Podsedák do lietadla

vulka
21. feb 2017

Viete mi poradiť, či môžem zobrať na palubu lietadla podsedák(budeme ho potrebovať do auta)? Letíme Ryanairom. Ak áno, musí byť zabalený v príručnej batožine alebo si ho dieťa môže niesť v ruke?

tyelde
21. feb 2017

Nemám skúsenosť priamo s Ryanair, ale nemal by byť problém, v zmysle že bude v batohu a dieťa už nebude mať nárok na ďalšiu príručnú batožinu... Viem, že pre malé deti sa kočík a autosedačka prepravuje zadarmo nad rámec batožiny, ale či sa ráta aj podsedák.... Veď si prečítaj podmienky

tova
22. feb 2017

sediet na podsedaku v lietadle nemoze, ale zadarmo kludne odlozit nad hlavu alebo sedacku v lietadle moze tak ako kabelku.

belllinka
22. feb 2017

@vulka A kvoli comu mu vlastne chces brat podsedak??

yanni
22. feb 2017

@vulka a naco ti to pre pana jana je v lietadle? Ak to nie je sedacka certifikovana pre pouzitie v lietadle, aj tak to nemozes pouzit. my lietame vela, velaaaaa, takmer kazdy mesiac, a este som podsedak nikdy nevidela. Vajicko ano, aj normalna sedacka, ked boli certifikovane a letecka spolocnost povolila, ale podsedak nie.
A ano, moze si doeta podsedak niest v ruke, podobne ako babiku, maca, maly ruksak.
Ja uz som aj vajce (ak som ho v lietadle nemohla pouzit) trepala az do kabiny a tam mi ho odlozili. Ale zase, my nelietame lacnymi airlines, mala by si sa najskor informovat. Ale myslim, ze to problem ani v Ryanair nebude.

vulka
autor
22. feb 2017

@yanni Ďakujem za info. Ten podsedák nepotrebujem v lietadle(to som aj v úvode napísala), ale do batožiny sa mi nezmestí a ako príručnú batožinu tiež nebudeme mať takú veľkú, aby mi tam vošiel. Tak som chcela vedieť, či si ho dieťa môže niesť v ruke na palubu lietadla.

vulka
autor
22. feb 2017

@belllinka Pretože ho budem potrebovať do auta. A nechcem pri každej ceste kupovať nový v "cieľovej stanici".

belllinka
22. feb 2017

@vulka Aha, prepac, nevsimla som si, ze ho potrebujete potom do auta. 😉

ratira
23. feb 2017

Maloktora z nas si vsimla, ze ho chces do auta 🙂 mozes si ho vziat ako prirucnu batozinu pre dietatko. S tym vobec problem nebude Nemyslim si, ze by mali mat letusky problem s tym, ze si ho dietatko nesie v rukach - to vobec... Tak prajeme stastnu cestu uzite si vylet a hlavne vela peknych zazitkov prajem.

vulka
autor
23. feb 2017

@ratira Nevadí, že si to niektoré nevšimli. Ja občas tiež zbrklo zareagujem, hoci si dobre text neprečítam. Rozhodla som teda vziať podsedák do ruky a batoh(príručný) na chrbát. večer letíme a veľmi sa tešíme.

vulka
autor
5. mar 2017

Tak sme po dovolenke a prikladám info o tých podsedákoch.
V Krakowe ani Madride na letisku (spoločnosť Ryanair)nebol absolútne žiaden problém. Ani okom nemrkli, že deti majú vlastnú príručnú batožinu a plus v ruke ešte podsedáky.