Pekáreň na pečenie bezlepkového chleba

lilysk
10. aug 2013

Ahojte
Poradite ktora pekaren je najlepsia ?Alebo aky je rozdiel v tych pekarnickach ?Chcel aby som mat co najmenej prace s pecenim domaceho bezlepkoveho chleba .
Dakujem pekne

alami
10. aug 2013

@lilysk vštky pekárne sú v podstate rovnaké. Funkcie sú takmer totožné, niektorá nemá vyslovene program na bezlepkový chlieb, takže toto si posleduj pri kúpe a niektorá nemá program na džem, takže ak máš záujem robiť s v pekárničke aj džem, tak tiež hľadaj s týmto programom.
Sú dve skupiny - jednohákové - teda menšie a dvojhákové - teda väčší objem. Mala som oba druhy, mám radšej väčšiu, teda dvojhákovú.
Príprava chleba je vo všetkých pekárňach rovnaká, teda nemáš nejakú, kde budeš mať menej roboty, ako pri inej. vždy len dáš suroviny a zapneš - viac roboty nemáš.
Ešte niektoré majú formu na bagety, ak by si využila aj bagety, tak si vyber takú, ale pri bagetách musíš teda vytvarovať a dať piecť na tie formy, ale nemusíš sledovať, ako pri pečení v rúre. je to šikovné.Chlieb sa aj v týchto pečie rovnako, ako v bežnej pekárni.
Čo sa týka značky či ceny - rozdiel je v podstate minimálny, dobre poslúžia aj neznačkové, ja mám pocit, že rozdiel je hlavne v životnosti a v drahšej je trochu lepší chlieb, ale zas nie je to brutálny rozdiel.
Pekáreň používam veľmi často, pečiem denne chlieb, rožky, bagety, výroba cesta na čokoľvek - už cca 6 - 7 rokov. Prvú pekáreň som zodrala neznačkovú Vegu z tesca za 30 Euro, teraz mám Moulinex bagette za 170 Euro. Cítim na pečení, že táto je lepšia, ale nič nechýbalo ani tej lacnej. ja by som ti odporučila vyberať(hoci aj lacnejší model) zn. Moulinex, myslím si, že je to na pekárne kvalitná značka, ale ako píšem, spokojne vyber čokoľvek, s výberom nič nepokazíš 😉 Príjemné pečenie.

lilysk
autor
10. aug 2013

@alami Dakujem velmi pekne 🙂

maruska3210
25. nov 2019

ja mam pekaren sana ,najmensiu velkost, peciem na nej iba bezlepkove pecivo a som spokojna, mam ju z vitarian .sk maju viac velkosti, bola do 200 eur