Tabletky na chudnutie Lindaxa. Ak poznáte pridajte sa

lauritania
8. sep 2009

pravdepodobne nám zrušili diskusiu na tému Lindaxa. téma ktorá bola dobre rozbehnutá. tak ak je to teda zrušené , pretože sa tam nedá dostať zakladáme na novo. Lindaxáčky pridajte sa znovu sem! 🙂

claudee
8. sep 2009

len tak okrajovo som počula o tých tabletkách.. sú iba na predpis?

lauritania
autor
9. sep 2009

ahojte Lindaxáčky , budem rada ked sa tu opäť všetky stretneme , keďže sa nedá dostať k starej téme. 🙂

lauritania
autor
9. sep 2009

claudee - ahoj , áno tabletky sú len na predpis , 3mesačné balenie stojí okolo 80eu. účinné a predpisujú sa pre ľudí s nadváhou nad 30BMI. ja ich beriem od januara , schudla som k dnešku 19kg,/hlavne vďaka týmto liekom/ za 9 mesiacou to nie je až tak vela , ale za prvé dva mesiace to bolo 8kg , potom to už ide pomenej , ale ide! a hlavne že sa to nevracia! skúška bola toto leto. žiadne cvičenie , večerné pojedanie , grilovačky.

lauritania
autor
9. sep 2009

Lindaxa / Reductil , alebo v čechách známe pod názvom Meridia.
Reductil aj Lindaxa účinkujú na človeka dvoma spôsobmi:
■Zvyšujú pocit nasýtenosti
■Zvyšujú energetický výdaj organizmu
To, spolu s vhodnou diétou a cvičením pomáha účinne znižovať telesnú hmotnosť.
Látka sibutramín, obsiahnutá v liekoch Reductil a Lindaxa, pôsobí ako selektívny inhibítor spätného vychytávania serotoninu a noradrenalinu na nervových zakončeniach v mozgu. Po slovensky to znamená, že tento liek spôsobuje také zmeny v mozgových neurotransmiteroch, ktoré majú za následok znížené vnímanie hladu a zvýšenie čulosti a telesnej aktivity.
Užívanie týchto liekov (Reductil, Lindaxa) nespôsobuje návyk, preto je možné užívať ich dlhodobo (jeden až dva roky).
Lekári ho zvyknú nasadiť často vtedy, keď pacient potrebuje z vážnych dôvodov schudnúť a nedarí sa mu pretože pociťuje priveľký hlad, alebo nie je schopný donútiť sa k športovej aktivite.
Užívanie liekov ako Reductil, Lindaxa po niekoľkých týždňoch užívania mierne zvyšuje chuť, či ochotu venovať sa pohybovej aktivite, majú aktivizačný účinok. To podporuje chudnutie.
Ako každý liek, aj sibutramin má aj neželané účinky. Pri užívaní liekov Reductil, či Lindaxa sa môže objaviť nespavosť, bolesti hlavy, závraty, tŕpnutie nôh a rúk, alebo ich zvýšená citlivosť. Môžu zvyšovať krvný tlak.
Ale ono to zvyčajne prejde.Na začiatku užívania sa určite každý s týmito účinkami stretne.No treba vydržať , lebo to prejde.Mňa chytili nežiaduce účinky na 8 deň a bolo mi nanič 4-5 dni. No prekonala som to a prešlo to.Ale sucho v ústach trvalo polroka.

skuli
9. sep 2009

Ahoj.Proč to zrušili?Dlouho jsem tam nebyla.

ikke
9. sep 2009

tema nebola zmazana zamerne, no kedze na to adminov nikto neupozornil, po niekolkych dnoch sa dost tazko patra... pomohlo by, ak by niekto mal napr. ulozeny povodny link 😉
ale ci sa najde, nezarucujem 😔

jesika26
9. sep 2009

ahojte - ja som chcela napísať, ale nebolo kde 😀 , hľadala som ako divá a nič. Dobre lauritania, že si ju založila.
Tak ja dávam výsledky - od marca´mám dole 14 kíl, júl august bola prestávka, reductil som nebrala, pribrala som 3 kilá. Od septembra som znovu začala a už 2 kilá mám dole, tak som rada. Ale šport beriem vážne, každý den 40 minut stacionár, brušáčiky a už som začala aj s ranným behom(len dokedy) 😀 😀 😀

jesika26
9. sep 2009

a zabudla som dodať, žiadne diéty ako kávová či aké sú to humusy 😠 , ktoré tvrdia že za dva týžde dole 9 kíl, ano váhovo dole pojdu, ale iba zo svalov a to je blbosť

patrac
9. sep 2009

@lauritania : iba pre istotu, pretoze neviem ci to dobre chapem, pises: "skúška bola toto leto. žiadne cvičenie , večerné pojedanie , grilovačky." Znamena to, ze si vobec necvicila ale si si dopriala vecerne pojedanie a grilovacky a napriek tomu si nepribrala? Dobre to chapem?

lauritania
autor
9. sep 2009

skuli - nezrušili to zámerne , ono sa to nejak asi zmazalo , alebo neviem.....
jesika26 - ahoj jessi , no som rada že sme sa opäť našli. ratulujem k zhodeným kilám! 😉
patrac - áno chápeš dobre. necvičila som , boli časté večerné prežieračky , a nejaké 3 týždne som bola aj bez tabletiek. bála som sa že priberiem niečo naspäť , no našťastie nie. teraz od septembra som už začala normalne bez prežieračiek , nabehla som na svoj rytmus a od buduceho týždňa začínam aj makať , cvičiť.

skuli
9. sep 2009

Tak to je škoda že to smazali,protože si tam holky psaly jak postupovaly,kolik kilo mají dole.

Tak já mám od 3.2. dole 9 kilo.Není to oproti jiným dost,ale musím podotknout,že jsem za tu dobu neudělala jediný dřep,jím všechno i čokoládu,zmrzliny,chipsy,opravdu se nijak neomezuji.Někdy jím i pozdě večer-chodím spát po půlnoci.Zrovna teď mám v puse kus tureckého medu z pouti 😅 Přes prázdniny jsem tabletky asi týden nebrala-zapomněla jsem je doma,jinak beru každé ráno.Za 2 měsíce prázdnin jsem zhubla jen necelé 2 kila,ale to jsem se fakt přežírala,byla jsem na chatě a skoro každý den opečené špekáčky,grilovalo se,pilo se hodně piva i alkoholu,taky dovolená a žádný pohyb.Měla jsem strach minulý týden vstoupit na váhu.Ale ani deko navíc na štěstí.Můj problém je taky v tom,že málo piju.Ale nejsem schopná se k tomu dokopat,nemám pocit žízně.Určitě by bylo dole víc.Ale mě to takhle stačí,jsem spokojená.Žádné vedlejší účinky jsem nikdy neměla.

lauritania
autor
10. sep 2009

skuli - tak tomu sa vraví najlahšie zhodené kilá! no super! 🙂 😉

lauritania
autor
10. sep 2009

keďže sa stratili tie naše popisy celého chudnutia , tak ja to o sebe zhrniem asi v skratke / ako si pamätám/ 🙂
ja , 30 rokov , nadváha 8 rokov , velká a celá tá nadváha nadobudnutá v tehotenstve /35kg/ , počas 8 rokov neustále snaženie o zhodenie kíl , no neúspešne. kde tu stratené kilá , ktoré sa opäť vrátili. 😒
5.1. začiatok užívania Lindaxy / 107kg , 5.2. 99kg , 5.3. 97kg , 15.4. 95kg , 1.6. 92kg , 1.7. 90kg, 1.8. 89kg , 9.9. 87kg = 9mesiacov užívania Lindaxy s 3 týždnovou pauzou 20kg dole.
počas celého chudnutia žiadne diety , ani úprava jedálnička , z toho dôvodu , že viem že pri tom nikdy neostane,. stravujem sa tak ako vždy , aj pred tým , akurát jem o viac ako polovicu menej / v tom mi lieky pomohli/ a večer po siedmej nejem už vôbec.spávať chodím po polnoci.takže okolo desiatej ráno si dám raňajky /2 tousty s niečím/ a potom okolo štvrtej si dám neskorý obed alebo skorú večeru /to čo je/ a potom neskor okolo siedmej buď nič alebo nejaký jogurt , ovocie alebo polievku. to čo jem mi stačí aj vyhovuje. ked mam chuť na koláč tak si ho dám , takisto aj pivo. cvičím 3 krat do týždňa aerobik , a občas ale málo kedy ešte doma 40min na stepri. ale boli dni kedy som zhrešila takou klobaskou či slaninkou neskoro večer , ale potom som sa snažila to odčiniť zvýšeným cvičením. 🙂 , počas prázdnin som necvičila a dennodenne hrešila večerným pojedaním , samími grilovačkami , sladkosťami.... a mala som pauzu aj s liekmi , ktoré som nebrala 3 týždne. 😖 chcem lieky užívať do januara , takže po roku ich vysadím na 2-3 mesiace a ešte začnem znovu. problémy nemám žiadne , ani vedl. účinky. Vedl. účinky boli v prvé 2 týždne a trvali 4-5 dni , sucho v ústach trvalo pol roka , a problemy s pravidelnou stolicou asi 4 mesiace. no teraz je všetko ok. od septembra začínam s 87-88 kg a mám záväzok do Vianoc zhodiť ešte 7 kg. a v roku 2010 zhodiť ďalších 10-15kg. dúfam , že to dokážem a hlavne že sa nedostaví jojo efekt. 🙂 🙂 🙂
prajem všetkým chudnúcim babám veľa trpezlvosti a zhodených kíl! a budem rada , ked sa aj vy pridáte a dáte vedieť ako to ide. ako sme si pisali aj na starej téme lindaxy. všetkým pekný deň prajem!

lauritania
autor
10. sep 2009

no , tak v skratke som to asi nezhrnula , sorry 😀

jesika26
10. sep 2009

lauritania-klobuk dole, máš pravdu,že je zbytočné držať dietu, lebo dlhodobo sa to aj tak nedá dodržať, radšej sa stravovať normálne, ale menšie porcie
skuli-gratulujem,pekný výsledok

skuli
10. sep 2009

jesika26-mě negratuluj,není to moje zásluha 😀 Lindaxa je fakt super vynález.Ale potěší to,když mi okolí pořád říká,jak jsem zhubla.Na menší porce se chystám už dlouho 😀 Ale já jsem nikdy moc nejedla,na oběd nesním ani 2 knedlíky.Můj problém je spíše ten,že mám hlad večer,protože chodím spát tak v 1-2 ráno 😅 Takže kdybych si dala v 18.00 večeři a pak už nic,tak bych asi umřela hlady.A chodit brzo spát to asi nepůjde,jsem sova.

lauritania -To sucho v ústech jsem měla asi 3 dny,jinak nic.Ani nemám pocit,že bych měla menší hlad,na mě to nějak neúčinkuje 😅 Jinak 20 kilo co jsi shodila ty,to už je pěkná porce nechci ani psát čeho 😉 Moc ti gratuluju,určitě se cítíš o hodně lépe než předtím.Člověku to zvedne sebevědomí.

jesika26-Taky super,jen se moc nevyznám v těch slovenských měsících,mám v tom hokej 😀 Možná by jsme měli psát měsíce jen číslovkami.

lauritania
autor
11. sep 2009

ahojte 🙂 , no tie lieky účinkuju na každeho asi inak. ale len, aby boli , hlavne u každého učinné! 🙂
skuli - jasné , cítim sa o mnoho lepšie , ani nie tak sebavedomie to zdvihlo , ale hlavne ma teší , že som niečo dokázala a konečne sa to so mnou pohlo. a takto ma to viacej baví aj pokračovať v tom!

jankabambulka
14. sep 2009

ahojte kočky
prosím o radu, bola som u dokiny a prosila som ju, či by mi nepredpísala tabletky. len ona zastáva názor a je výslovne proti tabletkám 😖 , že tabletkami sa nechudne , mám menej jesť a zhodím a že to nie je tak alarmujúce, že mám 18kg nadváhu. hovorím ale ja som ich pribrala mesiac po pôrode /ja som po pôrode v porovnaní s tým ako vypadám teraz a koľko vážim ako twigi/či ako sa to píše/ a teraz ako som rpestala kojiť tak čo týždeň to 1-1,5kg hore!/ skrátka nepredpísla a nemám žrať 😢 🙄 . ja viem ,n že som rozjedená , pažravá a ako som nezniesla čokinu tak teraz ju mám ako chlieb.. ale prosím poraďte ako sa dostať k tabletkám.. ĎAKUJEM

lauritania
autor
14. sep 2009

jankabambulka : moja doktorka zas tvrdí že nevie prečo sa viac tieto lieky nepropaguju keď pomáhajú v 90% určite. to je asi vec názoru. no , ja som vela krat skušala nežrať a neviedlo to k ničomu. píše sa o týchto liekoch že hlavne berú chuť na jedlo a pridávajú chuť k aktívnemu pohybu. no ja myslím podla svojich skúsenosti s 8 ročným bojom nadváhy , že je tam ešte niečo čo pomáha viac zhadzovať kilá. niektoré ženy aj jedli ,nedietovali a schudli pri týchto liekoch taktiež. doktorka nech si zastáva názor ktorý chce ale nech ho nenúti iným. pokial máš nadváhu a žiadne zdrav. problémy ,ona nemá mať dôvod nepredpísať ti tieto lieky. svoj názor nemá do toho pliesť.určite je štíhla a nemá problémy s nadváhou. takéto ženy to vždy tvrdia : nežrať a cvičiť. 😀 😀 😀

skuli
15. sep 2009

jankabambulka-Jestli jsi byla u své obvodní doktorky,tak to zkus na gynekologii.Mě je předepsala i dia doktorka.Jinak ty prášky by se měly předepisovat jen lidem,kteří mají BMI 30 a výše.Takže jestli ho nemáš,tak s tím asi nic nenaděláš a pokud je fakt chceš,tak si je budeš muset sehnat načerno,jako plno holek tady.

jankabambulka
15. sep 2009

ahojte. ďakujem za radu.
áno naša dokina je chudá, rozvedená...
http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/index.php podľa tejto stránky mám nadváhu a BMI skoro 30 teda 28. napísalo mi tam toto:
Ste obézna. Vidieť to na vás. Hazardujete so svojím zdravím. Rýchlo začnite chudnúť, inak vás čoskoro začnú trápiť vážne zdravotné ťažkosti - srdce, sukrovka, rakovina, vysoký tlak, vysoký cholesterol. Opasok vám odkazuje: Riskujete svoj život. Začnite chudnúť. V sebaobrane.
zadala som si tam aj váhu po pôrode.. a napísalo mi to BMI 22 tak si predstavte koľko asi tak teraz mám....

jankabambulka
15. sep 2009

dievčatá zohnala som 90tabletové balenie , budem ho mať v piatok najneskôr po 42€ aká je to cena? OK? chcem sa spýtať ako to úžívať. čo je na tom pravdy , že ak to máte na recept alebo nie , hradíte si to celé sama? ďakujem za pomoc a cenné rady

lauritania
autor
15. sep 2009

jankabambulka - cena je velmi dobrá , je to asi kupované v cz , lebo u nás na sk stojí raz toľko. ak je to 15mg. ja kupujem lindaxu 15mg v cz za tú cenu. či máš recept alebo nie hradíš si to celé sama. užívať každé ráno jednu - pred raňajkami alebo spolu s raňajkami. po pár dňoch prídu vedl. účinky ,tak sa nezlakni a vydrž! držím palce!

jankabambulka
16. sep 2009

vedľajšie účinky ??? 😨 nestraš, aké

lauritania
autor
16. sep 2009

jankabambulka - prečítaj si v predošlých príspevkoch je to tam spomínané , alebo budeš to mať aj v príbal. letáku, alebo taktiež najdeš všetko na nete ked si zadáš lindaxu. 😉

zuza80
16. sep 2009

lauritania a kde to, prosím Ta, predávajú bez receptu? mne dr. predpísala len na mesiac, aj to horko tažko, tiež som mala bmi 28. ja žijem v cz,tak ak máš niekoho na doporučenie, od koho by som si ju mohla kúpit, napíš prosím do ip. beriem ju 14 dní a mám dole 4 kilá, vedlajšie účinky nepocitujem,akurát by som mohla častejšie navštívit wc 🙂

jankabambulka
16. sep 2009

toto je zaujímavé:
- LINDAXA neovplyvňuje účinok perorálnych antikoncepčných tabliet.
a na druhej strane v letáku tvrdia:
ste žena v reproduktívnom veku, mali by ste sa chrániť dostatočnou antikoncepciou, keď sa liečite s liekom LINDAXA.
- Ženy v plodnom veku, ktoré sa liečia liekom LINDAXA, majú používať účinnú antikoncepciu.

nezdá sa vám že si proti rečia?

inak poviem Vám , keď som si prečítala čo všetko tam píšu tak normálne som dostala stracha ale vidina schudnutia je väčšia 😀

ja tu niekto kto popri lidaxe má antikoncp. nuvaring ??

rokka
16. sep 2009

ahoj kočky,
zase tu sledujem tú šikovnicu lauritaniu a nemám slov 🙂 . Dobrala som tretie balenie Lindaxy, 2 balenia 10 a jedno balenie 15 a... NIČ. Absolútne NIIIČ. Je to možné? Nemala som žiadne vedľajšie účinky, ale ani žiadny osoh ☹ . Úplne som sklamaná a viac ich neberiem. Pritom som sa stravovala v úplne malých množstvách, od 17,00 hod. som sa snažila vôbec nejesť, občas som si zacvičila alebo chodila som si zabehať. A pritom by som potrebovala dať 5-10 kg dať dole. Nie som tučko, ale zas žiadna modelečka 😀 .No, čo už? Asi sa s tým musím zmieriť, že budem taká, aká som...

jankabambulka
17. sep 2009

ty kokšo , teraz mi volala tá kočka , že tá cena bude 80€ 😒

jesika26
17. sep 2009

jankabambulka- no bohužial u nás na Slovensku to je normálne, že je to raz také drahšie ako v ČR