RTVS koncesionárske poplatky

18. aug 2020

O čo presne ide? Platí ich ten čo odoberá elektrinu alebo majiteľ bytu/domu ? Ide o to že v roku 2018 som sa odhlásila v elektrárni a vzal to na seba ex manžel. Reálne v tom byte nemám ani trvalý pobyt ani sa tam nezdržujem. Nevedela som že treba odhlásiť aj toto ak teda treba. Dnes mi ex doniesol hromadu lístkov k úhrade aj červených aj riadnych so sumou 4 aj dačo. Nie je to veľa ale je to nazbierané od začiatku tohto roka. Keď neodoberam elektrinu už od 2018 ako je možné že mi prišlo toto za tento rok ? Alebo mám v tom zmätok ? Zajtra volám len chcem vedieť o čo ide a ako sa to dá riešiť a či je nejaká šanca že nebudem to musieť zaplatiť celé. Sú tam aj nejaké pokuty ? 🙏

lenuliatko84
18. aug 2020

No pekne musis platit ked si to nezrusila

autor
18. aug 2020

@lenuliatko84 lenže kde to mám zrušiť komu sa vlastne ozvať ? Je to súčasť elektriny alebo čo to je ?

totatimeka
18. aug 2020

Pozrite stránku uhrady.rtvs.sk nájdite tam kontaktný formulár a opíšte stručne o čo ide, oni odpisu 😉

lenuliatko84
18. aug 2020

Na poste sa to ruší aj vybavuje

bona69
18. aug 2020

Súhlasím s
@totatimeka , my sme sa cez tú stránku nahlasovali, s poštou to nič nema, platíme z účtu trvalým príkazom.

misulkar
18. aug 2020

Koncesionárske poplatky platí ten, na koho je písaná elektrika.
Vyššie je uvedená web stránka, kde nájdeš informácie. Určite sa to dá vyriešiť.

baklik
18. aug 2020

Kazdy kto ma zavedenu elektrinu, musi platit konc.poplatky, ale platia sa len 1 mieste, teda napr.ak byvas v inom byte, kde platis konc.poplatky, v dalsom byte, kde je elektrina pisana na teba, uz netreba platit. Je tam tusim 3-rocna premlcacia doba, teda napr.ak niekto neplati 5 r.a pridu mu na to, moze si uplatnit 3-rocnu premlcaciu dobu, teda zaplati iba 3 roky dozadu, nie 5 rokov.

autor
18. aug 2020

Musím sa informovať cim skôr. Naozaj som o tom nevedela moja chyba. Ex to využil a len mi priniesol kôpku šekov že na tu mas plat 😔

ketrint
18. aug 2020

Na druhej strane - z kolegyninej skusenosti viem, ze sa s nimi da dohodnut, vedia si uznat chybu a vratit platby... Ona zase zistila, ze na jeden byt sa to platilo dvojmo... Pisala im, vratili aj spatne.

79viktoria79
18. aug 2020

@lenuliatko84 da sa to aj cez net,nie sme v stredoveku,ze len pošta existuje

79viktoria79
18. aug 2020

na koho bola elektrika ten ma platit,ak si ex prepisal elektriku tak ma platit on,to ze si to ty nezrusila,nevadi im platby odbneho nabiehali(teda mali by) tak im nápis na stranku koncesionárske poplatky ci tak nejak,oni ti odpisu,alebo zavolaju,su ochotný hneď pomôcť

autor
18. aug 2020

@79viktoria79 on to práveže neplatil .. išlo to len na moje meno ..

79viktoria79
18. aug 2020

elektriku ak ma prihlásenu mal by to platiť,ak nie budes ti musies asi zaplatiť,ak neplatis inde

lenuliatko84
19. aug 2020

@79viktoria79 dala som jej možnosť ktoru poznam. A v stredoveku postu nemali a neplarili ani koncesionarske poplatky

tanyan
19. aug 2020

ex je očividne "charakter," keď zbieral červené lístky a potom doniesol celú kopu...
a keď sa prepísal odber elektriky na neho, tak mal on povinnosť prihlásiť sa na platbu koncesionárskych poplatkov alebo vydokladovať, že je viacnásobný odberateľ.
ja by som si pripravil potvrdenie od elektrární o ukončení odberu a poslala im to mailom s tým, že si pravdepodobne zabudla urobiť včas odhlášku.
podľa mojich skúseností na mail reagujú cca do týždňa alebo dvoch. prípadne tam môžeš najskôr zavolať a popýtať sa. ale v maili môžeš rovno uviesť číslo odberného miesta (z elektrární) a dátum odhlášky.

fokuska
19. aug 2020

@lenuliatko84 Napisala si ze sa to rusi aj vybavuje na poste. Nie ze je to mozne riesit aj tam. V prvom rade je to zalezitost rtvs, takze tam treba hladat info, s nimi treba riesit rusenie aj vybavovanie aj vsetko.
To, ze sa to da robit cez tretiu osobu - cez postu - je len komplikacia naviac. Rovnako ako cele SIPO - platit poste za to ze bude prostrednik medzi mnou a dodavatelmi energii, ked mozem zaplatit to co mam rovno dodavatelom bez dalsich poplatkov poste ;)

lenuliatko84
19. aug 2020

@fokuska odpovedaj radsej autorke a nie mne

fokuska
19. aug 2020

@lenuliatko84 Ty mi nekaz komu mam ja odpovedat vo verejnej diskusii :D