Ste spokojné s titánovými snubnými prsteňmi ?

domisha02
9. jan 2020

Ahojte mate niektorá titanove snubné prstene ak ano ako ste spokojné? Hovoria ze je ovela kvalitnejšie ako strieborné alebo zlate.

miriam1983
9. jan 2020

@domisha02 ocel je ocel,a zlato je zlato 🙂 ocel je tvrda,zlato ci striebro su maksie. Cize sa lahsie ohnu,stlacia a treba ich castejsie cistit. Ale samozrejme je to sperk a treba nan davat pozor.

gubiko
9. jan 2020

Dobrý deň, my máme. My sme spokojní. Kvalitnejšie neviem, závisí v čom. Určite sú tvrdšie, držia tvar, nepoškriabu sa a pod.

domisha02
autor
9. jan 2020

@gubiko ani po case ich nemate poškriabane ? Mate hladké alebo z kamienkami? V juni mame svadbu a chceli by sme titanove len sa dost ťažko zhánaju , a hlavne nam ide o to aby sa za par mesiacov nezničili

miriam1983
9. jan 2020

@domisha02 aj ocelove sa mozu poskriabat napovrchu. To je normalne,ked ich stale nosite. Ale su odolnejdie voci tlaku. A kamienky vam mozu vypadnut ci z ocelovych,zlatych,striebornych. Ak je to sklo,ci zirkon. Najmensia pravdepodobnost vypadnutia je diamantu,pretoze ten je tvrdy a neobrusi sa.

gabrielkaa
9. jan 2020

Zlato ako kov je hodnotnejsi, a podla mna pri takychto prilezitostiach aj vhodnejsi. Ale samozrejme je to len na vas. Titanium mi pride ako kov uzitkovy. Ja mam titanovy implantant napriklad 😀. Ale hovorim je to vec vkusu.

domisha02
autor
9. jan 2020

@gabrielkaa zlato nemôžem mam alergiu

gabrielkaa
9. jan 2020

@domisha02 Jaaaj. Inak skusali ste platinu?

domisha02
autor
9. jan 2020

@gabrielkaa rozmýšľali sme aj nad tým ze časom potom vymeniť za tie , momentálne je to na nas drahé ..

gabrielkaa
9. jan 2020

@domisha02 ved konieckoncov titan ked je pekne vyzdobeny tak je tiez velmi pekny.

miriam1983
9. jan 2020

@gabrielkaa aj na platinu moze byt alergia 🙂 a je raz tak draha ako zlato.

gabrielkaa
9. jan 2020

@miriam1983 ano, viem platina patri medzi drahe kovy. Ja som len myslela, ze ked zlato nie, tak snad platina. ale mi domisha02 objasnila, ze momentalne teraz uvazuju nad titanom koli rozpoctu.... Ja som to myslela inak.

miriam1983
9. jan 2020

@gabrielkaa jasne 🙂 ja len,ked spomenula tu alergiu. Sice uz som sa stretla aj s alergiou na ocel.

lenull103
9. jan 2020

@domisha02 my mame z chirurgického ocele,chceli sme biele zlato,ale viem,že rýchlo “zožltne”,je mäkké,tak sa poškrabe..vedeli sme,že manžel aj ja chceme nosiť prstene nonstop,preto sme šli do ocele..po skoro 4 rokoch vyzeraju ako nové,oveľa lepšie ako zlate obrúčky známych,čo ich majú pár mesiacov..mame hladké a ja mám vložené 3 malé diamanty..

gabrielkaa
9. jan 2020

@miriam1983 konieckoncov dolezite je co je v srdci nie na ruke v tomto pripade. Zlato manzelstvo / partnerstvo nezachrani 🙂.

miriam1983
9. jan 2020

@lenull103 diamanty v ocely? Wau,to som este nevidela.

gubiko
9. jan 2020

@domisha02 my máme bez kamienkov, bez výbrusu, len také holé a tuším 4mm tenké, chceli sme, aby sa pohodlne nosili. čím je hrubšia, resp. širšia, tým je menej pohodlná na nosenie.
áno, aj pred tými rokmi ich nemali všade, mne sa zdá, že sme ich kupovali z česka aj zvnútra nám vybrúsili mená. pri titáne je problém s úpravou veľkosti, pretože zlato, striebro vám zlatník upraví, ale s titánom nepracuje veľa ľudí, ja teda neviem o nikom. nám ale sadli. my sme chceli také, čo dlho vydržia, sú jednoduché a lacné. oceľ má takú pre mňa škaredšiu patinu, titan sa mi páčil aj páči viac.
a áno, sú doškriabané, nijak významne, ono to tomu titanu beztak aj svedčí, nie je to jemný kov. a teda my ich aj máme 7 rokov.

cloenew
9. jan 2020

@domisha02 no nezničia sa resp viem že na oceľových po dlhšom čase môžu byť vidieť škrabance hlavne ak plochy budu hladké ale kde ja vidim najvačsiu nevýhodu ocele je že neskôr sa nedajú zväčšiť pripadne zmenšiť ... a vieme že časom sa prsty menia ... ale niektorí manželia napr už neskor obrúčky nenosia takže už je to na vás či majú byť len na obrad alebo dlhodobo 🙂 veľa štastia

lenkakravcova
9. jan 2020

@domisha02 My máme strieborne. Prsteň nosím denno denne a ani nie je viditeľne poskriabany. Som s nim spokojná. ☺️

gwendolyn
9. jan 2020

Treba vziať do úvahy aj to, že tým, že je titán tvrdý a neprispôsobí sa prstu tak ako zlato, tak sa môžu tvoriť výrastky na kosti po čase (prípad našich známych). Ďalšia vec, ak sa vám stane úraz s rukou/prstom, opuchne a zastaví sa krvný obeh do prsta, tak zlatú obrúčku prinajhoršom precvaknú, keď nepôjde dole. Titánová obrúčka pôjde dole aj s prstom.

mint_blossom
9. jan 2020

@domisha02 my mame titanove a su fajn, ziadne deformacie, poskodenia....objednavali sme z Kredum, maju super pristup, odporucam.

lenull103
9. jan 2020

@miriam1983 ťažko sa hľadali,nakoniec v CZ vyrábajú ☺️

liliwhite
12. jan 2020

@domisha02 my máme titánové už ôsmy rok a nemenili by sme :D

dadka_bb
12. jan 2020

Urcite, ak si vyrastala na mettalice.

derdia
12. jan 2020

@domisha02 ved to je taka blbost...co by sa ti malo na nich znizit?tvoja mama ma znicenu obrucku?alebo sa jej vydrala,ze uz neexistuje?ved to je blbovina...ved ak chces daj si titanove..a ak chces daj si zlate...o nic ine tam nejde...titanovu tiez mozes stratit...a napr.ak sa na nu zavesis za orst tak ti sthne kozu ako kazda ina...ale ak ti ibuchne prst alebo daco boh vie cim ti ju rozrezu....ak vobec...podla mna riesis voloviny a sama na to casom prides...proste obrucka je obrucka ....symbolicka je jedno z coho je...

domisha02
autor
12. jan 2020

Ďakujem baby tak sme sa utvrdili len v tom ze chceme titanove ze je to dobrá voľba , uz sme aj nejaké našli ktoré sa nám ľúbia 👍

proximaa
12. jan 2020

Existuju aj wolframove, su este odolnejsie ako titanove, ale su trochu tmavsie

domisha02
autor
12. jan 2020

@proximaa viem aj nad tým sme rozmýšľali, ale uz sme sa rozhodli pre titanové 🙂

guiseppinka
12. jan 2020

@proximaa chcrli sme aj my, ale ked nam dosli, tak som povedala, ze to vyzera ako kus rury a to si na prst nedam... mame zlte a biele zlato (biele je zliatina a nie iba porodiovane) a su stale normalne... jasne ze vidno skrabanceky ale zdialky nie a to robim s obruckou ozaj vsetko.

Problem je skor ta alergia u autorky

aljosa1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aljosa1
12. jan 2020

@domisha02 mali sme aj titanove, treba sa pripraviť na to že sú o dosť tmavšie ako Na obrázku, ak ste si našli na internete. Časom ešte viac stmavnu a budú aj jemne doskriabane. Ak tam budete mať aj nejaké pieskovanie tak to časom zmizne. Potom sme ich vymenili za wolfram a perfektne. Máme ich vyse roka a stále sú ako nové.