Petrohrad, Sankt Peterburg - dovolenka

sue
20. jún 2012

Ahojte, nenašla som podobnú tému - hľadám tipy a rady počas dovolenky v Petrohrade bez cestovky.
Víza a letenky zabezpečené máme, potrebovala by som rady ohľadne dopravy v meste, nákupov, taxíkov, múzeí atď atď...čo určite nevynechať a na čo si dať pozor 🙂

ĎAKUJEM 🙂

janinah
19. mar 2014

obnovujem tému,zaujímalo by ma všetko o návšteve Petrohradu,najradšej s nejakou cestovkou....

@sue boli ste?

sue
autor
19. mar 2014

@janinah boli sme bez cestovky a odporúčam to tak 🙂 úplne v pohodičke sa to dalo zvládnuť. Bez akýchkoľvek potiaží.

Doprava bezproblémová metrom - relatívne lacná, dosť častá, bezpečná a tak...
Ubytovanie úplne super, strava úplne super - bývali sme v hoteli cca 8 zastávok metra od centra mesta.

Všade sú múzeá a vstupy pre cudzincov drahšie ako pre Rusov. Poriadajú sa výlety busom po Petrohrade zo sprievodcom - také zoznamovacie - tie odporúčam. Zoznámite sa s mestom a potom sa tam fakt viete hýbať sami.

strava úplne fajn, ceny v obchodoch ako u nás, resp. mnohokrát lacnejšie - základné (potraviny, základné odevy a tak), reštiky, ubytovanie , proste služby drahšie ako u nás - je tam stále socík v týchto veciach. Aby ľudia držali hubu a krok, majú bazál za nízke prachy a akékoľvek ďalšie služby sa priplácajú dosť výrazne.

Neviem ešte o aké ďalšie info máš záujem, takže sa pýtaj 🙂 a teš sa tam, my sme sa mali báječne 🙂

uglybetty1234
19. mar 2014

Ahoj,
ja som bola v petrohrade asi pred 5. rokmi len na predlzenom vikende a bolo super!! Urcite chodte na organizovany vylet po petrohrade, Vela sa dozviete a vela uvidite. urcite odporucam pamatnik Petrohradskeho obliehania (neviem presne ako sa vola) - my sme to mali so sprievodkynou a revali sme vsetci do jedneho, velmi silny zazitok. Este urcite odporucam plavbu po Neve večer a navstevu Ermitáže. To si priprav aj pohodlne topanky. Je to obrovske! Ešte určite navštívte chrám preliatej kri a v neposlednom rade aj Katarínin palác s jantárovou miestnosťou. Prenádherné miesto.
A nezabudni kúpiť matriošku a ušanku :D
Ceny sa mi zdali o dosť vyššie ako u nás. Hlavne čo sa týka reštaurácií atď.

kometa
6. feb 2015

Bol niekto na zajazde v Petrohrade aj autobusom? Mam hlavne na mysli cez zlavove portaly....? Nejake postrehy, tipy, skusenosti.... vopred dakujem za kazde info 😉

gabfri
7. jan 2016

Aj ja s manželom sa tam chystáme, tak sondujem, ale cez cestovku letecky je to dosť drahé.
Ak máte niekto nejaký typ, prosím pošlite. Zvažujeme aj cestovanie na vlastnú päsť- chytiť letenku za dobrú cenu a ubytko, nepotrebujem luxus. Chceli by sme ísť nejaký máj-jún.
Kto ste tam boli, kde ste bývali, v akom hotely, alebo niekde inde?
Ďakujem za každé info a radu.

aradizob
17. apr 2016

Mňa by zaujímalo, ako ste si vybavovali víza. Nechcem platiť sprostredkovateľom 120€/ osoba, keď víza stoja 35€/ osoba, ale všade mi tvrdia, že si to sama nevybavím, lebo je s tým veľký problém. Ako na to? Dá sa zohnať ubytko napr. cez booking.com a potom žiadať o víza, ak mám potvrdenú rezerváciu? Letenky kupovať predtým, ako idem vybavovať turistické víza, či potom? Chcem ísť s rodinou na poznávačku Moskva -Petrohrad, ale bez CK. Po rusky sa dohovorím a sprievodcu nepotrebujem - viem si zostaviť itinerár cesty aj sama.

gabfri
17. apr 2016

Prepáčte, ale neporadím Vám, lebo situácia sa veľmi zvrtla, tak sme cestu odložili.
Ubytko som pozerala tiež cez booking.com.

aradizob
22. apr 2016

Vďaka. Možno jeden tip na cestovanie do Petrohradu bez vybavovania viz: ak pridete do Petrohradu po mori ( vid napr. z Helsiniek), tak mate vstup na 72 hodin bez viz. Akurát je zase potrebné si kúpit za 25€ city tour na jeden den rovno pri kupe listku na trajekt. Nemám to odskusane, ale Petrohrad sa da pozriet aj takto. ( tuto variantu zvazujem cez leto)

evka2612
4. júl 2016

Ahoj, odlietame s rodinou 14.júla do Petrohradu na 6 dní. nemáte náhodou niekto kontakt na slovenského sprievodcu týmto mestom?