Plieseň na oblečení
Baby poradte, super sa mi zadarilo 🙂 Pred prázdninami som vozila syna na bicykli do škôlky a až dnes keď sme hľadali jeho obľúbenú čiapku tak som išla kuk do tašky na biku a bola tam,ale...Zabudla som aj banán v taške, takže mám plieseň aj na novej bike taške aj na štrikovanej čiapke.
Čo teraz?Tašku som vydrhla s handričkou ale ostal mi tam taký hrdzavý fľak a čiapku som odmočila a 2x oprala ale ostal tam fľak.Teraz neviem či ju môže ešte nosiť,aby nemal plieseň ukrytú vnútri a to isté s mojou taškou, tá ma teda mrzí,lebo je nová a bola aj drahá.
ďakujem za každú radu, čiapka sa dá oprať len na 40,je to taká štrikovaná z h&m,najhošie že je to minuloročná kolekcia s elmom,ktorú už neviem pozháňať,inak by som mu kúpila hneď novú,ale táto je obľúbená a má k nej aj rukavičky ☹
Baufix cistiaci sprey na skvrny od plesne, neobsahuje chlor takze podla mna nevyzere farbu, lebo na zadu som sa nedocitalaci je aj na textil.
vyhodila by som aj čiapku aj tašku,pleseň je životunebezpečná pliaga,neriskovala by som
Veru plesen je pliaga. Ak sa to dostane do oblecenia, mozes sa s tym rovno rozlucit. Vyprat na 40 urcite nestaci. A vlastne aj keby si to prala na 90 tak by som tomu nedoverovala.
@mazula ja som uz prala splesnivene veci na 40 a nic sa nestalo, boli po oprati v pohode, nemyslim, ze tam ostane ta plesen a hlavne vtedy nie, ked uz nie je dalej vystavena vplyvu, preco plesnivela...ja zijem v krajine, kde vsetko lahko splesnie, myslim, ze mam uz aj dobry cuch aj na zacinajucu plesen, po dokladnom vyprati, pripadne vydrhnuti, nic necitit ja by som sa uz po vyprani netrapila, ci to nemoze uskodit a hlavne, ked je to ciapka, ktoru nosi hlavne vonku na vzduchu...🙂
Nie ze ma tu ukamenujete za to, nestava sa nam to bezne, ale uz sa bohuzial stalo, nevyhodili sme tie veci a nic sa nam odvtedy nestalo🙂
Tiez zijeme v krajine, kde je plesen a vlhkost na kazdodennom poriadku. Hlavne jesen/ zima je to katastrofa. A to byvame v novsom byte. Snazime sa stale vetrat, nonstop mame pusteny odvlhcovac a aj tak kazdy tyzden beham s octom a savom. Niekedy je to na infarkt.
V zime sa nam oblecenie po oprati susi aj tri dni a to sa ho snazim davat aj von, aby ho tam aspon trochu prefuklo...
Tiez sa mi uz stalo, ze som nasla tu pliagu aj na obleceni. Niektore som jednoducho vyhodilo a niektore vyprala na vysokej teplote s octom...
A co tak oblecenie vyvarit? Nepomohlo by to?
dievcata plesen je huba, zaija ju slnko najskor zabit, potom cistit....
a tu je o tom clanok
http://sk.cleaningproj.com/mold/ako-sa-dostať-p...
Viem,ze stara tema,ale pre mna aktualna teraz. Rozmyslala som,ci sa nebojite,ze by sa ta plesen dostala do pracky,ked aj programom na 95ke vyvarit. Ja skusim nechat to oblecko na vzduchu cely den,prave je pekne a potom namocit. A potom vyvarit. Ci, dadsej vyhodit? Tiez mam strach z tej pliagy. Joooooj,to je robota!

Ciapku by som urcite vyhodila bohuzial aj ked je oblubena s plesnami nie su zarty, radsej behnite s malym do obchodu a nech si vyberia sam nejaku novu ciapku 🙂 A tasku vydrhni, existuje sprey na odstranenie skvrn po plesni mam ho doma a uz mi par krat pomohol.