Paplón Feretti. Máte ho? Ste spokojné?

veronika81
5. okt 2009

Ahojte,
máte niektoré tento paplónik pre vaše detičky? Ste spokojné?
Uvažujem nad jeho kúpou..
Ďakujem za pomoc 😉

bibi78
5. okt 2009

Ja mam zavinovacku a mantinel, ktore pouzivam, kupila som si aj navliecky na vankusik a paplonik. Som spokojna s kvalitou, mantinel je uzasny, je velky na celu sirku a vysku postielky a v nutri je kvalitna vypln, ktora drzi pevne a je dost hruba. Jedine, co sa mi nepozdava je sitie, obcas musim odstrihavat nitky, to mohli urobit este kvalitnejsie, ale inak som spokojna velmi.

veronika81
autor
7. okt 2009

Ďakujem bibi 😉

A paplón s vankúšom nemáte nikto?

lul
7. okt 2009

ja som tiez kupila komplet sadu do postielky - vankus, paplonik + obliecky na ne a hniezdo. zatial to vyzera kvalitne, som spokojna, uvidime casom, babo este nie je na svete 🙂 ale necitala som na to moc pozitivne referencie, skusim najst a pridam link...

lul
7. okt 2009

neviem to najst, ale tu sa nieco pise tiez:

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

katy1979
7. okt 2009

veronika my mame celu sadu. navliecky ok, vankusik nepouzivame, ale paplon sa dal dokopy. teraz v lete. takze vydrzal 1,5 roka. necakala som ze to urobi. mozeme kupovat novy, je to jedna guca, teda ten stred sa dal dokopy dufam ze chapes co tým myslim.

veronika81
autor
7. okt 2009

fúha 😕
ďakujem vám, tak asi z toho vycúvam.. Idem si ešte prečítať tú diskusiu, čo dala lul.

Rozmýšľam ešte nad Scan.

katy1979
7. okt 2009

veronika a odsleduj si rozmery, napr. take rozmery ake ma ferreti vacsinou nie su obliecky. ale nevadi my kupujeme aj ine. 5cm hore dole co uz narobim.

veronika81
autor
7. okt 2009

katy, tie rozmery som si už všimla. Mám doma obliečky a nesedeli by na to.. Ale tiež som si povedala, že nejako by som to tam už natlačila 😀
Ale tak teraz neviem..

katy1979
7. okt 2009

no v tom ti neporadim. neviem mozno ten nas paplon bol vynimka ale mozno nie. neviem o nikom kto by ho mal.

veronika81
autor
7. okt 2009

no počkám ešte, či sa niekto ozve. V každom prípade ešte raz ďakujem..

a inak katy, aj ja som narodená na Cyrila a Metoda 😅

katy1979
7. okt 2009

aspon mas vyhodu tak ako moj synator. mate vzdy volno. vy ste si vedeli vybrat kedy sa narodit.

ahojcek
24. jan 2011

Ahojte, ak by sa niekto ešte dostal ku tejto diskusii, tak jedna mamička mi hovorila, že keď vnútro paplóna "zhrčkavie", stačí ho vyprať a bude takmer také ako predtým (jej osobná skúsenosť). My sme včera kúpili paplón a vankúš pre druhého drobca, už hľadám iba obliečky 🙂 .

katy1979
25. jan 2011

@ahojcek vyprali sme a nic. este viac sa to dalo dokopy. uz je davno v kosi. vankus to iste.

ahojcek
15. mar 2011

@katy1979 ☹ , ja som zatiaľ prala iba vankúš a v pohode to zvládol. Na základe Tvojej skúsenosti teda tipujem, že netreba čakať, pokým zhrčkavie a najneskôr pri prvých príznakoch vyprať. Pevne verím, že to zaberie, ináč by ma "šľak trafil", kebyže sa mi obe sady pokazia.

tomba
14. máj 2011

@ahojcek momentálne riešim- teda už som doriešila problém s paplónom feretti, stalo sa mi presne to isté, ako píše katy1979, vydržal nám 1,5roka, celý sa zhrčkavel a dal dokopy, dala som ho vyprať - nič, potom som ho dala vyprať s ten.loptičkami a zasa nič, tak mi to dnes nedalo, zobrala som nožnice a pozrela sa do vnútra, ona tá výplň bola pôvodne vložený kúsok toho ,,ingenia" , a ten sa rozpadol na drobce, ktoré sa dali dokopy a vytvorili gule...tak skončil v koši a momentálne pozerám na nete niečo iné, lebo malá momentálne spí pod dekou, takže som dosť sklamaná z celého feretti paplóna, záruka nám skončila, tak čo už nariešim....

ahojcek
7. nov 2012

Ešte stále máme paplón feretti úplne v poriadku (prvý sme kúpili v r. 2008, aktívne je používaný posledné dva roky; druhý čaká, pokým menší drobec začne akceptovať prikrytie). Keďže sa občas staršiemu podarí pocikať sa v spánku, občas ho vyperiem a všetko je ok 🙂 . Doteraz nebol zhrčkavený.