Odsávanie a uskladnenie mlieka v mrazničke

dadakiri
16. aug 2013

Ahojte maminy, citala som, ze treba odsavat mlieko hned po kojeni? Neviete, ci je to tak? A treba z druheho prsnika, ako som kojila? A dalej... ako ho uskladnit v mrazaku? V skle ci umelej hmote? Kolko mozem mliecko uskladnovat v chladnicke/mrazaku? Dakujem za pomoc.

lesana88
16. aug 2013

@dadakiri mne v porodnici vraveli, ze mam odsat ten, z ktoreho som kojila. na uskladnenie mam take uzatvaratelne vrecuska, su velmi skladne. ja viem tak, ze v chladnicke si mozes zbierat mliecko za 24 hodin a v mrazaku vydrzi 6 mesiacov.

lesana88
16. aug 2013

@dadakiri jaj a este...myslim ze hned po kojeni je to jednoduchsie, kedze prsnik je roztahany a nemusis sa trapit tolko s odsavanim

evening_star
16. aug 2013

Ja som skladovala vo fľaštičkách z detských presnidávok, alebo v avent pohárikoch. Do druhého dňa ti mlieko vydrží v chladničke, viac by som ho ale nedržala. A v mraziaku ako vraví lesana, pol roka, ale my sme to míňali podstatne rýchlejšie...

dadakiri
autor
16. aug 2013

Lesanna88 aké vrecuska to pouzivas? Inak ďakujem krásne za odpovede- cize odsajem tak, ze vlastne vyprazdnim ten prsnik úplne, co maly nespapal a druhý je stale k dispozícii🙂! Tak zajtra
sa ide na nakup a v pondelok na vec🙂))

miminkaaa3
16. aug 2013

Ja si mlieko odsavam a davam malemu cez flasku lebo nechcel chytit prsnik a davam si do mraznicky do umelych nadob

lalus
17. aug 2013

@dadakiri ak budeš odsávať po kojení, tak telo stále dostáva info, že treba ďalšie mlieko... čoskoro budeš mať nadprodukciu a nevyužiješ to ..nebudeš mať časom čo s tým mliečkom robiť. ak normálne kojíš a mlieka máš dostatok - akurát pre dieťatko, tak by som zbytočne neodsávala.
iné je, ak máš mliečka málo a potrebuješ stimulovať ďalšiu tvorbu... vtedy sa po kojení odsáva, čo aj by šlo len pár kvapiek, ide tam o tú stimuláciu mliečnych žliaz, ktoré dostávajú impulz, aby mlieka tvorili viac.

evik4
28. aug 2013

chcela by som sa spytat mamiciek ktore mrazia mliecko vo
via poharikoch, ci sa vam nezda ze potom to mlieko pachne
po plaste. Lebo ja som to musela povylievat, nevypila by
som to taky smrad ani ja, uplny plastic. Da sa mlieko mrazit
aj v skle, alebo poradte do coho prosim vas. Mrazim iba
ak mam nieco naplanovane teda nechavam malu s mamou,
um urcite nedam. Dakujem za radu

lucinka144
28. aug 2013

@evik4 ....my uz sice nekojime. kojili sme 18 mesiacov a tiez som.mliecko mrazila ze co ak.bude treba... 🙂 ale netrebalo. par krat som to rozmrazila a tiez sa mi zdalo ze divne pachne. mrazila som do Avent poharikov aj do sklenenych flasticiek od detskej vyzivy..ale aj tie zo skla mi pachli po viecku. :-/ tak.neviem... tiez som zvedava v com skladuju ine maminky aby nepachlo. a ja som si na kazde mliecko pisala datum spotreby...do 3 mesiacov potom som vyhodila. bolo toho velaaaaa 🙂))).