Termo prádlo

stanislavao
10. okt 2013

Milé mamičky, rada by som sa dozvedela nieco viac o termo prádle, termo tričkách. Viem, že je to super na lyžovanie, sánkovanie, pobyt vonku. Ale čo hovoríte do školy? Deti tam behajú, upotia sa, potom prechladnú. Môže tomu termo tričko zabrániť? Dnes som to kúpila synovi presne na to, aby neprechladol v škole, no neviem, ci je to vhodné. Myslela, že mu dám termo tričko a na to už len napr. krátkorukávové tričko. Myslíte, že môže byť? Viete niekto o tom viac? Ďakujem.

stanislavao
autor
10. okt 2013

lebo vlastne udržuje telesné teplo, pot odvádza preč od tela a nepustí chlad na telo.

babulina
10. okt 2013

ja davam len spodny diel termo, aby nemali az tak vela prezliekania, tricka maju obyc, termo nohavice maju namiesto pancusiek, tie si davaju dole ked pridu z vonku a oblecu bud leginky alebo teplaky, najma syn je obratnejsi s nimi nez s pancuskami

stanislavao
autor
10. okt 2013

baby, nikto nic. nepouzivate to. ???

vulka
10. okt 2013

Ja synovi do škôlky dávam termo tričko s dlhým rukávom a na to bavlnené s krátkym. Spodný diel nosí hlavne na lyžovanie. Inak to tričko som kúpila s aktívnym striebrom, či ako to presne volajú a malo by mať antibakteriálne účinky. Moc to overiť neviem. Mne hlavne vyhovuje, že to tričko má stojáčik.

fialkaa
10. okt 2013

Termo oblecenie je super. Mne samej velmi vyhovuje, odkedy mam deti, nosim celu zimu ako spodnu vrstvu, kedze kus dna travim s detmi vonku. Nosim aj doma, kedze mame studeny byt. Prechladnutia sa netreba bat, odvadza pot, neostava mokre. Synovi davam termotricka v zime, namiesto tielka. Mame aj termo spodky, ale tie sme zatial prilis nevyuzili, skor som davala obycko pancuchy. Na termotricko davam do skolky klasicke tricko s dlhym rukavom. A ked je chory, nosi termo aj doma. Podla mna vhodne aj na cestovanie. Ja na ten material nedam dopustit.

fialkaa
10. okt 2013

Ani to nie je zly napad, co pises, ze termotricko a nato uz len tricko s kratkym. Inak, su aj termo tielka, my mame len jedno, ale rada ho malemu davam. Mavaju ich aj v Tescu, aj v Mark&Spencer

stanislavao
autor
11. okt 2013

@fialkaa v tescu mavaju termo tielka? vazne, tak to ale v nasom krpatom asi nebude. skusim pozriet v NR, alebo v HC.

fialkaa
11. okt 2013

@stanislavao ano, ja som kupila v tescu. ak nezozenies, napis, kupim, poslem.

stanislavao
autor
11. okt 2013

@fialkaa vdaka

miriamkac
5. nov 2013

@stanislavao
Termooblečenie...alebo tzv. funkčné oblečenie je pre aktívne deti podľa mňa to najlepšie čo môžete dieťaťu obliecť. Píšem, lebo osobne s "termáčom" fungujeme už asi 4-tú zimu a vymieňam aj na leto. Je dosť podstatné zistiť či sú to letné, alebo zimné funkčné veci, nie je to jedno.
Pre deti sú ideálne spodné tzv. prvé vrstvy ako sú termo tričká, tielka, spodky. Moje deti pančucháče odmietajú, nosia len spodky...aj dcéra. 🙂
Mám to odskúšané, chodíme korčuľovať a prvá vrstva bola vždy na tele suchá, spotené mali tričko na termáči, takže vlastnosti termoprádla fungujú: odvod potu smerom von.
Tak isto to môžem odporučiť aj dospelým, pri kvalitných značkách sa veci nederú, v tomto prípade sa šatník nevymieňa 😀 , ale dopĺňa.

navonka
6. nov 2013

Termo prádlo určite aj ja odporúčam, nám sa tiež osvedčilo. Do školy ho nedávam, skôr na pobyt vonku. Ešte by som chcela poradiť, že lepšie je vybrať prádlo s čo najväčším obsahom prírodného materiálu ako je bavlna, vlna či Merino vlna. Určite príjemnejšia aj zdravšia verzia pre pokožku. Vrátane ponožiek 🙂.

levitas
10. feb 2015

Ja ako dlhoročná predajkyňa termoprádla, teda lepšie povedané funkčného oblečenia 🙂 , ho určite môžem vrelo doporučiť pre všetky detičky. Dá sa využiť nielen v zime, ale v závislosti od druhu materiálu aj v horúcich letných mesiacoch a na činnosti, kedy sa deti viac potia. Vtedy tieto kvalitné materiály odvedú pot od pokožky na povrch oblečenia. Teda napr. funkčné prádlo je úplne vhodné pre deti do škôlky, do autosedačiek, alebo na nosenie v nosiči, či v šatke. Existujú rôzne značky funkčného prádla a dosť sa líšia aj cenovo. Najdôležitejšie podľa mňa je zloženie materiálu a osobná skúsenosť... 🙂
Ak sa chcete dozvedieť niečo viac, môžete si prezrieť aj ponuku môjho novovzniknutého shopu s funkčným oblečením pre deti.

megika1
10. feb 2015

áno,termo prádlo,ale iba z merina....umelinu z ropy nechcem ani vidieť,nie to nosiť 😉