Podnikanie v oblasti potrieb a pomôcok pre cukrárov

majkavidova
24. jan 2017

Ahoj,chcem vás poprosiť o radu,chcem podnikať v oblasti obchodu ako je potreby a pomôcky pre cukrárov alebo galanteriu,ale neviem sa pohnúť a čo ktomu potrebujem,ďakujem za rady.

maminuska
24. jan 2017

@majkavidova živnosť , priestory, účtovníka, plán ...

mima4
24. jan 2017

@majkavidova
chcem kamennu predajnu, eshop..či aj aj ?

majkavidova
autor
24. jan 2017

@mima4 kamennú predajňu.

mima4
24. jan 2017

@majkavidova tak potom zivnost, najst si priestory, dodavatelov 🙂

natalym
24. jan 2017

@majkavidova Skúšala si si vyrátať náklady a koľko musíš predať pomôcok aby si si zarobila?

duun
24. jan 2017

Som SZČO - naštuduj si najskôr, čo treba. Zdravotku musíš platiť aspoň minimum každý mesiac (60,06€), po prvom roku sa to preráta podľa daní/príjmu. Do sociálky neplatíš tuším prvý rok, potom sa to vyráta z daní, minimum je dosť mastné, mám pocit okolo 140-150€ mesačne, ALE iba ak prekročíš príjem nad výšku 12x minimum, čo je teraz cca 5100€ (ale ako ročný príjem, z ktorého máš vyžiť nič moc). Čiže, či predáš alebo nepredáš, štát od teba bude určité sumy požadovať :(.

Tiež prenájom priestorov - na začiatok zvyčajne chcú platiť dopredu, niekde 3 mesiace, inde aj pol roka či rok.

Financie bude treba na začiatok na nákup tovaru, relatívne nárazovo veľa vecí a veľa druhov tovaru. Ak budeš zabezpečovať tovar - vyjednávať, aj niečo voziť sama - potrebuješ najlepšie svoje auto, dobrý paušál na telefón a podobne.

Je toho veľa.. najmä rôznych pravidiel a zákonov a poplatkov :( Slovensko proste "podporuje" podnikanie. Najlepšie by bolo spýtať sa priamo niekoho v okolí, kto má nejaký obchod (v princípe hocijaký) a urobiť si prieskum, či by ti tento druh tovaru v tvojom mieste vôbec šiel na odbyt.

sabina1975
25. jan 2017

@majkavidova poviem ti uprimne urob si najskor prieskum trhu pretoze ja osobne peciem velmi vela zo zaciatku som kupovala pomocky na nete a v kamennych obchodoch potom som objavila tie iste pomocky u cinanov za polovicu ceny a teraz na Ali za 1/4 ceny a tie co budu tvrdit ze to je ina kvalita ako mne jedna vychytena cukrarka v nasom meste a potom mi kamoska povedala ze nakupovala u cinana pomocky

andra77
25. jan 2017

@sabina1975 súhlasim, tiež som si všimla, že ceny v čínskom obchode sú nižšie, včera som kúpila krájač na vajíčko za euro....známa česka firma ho má za necelých 5 🙂a je toho oveľa viac...

duun
26. jan 2017

Ceny v čínskom obchode sú nižšie, len by som veľmi neverila tomu, čo na niektorých veciach tvrdia (napr. 100% bavlna na textile a pod.).. sebe nejaké veci risknem, malému nekupujem. Nie som snobka a peňazí nemáme nazvyš, len vidím ekzém a podobné následky veľmi rýchlo. V niečom máte pravdu - Čínania vyrobia napr. vetrovky, príde trojpásiková firma, povyberá 100% kvalitu, na tú sa našijú ich visačky (predaj pár stovák e). Zvyšok si potriedia miestni, a tie, čo majú napr. zle zalepené niektoré švy a pod. sa zjavia aj u nás (10-20e).

Cukrár robí s potravinami, asi by som nebrala ( hneď do obchodu a vo veľkom) niečo, v čom neviem aké plasty sú. A niektoré mám skúsenosť, že sa rýchlo rozsypú :( Domov jedno na odskúšanie ok, stane sa. Ale nakúpiť za vyššie sumy veľa kusov do obchodu by som bez odskúšania alebo odporučenia asi nenakúpila.

martina1305
26. jan 2017

kamenne predajne su podla mna uz zastaraly typ predaja....ked tak, eshop...odpadnu Ti naklady na prevadzku kamennej predajne - najomne, energie a pod...

martina1305
26. jan 2017

ked mas chut zacat podnikat, najdi si dobru ale naozaj dobre firmu sietoveho marketingu a mozes zacat a nepotrebujes vysoke pociatocne naklady

natalym
26. jan 2017

@martina1305 Čo je to prosím ťa dobrá firma sieťového marketingu? Prosím vysvetli bližšie.

natalym
26. jan 2017

@martina1305 Kamenné predajne sú zastaralé????????? Áno dnes. Naveky ľudí nebude baviť sedieť doma a všetko robiť cez net. Kupovať chlieb, mäso, popísať s lekárom, s mamou, kúpiť sedačku........ Ozaj zábavný život.

sabina1975
26. jan 2017

@martina1305 nemyslim ze su zastarale ja osobne radsej nakupujem v kamennej ako cez net pretoze za 1 mozem si vec ohmatat 2 ceny postovneho rastu astronomickou rychlostou

martina1305
26. jan 2017

@natalym kvalitny produkt a spravodlivy system odmenovania, to je dobra firma sietoveho marketingu

martina1305
26. jan 2017

@sabina1975 vyjadrila som nazor, akceptujem nazor inych

duun
26. jan 2017

Sieťový marketing alebo MLM - multilevel marketing, nebudem spomínať značky, ale tie známe spoločnosti sú kozmetické, bylinkové, jačmeňové, drogériové a pod. Systém - firma vyrobí vec, tú potom predáva cez sieť predajcov vo viacerých leveloch, tí najspodnejší makajú a predávajú, tí vyššie majú časť zárobku ako podiel zisku tých nižších, ďalšia úroveň má znovu viac z predaja tých po nimi atď. Neviem posúdiť spravodlivosť systému, niektoré sú vyslovene podvodnícke pyramídy, iné predávajú výsledný produkt výrazne nadhodnotene, lebo sú naň nabalené náklady na všetkých "po ceste".. ale každému to jeho. Ja som dostala ponuky z dvoch sietí, v každej to výrazne zaváňalo ťažkou manipuláciou (mňa aj potom som mala ja manipulovať so zákazníkmi - doslova školenia ako vyvíjať nátlak a presviedčať) a to ja nemusím.

V tomto prípade neviem, či existuje nejaká sieť MLM na cukrárske vecičky alebo galantériu? Ak aj áno, ak si babula chce otvoriť svoju predajničku, svoje miesto a dať do toho srdce, asi také zaradenie niekam na spodok pyramídy (tam štartuje každý) nie je to pravé orechové - pre mňa by nebolo.

A len na okraj - z galantérie nakupujem cez net IBA priadzu, a aj len tú, ktorú poznám (už som z nej plietla a chcem inú farbu trebárs) alebo ak má predajňa niekde aj sklad, kde si ju omrknem, ochytám. Z textilu online nakupujem iba metráž na jednoduché veci (teplákovinu). Ostatné iba v kamennom obchode, kde vidím kvalitu a nemusím sa na dlhé lakte naťahovať potom s reklamáciami a poštou.

natalym
27. jan 2017

@martina1305 Kvalita je čo? Čisto subjektívna záležitosť.

martina1305
29. jan 2017

@natalym pre mna je meritkom kvality subjektivny nazor ludi 53 krajin, v ktorych sa napr. nejaky produkt ponuka a biznisovo dana firma vsade rastie...v tomto pripade ani tak nezalezi na individualnom subjektivnom hodnoteni, ked trh 53 krajin ten produkt chce. takze to je pre mna kvalitny produkt. ako povedal Warren Buffett (podla wikipedie 3. najbohatsi muz sveta, tak vie, co hovori): "co mas rad, to si nechaj ako svoje hobby. co ma rad svet, na tom si postav svoje podnikanie"

laila22
29. jan 2017

@duun ja by som skor povedala, ze trojpasikova firma si da usit svoju kolekciu do ciny zo svojich matrosov, ktrore samozrejme vyrobi zas cina, ale na zaklade nejakych noriem... cina preto, lebo lacna prscovna sila... cina potom skopiruje a vyrobi v nizsej kvalite.. a kopiruju vsetko, od oblecenia az po automobili... Ja u cinanov zasadne nekupujem.. Ani sebe, ani dcere.. Tie ceny co su tam, ze bunda 48e... :D no nech si ju nechaju.. Radsej si kupim inde v obchode..Aj ked je to vyrobene samozrejme v cine, lebo ako v iete na SK sa uz pomaly nenachadza ziaden textilny a odevny podnik.. a ak aj ano.. vsetci siju a vrabaju pre zapad.. lebo pre nas trh sa to uz davno nevyplaca, lebo cina...

natalym
30. jan 2017

@martina1305 A to je aký produkt? Zjavne si nepochopila čo som tým chcela povedať.
Warren Buffet je super, ale doma by si ho mať nechcela........

duun
31. jan 2017

Martina1305, nehnevaj sa, ale .. predpokladám, že už dlhší čas pracuješ pre nejaký MLM, lebo niektoré vyjadrenia sú presne v štýle manažerskych príručiek, poučiek a školení personálneho rastu a teambuildingu. Nechcem sa ťa dotknúť, ale je to presne manipulatívne a manažérske. Niekto sa niečo spýta, manažér dá odpoveď "mierne mimo" a skončí mysticky znejúcou, nadšene optimistickou frázou, mottom na tému úspešného obchodníka.

Chápem, podnikanie je tvrdý biznis, kde ak nie si úspešný, tak ťa to môže dobre zomlieť a skončíš s desivými dlhmi. Radím opatrnosť a prečítať si zákony, možno ísť k niekomu do malého obchodíka ísť robiť na pár mesiacov - vidíš, ako to ide, aké sú všelijaké predavačky, čo so zákazníkmi, možno zažiješ aj nejakých zlodejíčkov, naučíš sa, čo a ako s kasou, čo v sklade atď. Uvidíš realitu (ja som robila v záhradníckych potrebách aj v kníhkupectve) a môžeš sa rozhodnúť. A hlavne budeš poznať, kedy je to zlé a treba radšej skončiť, kým to nebude finančne veľmi bolieť. Alebo aké zmeny sa dajú spraviť, aby to šlo.

Chápem, že zarobiť sa dá na tom, čo ľudia chcú. ALE nesúhlasím, že ak ľudia chcú nejaký píííp produkt, tak je kvalitný. Ja by som nepredávala cigarety (hoc legálne) alebo drogy na ulici, hoci úspech a obrat zaručený. Ani s jedným nechcem mať nič spoločné = to že to ľudia "žerú" ako nemenované hamburgery, tak to neznamená, že je to kvalita.

Ak má babula sen predávať cukrárske vecičky, lebo ju to baví, tak ak je to reálne, do toho! Nevidím zmysel ju presviedčať, že napr. MLM leštidiel na auto je lepší = práca, ktorá ju nebude baviť, ani napĺňať, budú to IBA prachy.. Veľa ľudí musí mať prácu, hocijakú lebo prachy, ale je to dosť smutný život.

majkavidova
autor
1. feb 2017

Dakujem Vám velmi pekne za komenti ,potesili a aj podporili dakujem😉

natalym
1. feb 2017

@duun Pekne si to. Treba si to vyskúšať a dobre vypočítať. Veci, ktoré nás bavia nie sú vždy tým pravým.