Poobedný spánok

mirinka9
23. jan 2015

Dcéra 3.5r je ešte stále so mnou doma keďže mám 3 mesačného súrodenca. Do škôlky pôjde o trochu neskor. V poslednom čase ma problém večer zaspať. Niekedy sa stáva ze o 22h ešte nespí. Ráno vstávame okolo pol 8. Poobede sama zaspí bežné okolo tretej. O 16h ju budím. Skôr sama nezaspi. Neviem ci nemám už vynechať poobedny spánok.... Niekedy sa stane ze poobede nespí a večer zaspí okolo pol 9 najneskôr. Ale je už potom večer dosť mrzuta. Tak neviem co robiť.

zuzankasm
23. jan 2015

Ja dávam malú 3r a 4m poobede spať o 12tej,ak nezaspi do cca 15min tak ju nechám hore...ak zaspi o 14tej vsyava..jasne že keď spí do 16j tak sa jej nechce spať večer...

danieli
23. jan 2015

podobne ako zuzankasm, moj ma 3 a pol, vstava 7:30, spat ide o 11:30, ak nezaspi do polhodky, vydrzi do vecera, upresnim, ak ma obedny spanok, ukladam ho o 20:00 do 21:00 spi, ak nema obedny spanok ukladam ho o 19:00 (zaspi do 15 minut), ak by mi spal do 16-tej vecer by sme mali party do polnoci-garantujem, aj ja som si myslela, ze mi na obed skor nezaspi, dokonca tazko zaspaval okolo 13-tej ci 14-tej, ale nasli sme cas, kedy zaspi expresne, u nas je to 4 az 4 a pol hodiny po rannom zobudeni, ak to presvihnem, uz by mi cez obed zaspaval tazko a vecer party, mometalne si tento rezim neviem vynachvalit, dlho sme mali vecerne party aj do 23-tej ci polnoci a rano 7:30 hore najneskor, nic som doma nestihla, vecne nevyspata

mirinka9
autor
23. jan 2015

@danieli u nás je ešte problém s tým že okolo 12 začneme obedovať a keďže sa mala do jedla akosi nemá. S obedom skončíme o 14h. Neviem si predstaviť ju dat o pol 1 spat. O pol jednej zaspala keď mala jeden rok a začínali sme s jedným poobedny spánkom. Postupne sa to predlžuje. Ešte som ju neskúšala dat spat o pol 1.

danieli
23. jan 2015

No u nas rovnako, jesť? Toto nie a sam nie, nezje do polhodky, ide sa spať, ja mu okolo 11-tej dám polievku a po spani druhé jedlo, doobedu nic nestihame, kym sa oblečie naranajkuje, uz je 11:00 polievka a hajat, poobede začína zivot 😀

januliku
24. jan 2015

@mirinka9 Naša má 3r a doma už poobede nespáva asi pol roka. Od septembra chodí do škôlky a tam väčšinou spí v pohode, málokedy len ležká. Ísť spať o 15-tej je určite neskoro, buď ju daj spať oveľa skôr alebo vôbec, potom večer určite zaspí o tej 20-tej. Inak namiesto toho poobedného spánku malá oddychuje pri rozprávke alebo tablete.

miku1
24. jan 2015

@mirinka9 Už je dosť veľká na to, aby zaspávala až o tretej, taký čas by sa skôr mala budiť. Takže na tvojom mieste ju už na obed spať nedám, a večer ju dám spať skôr. Bolo obdobie, kedy mi deti chodili spávať okolo 19.15 hod., teraz chodia o 20.00 hod., a zaspia cca do pol hoďky.

lucy125
24. jan 2015

Moj ma 2r a 8mes o 5dni a už dva mesiace poobede nespava,zo dna na den vylučil poobedny spanok a chodi spavat okolo 20-20.30h večer a vačšinou vstavame o 7h aj ked ešte neprespi celu noc bez buntošenia.

susanne6
24. jan 2015

môj má 3 roky a 8 mesiacov, doma poobede už nespí možno aj viac ako rok, proste nezaspal a celý deň ani nebol nervózny, takže som to neriešila, ako píše ktosi vyššie oddýchol si pri rozprávke, poležal, no niektorým deťom to proste stačí a večer nám zaspal do 5 minút už o 19.00. Teraz mám aj dalšieho syna, takže by som ani nemala čas ležať viac ako pol hodky so starším, ked malý mi práve vtedy nespí. No výnimočne sa stane že spí poobede, ale to len vtedy, ked je chorý a berie lieky.Ináč v škôlke niekedy spí a inokedy nie. *Každý si proste musí nájsť svoj systém, potom to už pôjde.

siska53
24. jan 2015

@mirinka9 moj si zrusil poobedny spanok po 3.roku (spal tak 1-2x za mesiac poobede) a zacal si ho rusit uz po 16.m (vynechaval tak 1 do tyzdna a postupne viac). Teraz ako chodi do skolky (4,5r.),tak tam aj obcas spi,no to zas nevie zaspat vecer. Prosto od narodenia potreboval menej spat.
Mala ma 2,9r. a pred 3m.zacala aj ona spanok dakedy vynechavat... Hoci jej evidentne chyba -je mrzuta a bud teda ide skor spat alebo nasledne spi dlhsie.

To zaspatie okolo 15 je uz dost neskoro.. Ide o teba (vas),co ti lepsie vyhovuje. Ked si poobede pospi tu hodinu aj za cenu neskorsieho zaspatia vecer, alebo je lepsie,ked nespi a zaspi do tej 20:30 a mas skor volno vecer.

Ale je uplne normalne,ze mnohe deti ten spanok uz vynechavaju.. No musim priznat,ze som trosku zavidela kamoske,ze jej maly bol schopny do skoro 4r.spat aj 3hodiny poobede a vecer normalne zaspat okolo 20.. A druhe dieta sa tiez javi ako dost spave dieta,co vydrzi aj v bdelom stave samo sa zabavit.
Ja som bola rada,ked si maly pospal ako babo hodinu vkuse, a ked dve,tak som oslavovala.
Prosto je to rozne,kazdy z nas ma rozdielnu potrebu spanku. Hlavne si to zariadte tak,aby to vyhovovalo vam. Ono sa tie deticky aj daju naviest aj na iny rezim,ked trosku popracujete.. Teda,vacsinou sa to da. Su vraj deti,ktore sa nedaju nijakovsky natlacit do ineho rezimu,no nam sa to trochu podarilo. Aj 30-40min.je fajn.

mirinka9
autor
24. jan 2015

Dnes som ju dala späť skôr. Okolo 13.00 už spala a pred pol treťou sa zobudila. Myslela som ze keď pôjde späť po 21.00,,ze zaspí do 5 min. Ale stále jej to trvalo dlho kým zaspala. Ja som už skoro párkrát zaspala. Osobne by mi skôr vyhovovalo keby poobede nespala, a mohli by sme kočíkovat bračeka po obede. Ona totiž odmalička malo spala. Keď mala dvojjadrový spanok, tak spala polhodku doobedu a hodinku vonku poobede. Takto keď zaspí o 21.30 až 22.00 večer naozaj nič nestihnem ani si neoddychnem.