Sen o nebohom ockovi - čo mohol znamenať?

danushik
15. máj 2019

Už pár hodín sa snažím nájsť, čo mohol znamenať môj sen.
Túto noc sa mi snívalo o mojom nebohom ockovi, ktorý zomrel v septembri. Videla som ho sedieť v bielej košeli, s úsmevom na tvári na kamennom múriku, kdesi v slnečnej krajine pri mori. Pofukoval vietor, on bol šťastný, tak zvláštne žiaril a vedľa neho sedelo asi osem ročné dievčatko, s čiernymi dlhými vlasmi,červenými šatami, na ktorých malo biele bodky (aj ja mám čierne vlasy) smialo sa a ocka objímalo a túlilo sa k nemu. Čítal jej a listoval v novinách. Ja som sa na tento dej len prizerala a nerozumela som, prečo ocko objíma nejaké iné dievčatko, keď som tak blízko a môže objať mňa.
Pri prebudení som sa však usmievala, lebo som mala pocit, že ocko je šťastný.
Nevie niekto, čo by to mohlo znamenať?
Kto bolo to dievčatko?
Mala som pocit, že je jeho vnučka.
Možno moja budúca dcérka?
Sestra mala nedávno biochemické tehotenstvo, ktoré rýchlo skončilo. Môže to byť dušička bábätka?
Bola som to v nejakej symbolike ja?
Má niekto skúsenosti s výkladom snov?
Celý deň na to myslím.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻

veronikadomanova
15. máj 2019

@danushik Možné to je...mojej mame sa snívalo že videla moju nebohu babku drzat za ruku malé dievčatko a prechádzali sa popred náš dom...bolo to v čase keď som bola tehotná a ešte som nevedela pohlavie dieťaťa...o dva dni som bola na ultrazvuku kde zistili že čakám dievčatko 🙂

vanesanova
15. máj 2019

@danushik podla mna si to bola ty... Mne sa vela krat sniva ze som v sne ale pritom ako keby som sa divala na seba presne ako ty. Ale ved to bol krasny sen. Sny nie su nic ine len nase podvedomie plus myslienky plus co sa nam cez den prihodilo.

danushik
autor
15. máj 2019

@veronikadomanova Ďakujem za odpoveď Veronika. Kiežby si mala pravdu. Veľmi by sme si priali s partnerom dieťatko. 🙏🏻

janinah
15. máj 2019

Otecko ti odkázal,že sa má dobre a netreba za ním smútiť...dieťa bolo skôr niekto z rodiny,kto je už v nebi /niečo o tých snoch viem od kňaza/.

janulik2008
15. máj 2019

Pred 10timi rokmi (tento rok to bude 11 rokov) zomrel riaditeľ zo ZŠ kam som chodila. neviem či po pohrebe to bolo ale snívalo sa mi s ním. Jednoduchý sen ... vošla som do školy a vo vestibule stál on len sa mi pozdravil: "Ahoj Janka" a v tom mi zazvonil budík. V tom sne som ho videla presne ako si ho pamätám.
Vtedy som chodila aj na náuku pred birmovkou a tam nám kňaz vravel že ak sa nám sníva s niekym mŕtvym "pekný" sen tak ten dotyčný sa chce za niečo poďakovať. Za čo by sa mi ON mohol ďakovať neviem ale na ten sen si pamätám doteraz. Možno sa poďakoval že som bola na pohrebe neviem. Je však pravda že každý rok chodím na Všetkých svätých mu sviečku zapáliť. A zatiaľ čo niektorý rok je taký že zapálim, pospomínam tuším 2 roky dozadu neviem prečo veľmi to na mňa doľahlo a som sa rozrevala (on pre tú školu žil naozaj robil všetko čo mohol a zomrel nečakane) tam pri hrobe.
A veru aj ja som dlho na ten sen myslela a aj trz si spomeniem niekedy 🙂

maca_123
15. máj 2019

@danushik určite si sen niekam napíš a časom keď si ho znova prečítaš tak skôr pochopíš a možno už budeš mat aj vysvetlenie. Mne sa stalo niečo podobne a až časom som pochopila to čo som mala pochopiť zo sna 😊

iwsvysmiata
15. máj 2019

Ja napíšem moju skúsenosť, neviem ti odpoveď na tvoj sen, ale pred mesiacom aj niečo som sa vydala, pravdaže ocko mal čestné miesto pri nás pri stole (mal prestrete a fotka tam). Dva dni po svadbe, respektíve druhá noc po svadbe, z nedele na pondelok sa mi s ním snívalo aj s mojou nebohou sestrou, boli tam obaja, v miestnosti, v izbe kde žili, staral sa o nich niekto, už boli chorý, zaujímavé, že sa mi furt vynaraju v snoch, nie ako vyzerali predtým, ale počas choroby 😭 a sedela som na kresle vedľa sestry, ktorá ležala na posteli, ocino pri nás stál a obaja mi povedali, čakáme ťa, s takým kľudným hlasom a pohodou a ocko si šiel ľahnúť. Ja som celú noc nespala dobreze nie, ráno hneď mužovi obliekaj sa, ideme na cintorin, zaniesla som ockovi sviečku (svadobný dar pre rodičov, pravdaže ockovi s iným textom ☹️) a potom mi padol neskutočný kameň zo srdca, že ma volali a ja som išla a to chodím na cintorin každý týždeň, 2 týždne ako pride. Prepáč, že som sa ti tu takto zaplietla, ale ja som sa potrebovala kus vyrozprávať, čo sa mi udialo a nikdy na ten sen nezabudnem. Furt mam z toho taky zmiešaný pocit, lebo vlastne teraz viem, že v ten veľký deň boli so mnou ❤️

bimbina
15. máj 2019

Ja som tiež veľakrát mala sny, a v mojom prípade to bolo nedávno so starou mamou , že som sedela s ňou na nejakej lúke , a v tom prišla staršia pani . Nikdy som ju nevidela predtým . Po pár dňoch som našla fotky , povedala som si že kto je tá žena na fotke , volaka povedomá... a nakoniec človek zisti že je to prababka . Čiže niekedy sny nasvedčujú veciam ktoré si vsugerujeme , alebo ktoré nás trápia , niektoré zas symbolizujú , ale napríklad so zosnulými som počula že je to niečo ako prihovorenie sa alebo ich kontakt . Tak aj s môjho ex otcom sa mi jeden čas snívalo . Veľmi často . A po pár dňoch som zistila že už je aj pochovaný . Čiže možno niekdy ozaj .... kto vie 🤷🏼‍♀️🤔

bimbina
15. máj 2019

Skús sa spýtať doma , či to dievčatko nie je niekto z rodiny . Či ste nemali v rodine nejaké malé dieťa ktoré zomrelo... 🙂 v mojom prípade stačila jedna náhoda , aby som zistila kto je tá žena pri prezeraní fotiek .

tiumen
16. máj 2019

@danushik podľa mňa to bola s ním iná dušička čo už zomrela.. A zrejme za ním veľmi smútiš, tak ti chcel tým snom dať vedieť že je ok, je šťastný a nie je tam sám..
Aj môjmu starkému chodila do snov starká po jej smrti - pár dní po tom čo zomrela sa mu snívalo že naňho veľmi nakričala že ako sa má teraz bez barlí dostať domov (bola češka a chcela aby šiel jej popol aj do čr) a starký našiel v to ráno jej barle premiestnené ;) (po smrti ostal v dome bývať sám)

tova
16. máj 2019

To bola tvoja predstava ako si bola mala a boli ste spolu, cital ti knihu, bolo vam dobre. tvoje detsvo..

romiada
16. máj 2019

@danushik podla mna Ti ten sen naznačuje že maš byť kludna, že ocko je v poriadku a postara sa o tu druhu dušičku čo je tam s nim(co bola zobrazena v sne). Resp.možno Ti bolo naznačene že dohliada na Teba, že si v niektorych životnych situaciach ako to male dievčatko v sne a treba na Teba "zvrchu" dohliadnuť aj keď si mysliš že nie....maš proste stražneho anjela.

galioska
16. máj 2019

Ja si myslím že si to bola ty, mne sa tak s maminou snívalo, ja som ju videla veľmi mladú vo sne, viem že mala ťažký život....držala má za ruku💕

romiada
16. máj 2019

@danushik mne sa takto sniva s mojou milovanou babkou. V čase keď sa moji rodičia hadali a vkuse si pre niečo skakali do vlasov (a ja som ich chcela uzmieriť, napraviť, pomoct pochopit sa) sa mi snivalo tiež že babka otvorila dvere do izby (vo svojom dome) a pozyvala nas k stolu aby si rodičia sadli oproti sebe a rozpravali sa. Najlepšie na tom bolo to že za par rokov keď bola dcera školkarka a my sme mali s mojim mužom krizu, tak dcera nakreslila presne tento vyjav (uryvok sna) v školke na vykres a doniesla mi ho domov!!! Doteraz ten vykres mam v spalni ako babkin odkaz že keď su problemy, treba si sadnuť "za stol" a spolu sa rozpravať.

danushik
autor
16. máj 2019

@janulik2008 ❤️

danushik
autor
16. máj 2019

@iwsvysmiata nadherny napad s tym cestnym miestom pri stole. Svadbu mame v oktorbri. Spociatku som sa ani nechcela vydavat, ked viem, ze ocko tam uz nebude 😓 Rodicovsky tanec sme zrusili hned. Neviem si predstavit svadbu bez neho. Spominam si na to, ako sa bavil na sestrinej. Ako ju viedol k oltaru. 😪 Naozaj verim, ze tym snom mi chcel naznacit, ze sa ma dobre. Dakujem dievcence za odpovede. Tak krasne sa to citalo. 🙏🏻

laska201
16. máj 2019

Ja som mala niekolko zvlastnych snov.prvy bol o mojom bio otcovi doslova mi hovori prisiel som ta pozriet z hora tak som ho objala a po chvilu opet uz musim ist hore.dalsi sen bol nevlastnom otcovy.este na vianoce sme si pisali a okolo marca zomrel na infarkt a tak sa mi s nim snivalo niekto zvonil sla som otvorit a tam on a ja mu vravim co tu robis ved si mrtvy a on ze nie a ja ze ved kukaj tam ta cakaju on vzdy vedel sa dobre vyhovorit aj tu chvilu rozpraval a prisiel opet za mnou.prisiel mi taky zmeteni.pocitam ze tazko sa mu s tym zmieruje ze je uz na druhej strane.dalsi sen umyvala som riad bola som nahnevana vtom som zacala lietat sla som do rohu izby kde som pocula boha neboj vsetko dopadne dobre.a potom som opet sla z rohu na zem.toto su sny kedy sa clovek citi fakt super az s tym otcimom.asi to dusa musi spracovat.

eva112014
16. máj 2019

@danushik Ahoj. Tak aj ja ti napíšem svoju skúsenosť. Mne zomrel krstný otec. Prišiel sa so mnou vo sne rozlúčiť. V živote som nemala taký živý sen. Vo sne bol môj krstný otec mladý, šťastný a stále sa usmieval. Mal oblek na sebe a stáli vedľa neho traja muži s čiernou kapucňou na hlave. Do tváre im nebolo vidieť. Chcela som ho objať, ísť k nemu, niečo ma však tlačilo dozadu. Asi meter od neho sedel lev. Bol krásny, silný a veľký. Ja som sa ho bála. Voľačo mi hovoril a nevedela som ho počúvať, lebo stále som dávala pozor na dieťa. To dieťa som nevidela, ani pohlavie som nevedela aké je, ale bolo strašné živé dieťa, neposedné. Stále išlo niekde a ja za ním, aby si neublížilo. Myslela som si, že to je môj synovec, ale ten bol už veľký a kľudný. 😊 To dieťa v mojom sne bolo malé. A na leva si pamätám iba jednu vetu od neho, že musíme zachrániť svet. Nedávalo mi to zmysel, čo mi to hovorí, resp. chcel povedať. Ako mám zachrániť svet? Musíme - množné číslo - ale s kým? Nakoniec som mohla objať svojho krstného otca. Ale ti poviem, že v živote, v živote som takú lásku pri jednom objatí nezažila. Niečo úžasné. Sen sa skončil, ja som sa zobudila šťastná a cítila som v sebe radosť a pokoj.

Zisťovala som význam svojho sna. Muži s kapucňou predstavovali fyzickú smrť. Lev symbolizoval Ježiša. Toto som sa dočítala z internetu, lebo som nechápala, čo to znamená. Hľadala som význam môjho sna. A čo som prežila? 2 roky po smrti môjho krstného otca sa mi narodilo dievčatko. A presne bolo také isté v správaní ako v tom mojom sne. Živé, neposedné, furt ju trebalo strážiť a chodiť za ňou, nesmierne zvedavé a odvážne. Takže po tomto mojom sne som už vo svojom srdci viac veriaca ako predtým. A mne tento výklad a informácie, čo som našla úplne stačilo. A ver, že som to nenašla na jednom mieste napísané, googlila som veľa a rozmýšľala ešte viac nad týmto snom, kým so to pochopila. Držím ti palce.

bruneta880
16. máj 2019

Pridám sa k vám baby.
Mne sa stalo, že keď ocko zomrel a odchádzali sme s mužom od mojej maminy k nám, pozerala som celú cestu z okna do neba, neskutočná ťažoba a smútok, to nemusím opisovať nikomu kto už prišiel o milovaného rodiča...😢 Ja verím že Boh existuje a často sa mu večer prihováram v myšlienkach a ďakujem, za všetko, vtedy po ceste domov ako som tak hľadela na to množstvo oblakov, a som si v duchu vravela, chýbaš mi hrozne, viem že už si tam hore, keby som tak vedela ocino na ktorom s tých oblakov sedíš a pozeráš na nás...No a večer keď sme išli k mamine som sa po ceste pozrela na mesiac, bol spln, pod mesiacom doslova svietil, krásny ako namaľovaný, maličký obláčik 🤗😍, takže som dostala odpoveď ❤❤❤ od toho dňa čo zomrel som vedela, že mu je dobre, aj keď s takou stratou a s tým čo pre mňa znamenal a vlastne pre nás všetkých, sa človek asi nikdy nezmieri a chýbať mi bude až pokým sa znovu neuvidíme ❤
Ľúbim ťa ocko ❤❤❤❤❤❤❤❤

laska201
16. máj 2019

A ja stale dokola dokolecka zapasim doslova s duchmi.snivaju sa mi sny dost casto ako ma taha duch a ja kricim ja patrim bohu a vtedy to tahanie prestane.alebo minule som duse odprevadzala do neba.krasne boli vidiet ako letia hore.toto mam odkedy byvame v dome.ze su tu este miestnosti ktore nepouzivame ,minule tam byvali ciganky a ponukali mi zlato.potom ze sme mali podkrovie kde strasi a pod.

bimbina
16. máj 2019

@laska201 tak takýto problém by som riešila . Známa mala v byte duše keď byt kúpili . Tak že vlastne v jednej izbe začala byt vkuse zima , a ozaj keď človek okolo tej miestnosti prechádzal , tak ho až zamrazilo . Nakoniec sa prišlo na to keď šli k veštici že v byte majú okolo 6-7 duši ktoré tam ostali . A viem že mala nejakú sviečku ktorá musela dohorieť a bolo na nej niečo napísané . Odvtedy už nemajú pocit že ich vždy niekto sleduje , a byt je konečne taký aký má byť. Čiže určite v takom prípade by som už vyhľadala pomoc , lebo tí duchovia sa mohli na teba upnúť.

laska201
16. máj 2019

@bimbina ale u nas nestrasi.ako viem ze tu zomrel prvy majitel a druhy spadol zo schodov tak nestastne ze sa zabil ale nik tu nestrasi.to by sme si za tych 5 rokov vsimli veru.

laska201
16. máj 2019

@bimbina a ja som nikdy v zivote nevidela ducha.muzov brat ma s tym sice skusenost ze ho chodila suseda dusit na hrudniku tak byt vysvetili a bol pokoj.a ani deti tie tiez nikdy nic nehovorili.

bimbina
16. máj 2019

@laska201 no ale keď máš take sny .... 🤔 pfu

laska201
16. máj 2019

@bimbina no to mavam aj preto ze co vidim,citam ci premyslam potom sa mi to odzrkadli v snoch.ale raz som ryzu sypala okolo domu ze aby nas chranila a schytal to chuda muz.cela asi ta energia sa nacapila na neho najprv mal prechladnute krize a o par dni zase tak seknute krku ze az plakal od bolesti.hned som ryzu pozametala.

asia83
16. máj 2019

@danushik Ak sa to dievčatko podobalo na vás, boli ste to vy. Týmto snom vám otec jasne dal najavo, že sa má dobre a je šťastný. Kiežby takých snov bolo viac.

27dianka
16. máj 2019

@danushik dá sa z toho urobiť viac záverov, možno si to dievčatko bola ty, tvoja budúca dcéra, dieťa tvojej sestry, toto asi nepochopíme sny a ich význam :/

miska0948
10. sep 2019

Ahojte, keďže nechcem zbytočne začínať novú diskusiu, tak sa s vami podelím o môj dosť divný sen tu ..

Snívalo sa mi, že som bola nevesta. Bol to deň mojej svadby (vydatá ešte niesom) .. celá v bielom, biele šaty, biely dlhý závoj ... Na Tom by nič nebolo, no v Tom sne má k oltáru sprevádzala moja 8 rokov nebohá babka 😔 v sne som bola šťastná, babka bola šťastná... No trochu ma zarazilo, že ja som si aj v sne uvedomovala, že babka nežije .. stala som tam v izbe, plakala som od šťastia a nahlas všetkým kričala že pozrite veď babka žije a prisla na moju svadbu ... V Tom som sa zobudila a sen sa skončil 🤷 .... Snažila som sa hľadať čo by to mohlo znamenať .. no nič som nenašla 😔

ssadventurers
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkalubkova
22. máj 2020

prekrásny sen, neviem, ako si sa v nom citila, ale krasne sa to citalo. Ja nie som vykladacka snov. Ale podla mna je otec vo svetle, teda v nebi. Je stastny a ma sa dobre, co je dolezite. Moze to byt podla mna dusicka babatka. Dusa ma telo, oslavene telo. Len my si tu na zemi myslime, ze oni hore telo nemaju. Ale vraj maju a krasne. Prednedavnom som nieco podobne pocula na kazni v kostole. ❤