobede uz len lezim + magnezium a je to ovela lepsie, aj ked nie ideal 🙂 Drzim palce zvladat to aj pri dcerke.

mamina2111
autor
18. jan 2013

@majmik Dakujem za radu 🙂 Behať teda tolko už nebudem no ale upratať ako tak a navariť musím..poobede si skúsim lahnúť aspoň na hodinku...teda ak bude malá v škôlke čo neviem kedy bude..asi až po mojom pôrode nakolko je vkuse doma s niečim ☹

baileyka
18. jan 2013

@mamina2111 OK. držím ti palčeky 😵 pa

jennifer0013
18. jan 2013

@mamina2111 ja mam to iste az som nestastna.

mamina2111
autor
19. jan 2013

@jennifer0013 takže niesom sama ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre