Ste teraz na Rhodose?

tequelinka
7. júl 2017

Dobrý deň,

nachádza sa niekto z vás teraz na ostrove rhodos v grécku? Ak áno, aká je teplota mora?:?? lebo ck nevedia presne povedať, a píšu na nete okolo 25,ale to je dosť málo...je teplá, že sa v nej dá ležať aj celý den,alebo studenšia na pocit? že zaplavat a osusit?

ďakujem za kazde info ! chcem totiz ist o tyzden na dovolenku práve tam...napiste kludne aj spravu

sissy27
7. júl 2017

@tequelinka voľne dostupné informácie by google
http://www.pocasie.sk/last-minute/grecko-rhodos/

pre niekoho je 27°C čaj, pre niekoho ľadový kúpeľ, napusti si doma do vane vodu o teplote 25°C, ponor sa a uvidíš...
telesnú teplotu máš cca 36°C, takže o 10 menej ťa určite schladí, iné je keď vylezieš z klimatizovaného auta, iné je ak sa dve hodiny opekáš na slnku... proste nikto dopredu nevie, aké to bude pocitovo pre teba.

bashka80
7. júl 2017

pre porovnanie, aby si mala predstavu, 25°C je zvyčajne teplota vody v plaveckom bazéne na plavárni. ale sissy27 má pravdu, každý človek to vníma inak.

tequelinka
autor
7. júl 2017

@sissy27 ,@bashka80 dakujem,ale velmi ste mi nepomohli, kedze chce niekoho,kto tam je teraz. pre mna je 25 malinko, ja potrebujem viac ako 27,aby bola voda pre mna znesitelna

sissy27
7. júl 2017

@tequelinka no určite tam voda nemá 30 a viac stupňov, to nájdeš v Egypte a na Floride. A teda ja som teplomilný človek, ale 25 stupňovú vodu zvládam úplne v pohode.

tequelinka
autor
7. júl 2017

@sissy27 tak ja len dufam,ze momentalne ma tam voda aspo 27-28 na rhodose,lebo ak nie, ani sa kupat nesmiem. KVoli operaciam mam alergiu na chlad, a nemozem sa kupat v studensej,lenze v ziadej ck,kedze chcu predat co najviac,mi nepovedia,co vcravia ludia a ako je tam naozaj,preto som sa pytala na fore.

sisaka
7. júl 2017

@tequelinka práve ľudia, čo sú práve tam ti povedia len tu pocitovu teplotu, treba si teplotu vygooglit, keď neveríš cestovke. Keďže je začiatok leta neverím, žeby tam voda bola nejak super vyhriata, takze 25 znie úplne reálne

baumka
7. júl 2017

@tequelinka ja ti poviem len toľko,že na ROdose sme boli uprostred leta,normálne sme sa kúpali,ale tak teplé to more zas nebolo ako sme mali na pieskových plážach,lebo treba si uvedomiť,že na Rodose budeš mať takmer na 90% vo vode kamienky a vtedy je to more aj chladnejšie. Ak chceš ležať v mori aj hodinu,tak z vlastnej skúsenosti odporúčam Zakyntos-Laganas, Tureckú riviéru, Tunisko a Egypt. Ja tiež milujem teplú vodu a v týchto krajinách som vydržala vo vode najdlhšie.

sissy27
7. júl 2017

@tequelinka prosím ťa a koľko ľudí na pláži si videla s teplomerom? Ďalšia vec - dnes môže mať voda 28 a o týždeň, keď tam budeš ty, môže mať 24... Úprimne, reálne nepocítiš či má voda 27 alebo 26, takže nechcem nijako zľahčovať tvoje zdravotne problémy, ale na teplotu vody by som sa na tvojom mieste neupínala. Prípadne si zober so sebou teplomer a meraj... Ešte detail - inú teplotu bude mať voda pri brehu, inú o pár metrov ďalej, nie je to vaňa, sú tam prúdy a tá teplota proste kolíše. Nie je to o tom, že cestovka chce predať tak ti nepovedia, ale o tom, že túto informáciu v presných hodnotách jednoducho nedostaneš. Prepáč, ale tvoja požiadavka na cestovku mi už príde z kategórie absurdita roka, toto sa zariadiť, ovplyvniť a určiť presne jednoducho nedá.

tanapeta
7. júl 2017

@tequelinka my sme sa teraz vrátili pár dní dozadu. Bolo studené.

tequelinka
autor
7. júl 2017

@baumka takze turecka riviera ?je este tepla? myslis,ze teplejsia,ako rhodos? do egypta ani tuniska nechcem kvoli politickej situacii.

baumka
7. júl 2017

@tequelinka určite. Hľadaj si hotel v Tur. v oblasti napr. na pláži v Evrenseki,kde je piesok najjemnejší alebo Colakli,či Gundogdu. Je tam aj najpozvolnejší vstup do mora,čiže je voda teplučká aj pre malé deti. My idem za 11 dní,vždy chodím v tomto čase a ja tam vydržím aj hodinu. Napr. v Chorvátsku som vydržala 5-10 min a potom som musela ísť von,jednoducho to nie je nič pre mňa. Super teplé more máš v Dubaji,ale počasie je tam teraz extrémne horúce a dusno. Ešte možno Cyprus by bol fajn,tam som nebola,ale bola tam napr. @sardinka336,ona ti k moru určite viac napíše.

baumka
7. júl 2017

tu je video,ako sa kúpali ešte večer pri západe slnka aj malé deti a to bolo ešte 29.júna

https://www.facebook.com/sideantalyatuerkei/vid...

tequelinka
autor
7. júl 2017

@baumka prečo by ta uzivatelka mohla viac napisat ?🙂 ale dkaujem,no na cyprus zial nemam peniaze :/ ani na dubaj, a do egypta enchcem,tam je nebezpecne,
nepoznam tieto turecke mesta, co si napisala,ale co kukam, volne last minuty su uz iba do alanye, antalye a spol. Ja som raz uz v turecku bola v auguste,a voda bola naozaj kakaova 🙂 takze viem, ze mas pravdu,ale veklmi som tuzila tento rok po rhodose, no zial asi kvoli tej vode to necham tak,a pojdem do turecka,ale kedze to mas takto pochodene, tak zaiste budes vediet povedat,ako je to tam s doktormi a starostlivostou lekarskou? Myslim na take vaznejsie pripady,ako na ustipnutie..to vylieci kazdy lekar,alebo aj sam clovek,ale ci sa tam mam bat nejakeho zleho stavu zdravotnictva,kebyze nieco,alebo nie.

baumka
8. júl 2017

@tequelinka pretože by ti viac povedala.lebo má skúsenosť s tým ostrovom a morom,ja nemám.

To,čo som ti menovala,sú dediny a sú od Antalye,teda od letiska tak do hodiny cesty. A ak ti povedali v ck,že sú zájazdy do Antalye voľné,tak s veľkou pravdepodobnosťou sú voľné aj zájazdy do týchto dedín. A určite budú voľné aj do oblasti Lara,ktorá je len pár minút od letiska.
Zdravotníctvo je v T. na úrovni,napr. nemocnica v Manavgate,pod ktorú patria aj tieto dediny je na dobrej úrovni,pracuje tam aj jedna SLovenka,aj Poľka ako zdravotná sestra,možno už ich je tam aj viac,toto je info z pred troch rokov. Určite je potrebné uzavrieť poistku,potom nemusíš platiť nič za ošetrenie. Pri problémoch ti pomôže aj delegát,on už vie,kam ťa poslať,prípadne na poistke budeš mať telef.číslo a oni povedia čo a ako.

sardinka336
8. júl 2017

@tequelinka ja len ze Cyprus je nádherný, čisté, priezračné, teplé more...cenovo to podla mna nie je oproti Turecku nejaky extra rozdiel. A ak mas zdravotne problémy tak určite to more za to stoji...Co sa tyka zdravotnej starostlivosti, mám skusenost len s ,,beznými,, vecami ako je bolest ucha, nejaka odrenina, deti teplota atd...lekari su vsade a delegat alebo na recepcii ta usmernia. Ziadne predpotopné vyšetrovne, myslím si ze na urovni. Ale tuším treba doklad od ich lekara ze si bola ošetrena pre poistovnu aby ti to preplatili u nas.

tequelinka
autor
8. júl 2017

@sardinka336 viem,ze cyprus za to stoji, nasi ta chodia casto, ale na to fakt nemam, ceny co vidim na last minute sa tam pohybuju vyse tisic eur na jedneho, tolko ani nemam nasetrene, turecko je najlacnejsi variant. Takze su tam relativne normalni lekari, ked teda takto vravis ? Robila si delegatku? Co myslis, aka je tam teraz teplota mora v polke jula? Lebo citam vsade sea temperature ze je iba 25 st.
@baumka dakujem !🙂 si zlata , za info vdaka

oli18
8. júl 2017

@tequelinka a v Tureckú nie je nebezpečne, len v Egypte? Hoď do Googlu a uvidíš.

sardinka336
8. júl 2017

@tequelinka nerobila som delegatku, skratka stalo sa bud nám alebo v partii s ktorou sme išli ze niekto potreboval lekara...nebol problém, dokonca aj na Maldivoch na dovolenkovom ostrove sme boli ošetrený, dali nam lieky na zapal ucha. Skratka v pohode. Kop, klop...
Ja si osobne myslím, ze je tam ,,hic na hovado,,. Ako more podla mna nemoze byt ,,studené,,...tu dokonca ukazuju 30 stupnov šak to je ,,močka,,...http://www.pocasie.sk/last-minute/turecka-riviera/
A samozrejme denna teplota okolo 35 stupnov čize zima tam celkovo nebude. Ak mas obavu ze by ti bolo chladnejšie tak si ber plavky na prezlečenie aby si nebola v mokrom, to moze byt pocitova teplota dajme tomu chladnejšia.