Rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky na UJAK Praha alebo na KU Ružomberok?

pjana
21. jún 2018

Ahojte, zaujímal by ma váš názor na rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky na UJAK v Prahe alebo na katolíckej univerzite v Ružomberku. Je štúdium na UJAKU jednoduchšie? Ak ste niekto študoval na jednej z týchto škôl špeciálnu pedagogiku, budem rada, ak sa mi ozvete. Ďakujem🙂

benit
21. jún 2018

Ja na ujak. Kludne sa pytaj.

miriam439
21. jún 2018

@pjana Ja som toto študovala v Rbk, ale ťažko niekto porovná, ak to isté neštudoval na oboch školách. A to dochádzanie do Prahy by mňa osobne zničilo 😕

miriam439
21. jún 2018

@pjana Ja by som napríklad vedela porovnať štúdium Pg na UMB BB a na KU Rbk. Za mňa Rbk omnoho lepšie, ani nie kvôli učivu, ale kvôli prístupu vyučujúcich. A hlavne štátnice. Zažila som 2 štátnic na UMB a 3 štátnic na KU.
Na UMB, keď zbadali, že niečo nevieš, just sa do toho vŕtali, kdešto na KU snaha pomôcť. Jasné, že som musela byť aj tu riadne pripravená, ale ide o to, že sa ma nesnažili schválne potopiť, keď prišli na moje slabé miesto.
Toľko moja skúsenosť.

pjana
autor
22. jún 2018

@benit prosim ta,ty si studovala 2rocne rozsirujuce studium specialnej pedagogy na UJAK?Teraz niekedy ci uz davnejsie?Aky su tam vyucujuci?Dalo sa to v pohode zvladnut ci to bolo narocne?

benit
22. jún 2018

Koncila som pred 7 rokmi. Zacala som este v hrozenkove. Ucit si sa musela ale bolo to oproti nitre, tam mam prvu vysku ,omnoho praktickejsie zamerane. Vela sme robili pripravy. Rozoberali hodiny. Vyucujuci pohoda az na jedneho pana. Toho sa bali vsetci. Mozno tam uz ani nie je. Mne vyhovovalo, ze nemusela byt statnica z matiky. Dalo sa vybrat medzi sjl. Dobrovolne si si mohla priplatit aj matiku. Pristup prednasajucich uplne super. Aj vedenia univerzity. Cesi su vacsinou popredu od nas.

pjana
autor
22. jún 2018

@benit aj ja mam vysku v nr,vychovavatelsvo🙂ty si v hrozenkove robila mgr.specialna pedagogika alebo rozsirujuce specialna pedagogika?

benit
22. jún 2018

Vtedy bola len mgr. Bud poradenstvo alebo ucitelstvo. Tiez mam v nr tento kvalitny odbor. Bolo nas tam okolo 80 a vsetci absolventi takychto kvalitiek neuplatnitelnych. Teraz ucim na zs 1.stupen. naozaj odporucam, ak ti nevadi dochadzanie. Posledny semester sme uz museli do prahy chodit a vzdy sme si s muzom urobili vylet. Pochodili prahu. Neviem vsak porovnat s ruzomberkom. Ale mala som spoluziaky aj od tial ale moc ruzo.berok nechvalili. Ale teda par rokov dozadu.

pjana
autor
22. jún 2018

@benit joj len skoda ze uz to ujak neponuka,hned by som na to sla..uz maju len rozsirujucu specku

miriam439
22. jún 2018

@pjana Treba si prezistit, ako je to teraz aktuálne, ale keď som ja skončila vychovávateľstvo, tak som si musela spraviť pedagogické minimum a až potom som mohla ísť na rozširujúce štúdium ŠpPg.

benit
23. jún 2018

@miriam439 no vychovavatelstvo nemalo ked som ja koncila na diplome pedagogicku sposobilost. To znamena ze nemozes ucit. Bolo si treba robit ucitelsky smer. Rozsirujucim uz asi len rozsirit existujuci pedg. Smer.

pjana
autor
23. jún 2018

@miriam439 u nas je to cele postavene na hlavu. Na co si ma pedagogicky pracovnik doplnat pedagogicke minimum? Vychovavatel je pedagogicky pracovnik. Ine je to v pripade nepedagogickeho odboru.

pjana
autor
23. jún 2018

@benit nevies mi povedat ako je to s overovanim dokladov z CR? Ako zistim, ci mi to ich rozsirujuce studium specky bude stacit aj tu na Slovensku?

benit
23. jún 2018

Na ministerstve skolstva. Tam je oddelenie na to. Zistis na nete. Zavolaj. Ja som s nimi komunikovala este pocas studia mailom lebo zacal platit novy zakon o pedg.zamestnancoch zro na. Chvilu to trvalo kym odpisali. Ja ked som skoncila tak mi dali doklad na co vsetko som kvalifikovana.

svetlana35
28. jún 2018

ja som studovala rozsirujuce 2 roky specku na UK v BA

josie2
18. júl 2018

@svetlana35 Ahoj, ja sa tam chystám študovať tento rok. Môžeš mi prosím napísať, ako prebieha štúdium? Zatiaľ som dostala rozpis na 1 týždeň v septembri. Kedy ste mali dalsie sústredenie? A skúšky sa kedy robia? Ďakujem.

svetlana35
18. júl 2018

@josie2 sustredenia boli tusim 2 do polroka...a skuskz popri tom nejako. Nebolo to narocne...V pohode sa to dalo vacsinu to boli soboty

maminkalaurinka
20. dec 2023

Dobrý deň prosím vás vedeli by ste mi pomôcť? Nemali ste predmet Špeciálno pedagogické poradenstvo 1 ? Ak by ste boli takí dobrí, nejaké materiály,budem veeeeľmi vďačná. Ďakujem