Priateľ je o 12 rokov starší. Ako ho zoznámim s rodičmi?

nika6488
2. máj 2017

Ahojte 🙂 ,

chcela by som sa spýtať na váš názor a zároveň vás poprosiť o radu... Mám o 12 rokov staršieho priatela...Máme sa radi, dlhšie som váhala či íst do važnejšieho vzťahu s ním, alebo z toho radšej vycúvať - čisto kôli veku. Rozumieme si vynikajúco aj napriek vekovému rozdielu, v podstate je to presne ten typ človeka, s ktorím si predstavujem svoju budúcnosť.... Ja mam 17 rokov on 29... A je tu ten problém, že už to asi nepôjde ďalej tajiť pred mojimi rodičmi, tak som sa rozhodla im o ňom povedať, no žial neviem ako ☹ ... Mam totižto dosť výbušnú a prísnu mamu, otec je v poriadku s tým taký problém nieje aj keď.. človek nikdy nevie ako presne zareaguje ...... Prosim poradte mi ako ich zoznámiť tak, aby boli spokojný aj moji rodicia ale hlavne ja a on... Ďakujem

eeffka
2. máj 2017

@nika6488 moja zlata 🙂 ze vazny vztah... to kolko ste spolu? Naco ho tahas do rodiny ked sa nejdete brat?

natalienka12
2. máj 2017

Nejde o vek, ide o to, že ty si ešte veľmi mladá na vážny vzťah. Teraz ste mladí obaja, ale čo bude o 20 rokov? Ty budeš mať 37 a on 49. Ty budeš ešte mladá žena a on už pánko v rokoch. Premysli si to. Uvidíš časom. Rodičom to povedz normálne, tak ako chceš, aby ti raz tvoja dcéra predstavila svojho priateľa. Držím palce.

sendy1977
2. máj 2017

@natalienka12 49r že pánko v rokov 😂 . Mm má 51 ja 39. A sme spolu od mojich 20 r.

hettinka
2. máj 2017

mám 16-ročnú dcéru, ak by mi domov priviedla pomaly tridsiatnika, tak sa asi tiež prejaví moja výbušná povaha ... Prosím ťa, ako dlho si premýšľala? Veľmi dlho to byť nemohlo, keďže si ešte teenagerka. Koľko spolu "chodíte", keď už ho chceš predstavovať doma? Ja som frajera predstavila doma keď už som vedela na 100%, že je to ten pravý. Po vyše roku vzťahu.
Asi by som mala ako matka obavy, že sa mladý pán bude chcieť o 2-3 roky ženiť a zakladať rodinu a ty maš ešte asi pred sebou nejakú časť štúdia atď. Mala by si si užívať svoj vek a nie sa viazať na skoro raz tak starého chlapa. Ber to trošku volnejšie, nemusí to byť ešte chlap pre život, Aj môže ... ale to je najmä na ňom, či bude dosť trpezlivý, kým dospeješ a doštuduješ.

natalienka12
2. máj 2017

@sendy1977 no a vari nie je tvoj manžel pánko v rokoch? Je. No mladý už nie je moja.

warholette
2. máj 2017

@nika6488 a predstavuje si aj on s tebou buducnost? Lebo z mojej skusenosti, ak tridsiatnik chodi s tinedzerkou, tak to vacsinou nie je vazny vztah... aspon z jeho strany.

sendy1977
2. máj 2017

@natalienka12 nie je 😉

tiumen
2. máj 2017

@nika6488 možno to rodičom bude trvať nejaký čas spracovať, ale ak je normálny tak to časom nebudú riešiť 😉 aj mne mama tvrdila že mi len hlavu balamutí, že si ma kupuje a atď.. a tento rok už budeme 10rokov spolu, tiež máme 12ročný rozdiel a sme spolu od mojej 14ky 😂😂

toskanka
2. máj 2017

@nika6488 dost zalezi na tom, ake mas predstavy o svojej buducnosti, ak mas chut o par rokov rodit, tak on je v najlepsom veku, kedy si zalozit rodinu, navyse, uz by mal byt trocha zabezpeceny ... Vekovy rozdiel 12 rokov nie je az taky strasny, ak mate o buducnosti rovnake predstavy. Niekedy stretneme toho praveho prave v 17, preco nie?

mimac
2. máj 2017

@nika6488 je to zvláštne,že 29 ročný je s 17stkou....možností je veľa.bud nenašiel seberovnu,bud ty si na svoj vek vyspelá...alebo ta fakt miluje.podľa mňa nieje problém pokiaľ iba spolu chodíte,všetko sa časom ukáže,povedz to tak aj rodičom.mala som kamošku čo vyslovene chodila so staršími a takého si aj vzala,ona má 30 on 49...ziju pekne..možno ten tvoj nechce seberovnu vekom lebo si uvedomuje,že také sa už chcú vydávať,rodiť deti,možno sa pri tebe cíti mladší...

esterba
2. máj 2017

@nika6488 ja som každého frajera ukázala rodičom. Zaslúžili si vedieť "s kým sa ťahám" a viem, že boli radi, že ho aspoň videli a prehodili pár slov, aj keď nie vždy z dotyčného skákali meter dvadsať. Dúfam, že aj moje dieťa má zoznámi, nech už budú spolu dva mesiace, alebo dva roky, alebo aj dvadsať.

victory7897
2. máj 2017

Vôbec to nieje strašný vekový rozdiel,nevidím na tom nič pri čom by sa dalo pozastaviť..a vôbec otazka je či vyzerá na 29,možno ani nie a rodičia sa nebudu pýtať na vek..uvidíš ako aspoň reaguje,ako sa k nim bude správať,a urcite je plus že sa vôbec ma snahu zoznámiť s nimi..

eeffka
2. máj 2017

nuz ja ako matka 12r kozy ak by mi za 5r dovliekla 30nika tak ho svinskym krokom zeniem, co si uz normalny dospely muz moze povedat s tinedzerkou? ak by bol normalny hladal by si seberovnu, nie sa tahal bez urazky s dievcatom co je mentalne pod jeho uroven.

janinah
2. máj 2017

Rozumiete si vynikajúco....a v čom inom ešte okrem posteľových záležitostí?..to nevyrývam,to ma ozaj zaujíma čo také môže robiť 17tka na rande,na spoločnom víkende s 30tnikom? to jemu sa chce s tebou po diskotékach chodiť ? či ty s ním robíš jeho koníček trebárs sedíte spolu pri jazere na rybách?...čo sa rodičov týka,ja ako matka by som chcela vedieť s kým moja dcéra chodí,aby som jej vedela povedať svoj názor, v takom prípade ako tvoj "otvoriť oči",zakazovať nebudem,to nerobím nikdy,ale svoj názor poviem....

ema234
2. máj 2017

@nika6488 si mlada na vazny vztah 🙂 takych este bude 🙂

anjelic
2. máj 2017

Veď ho predstav ako priateľa, nemusíš hneď vykladať o vážnom vzťahu /čo Ty vieš, či o pár mesiacov alebo rokov tento vzťah bude ešte existovať?/. Na druhú stranu je dobré ako vyššie písala @esterba, ak rodičia poznajú aktuálneho priateľa.
A čo sa veku týka, je to číslo, ktoré o jeho vyspelosti nič nevypovedá, môže byť rovnako nezrelý ako 19 - ročný chalan a nemusí zrovna premýšľať nad zakladaním rodiny /v okolí poznám hneď niekoľkých, ktorí sa potrebovali "vybúriť" až do 40-tky, kým si založili rodiny a niekedy s oveľa mladšou partnerkou/.
Takže len neformálne povedz vašim, že im privedieš predstaviť priateľa, kedy by to bolo vhodné a o veku sa zmieň vopred opatrne... pokiaľ mama "vybuchne", rešpektuj jej strach o dcéru a nesil ju do toho, počkaj si na neskôr.

bluka2
2. máj 2017

Ja poznam kopec chlapov vo veku 30r. - moj rocnik - co by sa uvazovanim skvele hodili k 17tkam 😀
(Pricom nic proti tomu, ake sme boli v 17tich, mam usmev na tvari)

miss_sunflower
2. máj 2017

damy, myslim, ze slovne spojenie "vaznejsi vztah" v tomto pripade nekoresponduje s prestavou 12 spolocnych vnucat a 43 pravnucat. ale ci venovat cas a energiu takemu muzovi a ci si s nim nieco budovat a zblizovat sa, zdoverovat sa a tak.

@nika6488 ako mama by som asi tiez vyvadzala kvoli veku, dovtedy, kym by si chlapec neziskal aspon minimum mojich sympatii. neda sa povedat rodicom o nom alebo zabezpecit aby sa porozpravali bez toho, aby sa hned riesil jeho vek? ze by ako prvy dojem ziskali nieco ine, nie vydesenie z roku jeho narodenia.
napadlo mi: hovorila si uz o nom pred rodicmi? nie o tom, ze mate rovnaku predstavu buducnosti, ale ze niekto ako on existuje. a ze aky je alebo ze s nim travis cas. ci vedia vobec ze si niekoho pre teba zaujimaveho spoznala. podla mna je to ako s kamaratkami. pri niektorych rodicoch plati, ze ked nejaku casto spominas doma, povedzme Janku, su pokojnejsi ze niekam ides s Jankou ako keby o Janke poculi prvykrat a ani netusia, ze nejaku Janku poznas. vychadzam z predstavy old school rodicov ktory chcu mat predstavu o tom co dieta robi, hoci je na strednej 😀 netreba pri prvej zmienke o nom vytahovat jeho vek. ved ked sa na teba niekto pekne usmeje a oslovi ta trebars v kaviarni, tiez sa prve nespytas ci nahodou nie je pristari 😇 v pripade ze z jeho vzhladu nekrici uz na 5 metrov "JE TO UJOOO" tak sa to da na prvy pokus nespominat 🙂 a potom, ked si o nom vytvoria nejaky nazor alebo akceptuju aspon to, ze existuje, by malo byt aspon trosku lahsie ch presvedit, ze vek je len cislo.

a bez ohladu na to ze je to trochu divne a sama by som v 17tich neriesila ziadneho takmer tridsiatnika, nemusi to byt rovno zly clovek. a pokojne si mozete byt nazajom mentalne blizky. vela dievcat v tvojom veku rozmysla celkom zrelo (a po maturite pracuju a ziju takmer ako tridsiatnicky) ale aj vela muzov v jeho veku je ako 15rocne decko :D ked citis ze je spravne mu dat sancu, preco nie 🙂 ono aj tak sa vsetko uvidi casom.

salfusco
2. máj 2017

normalne..a nic ine neries

deti95060810
2. máj 2017

@sendy1977 nerieš milú slečnu, však ona časom nato príde kto je v koľkých rokoch pánko...si myslí že bude mať 25 r. stále....Aj tak je lepšie ak je muž starší od ženy ako opačne...

deti95060810
2. máj 2017

12 r. rozdiel? ešte je to OK. Horšie by bolo keby žena bola staršia od partnera o 12 rokov. Ale aj to sa stáva v dnešnom svete....

evitka83
3. máj 2017

@nika6488 povedz ze ma 25, ked budete spolu dlhsie a rodicia ho spoznaju, pivedz pravdu .. vlastna skusenost v 17tich, len moj frajer mal vtedy 33 :D

mima4
3. máj 2017

@janinah

nie kazda 17 rocna deva chodi po diskotejkach, zhana sa a nevie sa vmestit do koze. Su aj v tomto veku ludia, ktori vedia vyuzit cas inak, a nemusia sa hadzat s chlapmi do postele. Napr. s mojim prvym priatelom a dnesnym manzelom som zacala chodit v 23 a mali sme cas v cistote az do svadby a cas sme si vedeli krasne uzit, boli to rozne aktivity, vylety, kecanie, cas s priatelmi, rodinou, turistika, ... Byt mladym neznamena automaticky spijat sa na diskotejkach....
ja napr. vo svojom okoli mam velmi vela manzelstiev, kde prave muz je od zeny mladsi - standardne o 5 rokov... a maju krasne manzelstva.

dominika6
3. máj 2017

@nika6488 je chválihodné že chceš predstaviť priateľa rodičom,kedže sa o teba zaujímajú,čo si,kde si,s kým si a nieje im to jedno..
vek nemusí hrať podstatnú rolu,lebo budú nasledovať otázky typu:
kde robíš,čo robíš,kde bývaš,s kým bývaš...atd atd..chlapi si dajú do nosa a mama ho bude skúmať pohľadom..
pokiaľ nevyzerá na 50 so šedinami tak vek riešiť nebudú..

a posledná vec...toto nieje tvoj posledný,takže je možné že im predstavíš ešte dalších troch v budúcnosti..nerob stresy..

alaguema
3. máj 2017

@nika6488 Čo do kelu robí tridsiatnik s dievčinou, ktorá bola pár rokov dozadu ešte decko?

jafnka
3. máj 2017

ahoj. My sme s mm boli podobne ako vy - ja som mala 18 a on 29 keď sme začali randiť. vôbec by ma nenapadlo, že budem mať muža takmer o 12rokov staršieho. a vidíš, už sme spolu 13rokov a z toho skoro 7 manželia. väčší vekový rozdiel môže byť prekážkou, ale nie nevyhnutne.
a ako som to povedala našim? dohodli sme si prvé rande a kým sme si stihli ísť niekam sadnúť tak sme stretli moju mamu. a keď som potom prišla domov tak ona už všetko o ňom vedela keďže sa ukázalo, že jej kolegyňa je jeho suseda. a namietať na vek veľmi nemohla keďže medzi mojimi rodičmi bol až 17 rokov rozdiel.
tvoji rodičia možno budú trochu zaskočení, predsa len pre nich si ešte malé dievčatko, ale určite ocenia tvoju úprimnosť

alaguema
3. máj 2017

@mima4 tu nejde o posteľ a spíjanie sa, ale o to, kde by mentálne mal byť 30 ročný chlap a kde je mentálne toto dievča, ktoré bolo dva roky dozadu ešte pod zákonom a len nedávno sa ešte hralo s bábikami. Neviem si dosť dobre predstaviť, čo je on zač. Muži v tomto veku zažívajú lásky so svojimi rovesníčkami, dozrievajú aj duševne a stimul k tomu nachádzajú v spoločnosti rovnocenných partneriek...teda poniektorí evidentne nie.

mima4
3. máj 2017

@alaguema vek nemusi zodpovedat mentálnemu stavu cloveka.

nela1916
3. máj 2017

@alaguema No konečne so mnou niekto zdieľa tento názor. A to si ešte vezmi, že môj známy mal svojho času o 14 rokov staršiu, vo veľmi podobnom veku. ☹

Ale inak chápem, že to pre toho mladšieho z dvojice môže byť veľmi romantické, nechcem to úplne zatracovať, ale ako som už v iných témach napísala, nemôžem sa zbaviť predstavy, že tu niekto niekoho zneužíva, alebo z toho minimálne trčí nábeh na nerovnocennosť až strach!

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz