Úraz a poisťovňa

mimi30
12. aug 2015

prosím o Vás názor.
syn 9 ročný mal uraz. spadol a zlomil si ruku. v kosti bola cista, načo sa prišlo až pri rengene. zlomeninu má vyhojenu a aj časť cisty. v lekárskej správe máme napísané že je vyhojena zlomenina , teraz sa už doliečuje cista. kedže mu platím urazovu poistku tak som ohlasila poistnu udalosť. odpísali mi že sa nevzťahuje....lebo ..do poistnej ochrany nie je zahrnuté zhoršenie choroby v dôsledku úrazu. volala som do poisťovne a pani mi povedala...že kosť bola oslabená cistou preto sa zlomila. takže nedostane nič. to znamená tá veta podla nich ...do poistnej ochrany nie je zahrnuté zhoršenie choroby v dôsledku úrazu. mám poslať nejaké odvolanie ? mne to nedava takú logiku ako poisťovni . čo by ste urobili vy? dakujem za názory.

lilimoni
12. aug 2015

@mimi30 zalezi od poistovne a od poistnych podmienok. Moja dcerka by dostala aj denne odskodne, nie len "bolestne" 😒
Skus podat odvolanie a vybav si papier od dr. ze zlomenina je dosledkom urazu 😒

ejka3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sojorez
12. aug 2015

@mimi30 ahoj,manzel robi s urazovkami,vravi,ze by si mala dat odvolanie,pretoze si uplatnujes plnenie urazu,kt.mas uzavrete a nie zhorsenie choroby....odovodnenie je mimo kontextu,pretoze vam vznikol uraz nasledkom ochorenia ,najprv cysta,potom zlomenina...co odporuje ich odovodneniu...jedine,ze by si pri uzatvarani poi uviedla uz exist.cystu(co nie,kedze ste na to prisli pri rtg. a manzo typuje kooperativu 🙂 radi sa vyhybaju poi plneniu presne takymito klickami...

mimi30
autor
12. aug 2015

@sojorez dakujem, skusim niečo poslať

ejka3
12. aug 2015

@sojorez presne aj ja som sa pozastavila na tom odôvodnení 😀 😀 dosť nešťastne to sformulovali 😀

mimi30
autor
12. aug 2015

@sojorez dakujem moc. taká som napálená, idem mu zrušiť tu poistku ale možno počkám čo mi odpíšu.

lilimoni
12. aug 2015

@mimi30 aka je to poistovna? My mame vsetko v CSOB poistovni a plnenie bolo rychle a ziadne hovadiny okolo toho....
plnenie sme mali pred rokov na dom a v zime na uraz a dokonca mi poslali plnenie aj za to, ze sme boli v nemocke na vysetreniach a nebola to hospitalizacia nasledkom urazu 😉

mimi30
autor
12. aug 2015

alianz

mimi30
autor
12. aug 2015

@lilimoni alian

sakura
12. aug 2015

baby a je tu niekto kto robi v Axa? ja akurat tiez vypisujem malej poistku...

sojorez
12. aug 2015

@mimi30 precitaj si podmienky k poi,aj vyluky,kt.maju... najdes aj na nete k typu poi,co si uzatvarala... niekedy pluhy zmenia poi podmienky a neviem,ci vsetky davaju upovedomenie o zmene... pokial tam nie je vyluka na cysty a pokial ste nemali uz predtym v zdravotn.karte uvedene,ze cysta bola,prip. ze mate ochorenie,kt.moze viest k vzniku takych cyst,tak by vam mali poi udalost plnit... skus sa poradit aj s poi poradcom,s kt. si poi uzatvarala... mal by ti pomoct,aspon manzo riesi take veci so svojimi klientami... a dobuducna odporucam,ak poradcu,tak takeho,co ma zmluvy s viac.poistovnami...mas istotu,ze produkt bude zvoleny na zaklade tvojich poyrieb a nie na zaklade vysky provizie.... drzim palce,aby ste poriesili k spokojnosti....

ejka3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michalmakovnik
12. aug 2015

Poistovna to tak uznala, ze v dosledku choroby - cysty sa kost oslabila a nasledne uraz sposobil zlomeninu. V pripade ze by bolo dieta zdrave, bez cysty by zlomenina pravdepodobne nenastala. Toto je uz na presnom posudeni lekara a jeho zdravotneho zaznamu. Ak si myslis, ze mas pravdu, tak sa odvolaj, za pokus to stoji.

zeriempizzu
12. aug 2015

@michalmakovnik to je aka blbost? To sa kosti bezne lamu kvoli cystam? To som este nikdy nepoculǎ
A. Ak poistovna nema lekarom potvrdene ze tu zlomeninu sposobila iba a vylucne cysta, poistovna musi platit.
@mimi30 odvolaj sa - ale argumentuj spravne - a skus od lekara ziadat spravu kde napise ze dovodom zlomeniny bol uraz - pad - nie cysta ktora je tam nahodou.

sojorez
12. aug 2015

@michalmakovnik ale ta formulacia,kt.autorka uviedla skor svedci pre verziu,ze v dosledku urazu-zlomeniny,sa zhorsil zdravotny stav-cysta...ak to mysleli tak ako si to uviedol ty,mali to napisat opacne a v tom pripade by vyluka platila a ak nie je v poistnych podm. vyluka na cysty,a v zdrav.karte maleho existencia takeho ochorenia,tak su to len snahy vyhnut sa plateniu plnenia... neviem ako ma dana poi formulovane podmienky na urazy a civiliz. ochorenia...

michalmakovnik
13. aug 2015

@zeriempizzu @sojorez Nie som lekar a neviem preco sa dana kost zlomila a neviem co je v lekarskej sprave. Napisal som len ze ak bol dovod zlomeniny chorobou sposobeny zdravotny stav, tak poistovna ma pravo to odmietnut, lebo pricinou zlomeniny nebol prvotne uraz, ale oslabena kost.

Druha vec je, ze ake poistne dostanes za tu zlomeninu, 20 alebo 30, mozno 50 eur? Bude to vobec nieco riesit? Poistenie ma riesit vypadok prijmu a nie to ci dieta dostane zopar eur ako bolestne. Ovela dolezitejsie je mat poistene kriticke choroby, dozivotna invalidita, alebo trvale nasledky urazu. Tymto nebagatelizujem uvedenu poistnu udalost, len sa snazim poukazat na to co je viac financne narocne ako zlomenina, ktora ked sa zahoji moze dieta opat fungovat.

zeriempizzu
13. aug 2015

@michalmakovnik podla mojho skromneho nazoru urazove poistenie dietata je trapnost nad trapnost a uplna nezmyselnost, ale az uz raz taku poistku niekto ma, poistovna sa musi spravat moralne a ferovo voci klientom - mne sa zda, podla toho co nam autorka napisala, ze poistovna iba hlada dovod nevyplatit lebo pri zlomenine nahodou je i cysta. Bohuzial pre poistovnu - prave ona musi dokazat ze prvotnym dovodom zlomeniny je cysta a nie pad dietata - a to zatial nijako ale nepodlozila okrem dost slabo napisaneho listu.

badimeria
3. júl 2017

@sojorez ahoj prosim este robi manzel s poistkami urazovymi,dakujem prosim ip ak ano