Śtúdium v Írsku

mika5555
15. mar 2015

Ahojte, potrebovala by som radu od ľudí, ktorí žijú v Írsku. Moje dieťa má ponuku na rok vycestovať na študijný pobyt do Írska. Ide o stredoškoláka. Mám obavy, či ho pustiť alebo nie. Krajinu nepoznám, neviem, čo máme očakávať, či sa to oplatí alebo nie. Budem vďačná za každý názor a pohľad, ktorý by nás usmernil. Želám všetko dobré.

absurdum
15. mar 2015

ahoj, ja som zila dlhsie v Irsku. nemam komletne portfolio o studiu tam, ale celkovo sa mi ten narod zda ovela tupejsi ako sme my. tiez maju trochu inu kulturu, ktora mne pripada velmi plytka. irska anglictina a gramatika, tiez nie je z mojho pohladu na vysokej urovni. ale mozno bude zalezat, do akej konkretnej skoly ho poslete.

cobhan
5. jan 2016

neviem ci je to este aktualna tema, ale vela zalezi od skoly. Nasa chodi na 'horsiu' skolu v meste, ta lepsia jej pre vyslovene studijne typy a teda sa rozhodne nenudi. V skole sa im ucitelia venuju, robia aj extra doucovanie ked treba, musela si vybrat 5 predmetov z cca 11tich a celkom sa jej paci. Len neznasa ulohy, ktore dostavaju kazdy den z kazdeho predmetu. V porovnani s jej skolou na Slovensku je tato perfektna.
Len ho neposielaj do 4.rocnika na strednej, to je tzv. transition year a ten rok sa v podstate nic neucia, ale chodia na prax, na vylety, robia im kadejake prednasky, mozu si zvolit specialne predmety (na skole, kde chodi nasa to je Tai Chi, spanielcina, cinstina, yoga a kopec inych veci) a je to rok, kedy mladi zistuju, co by vlastne chceli robit a po nom si volia uz maturitne predmety, ktore budu studovat zvysne dva roky.

mika5555
autor
6. jan 2016

Ahoj, úprimne ti ďakujem za odpoveď, ale ako si sama napísala, už to nie je aktuálna téma...syn napokon necestoval do Írska, ale dostal štipendium na americkú školu do Šanghaja, kde je mimoriadne spokojný...želám ti všetko dobré!!!!