Otvorenie vegetariánskeho street foodu v Chorvátsku
Zdravím. Budem rád za Vaše postrehy, zážitky, skúsenosti.
Dlhšie plánujem svoj Street Food v zahraničí pri mori. Vo výbere boli Španielsko, Taliansko. Ale nakoniec to vypadá na Chorvátsko. Okrem angličtiny, chcem určite komunikovať hlavne v miestnom jazyku. A učenie taliančiny mi až tak nešlo. Chorvátčina je blízka slov.jazyku a ide mi to super. Z učenia jazyka som nadšený. Baví ma to. Mnoho podobných slov.
Som elitný šefkuchár, mám 48r. Moje varenie je zreteĺne odlišné od ostatnych. Jednoducho iná dimenzia. Ĺudia sú s mojho jedla vždy užasnutý.
Ako to tam vypadá v tom Chorvátsku s pouličným jedlom či teda stankárčinou? Je tam zdravo živý pohyb ĺudí aj mimo sezónu? Sú tam ĺudia aj turisti bez predsudkov voči stánkovému predaju jedla?
Privitali by ste Vy samotní taketo niečo, keď ste tam?
Ak je tu niekto kto tam žije, kĺudne sa podelte o realitu života tam.
Som striktne vegetariánsky kuchár reprezentujúci Védsku gasronómiu zachovanú v oblasti Starej Indie.
Uvarím desiatky rozmanitých chodov, sladkostí, šalátov, polievok etc. Mojou doménou sú smažené veci a sladko-pikantné omáčky nazývané " čatní".
plus nejaky ten miestny nepisany kolorit a folklor tam urcite bude. Miestna mafia si nenecha pokazit ceny za tie ich predrazene kalamare z patagonie
Za mna je pri mori v HR mrtvo 8 mesiacov, 4 mesiace OK a smitec. Jedlo, co ponukas je pre uzku skupunu ludi, nevidim to ruzovo.
@anonym_5dd311 dík. Mimo sezónu potom skôr isť do mesta, miest hm.
Jedlo je pre všetkých. Chvália si vždy aj " mäsožrúti" 🙂
@kavasaki370
Najednoduchsia cesta ako rychlo zbankrotovat
plus nejaky ten miestny nepisany kolorit a folklor tam urcite bude. Miestna mafia si nenecha pokazit ceny za tie ich predrazene kalamare z patagonie
@martinmmartin
@martinmmartin nepísaný folklór a kolorit myslíš tú mafiu? Či ešte niečo dalšie? 🙂
Výpalné.....to som už dlho nepočul. Urobim si z nich kámošov 🤣
@kavasaki370
Najednoduchsia cesta ako rychlo zbankrotovat
@anonym_f1bcc6 Prečo
@kavasaki370 mimo sezonu malo ludi
Ponukas specificku gastronomiu, za mna nemas velmi dobre vyhliadky
Ja sama v chorvatsku ci na inych dovolenkach street food obchadzam a nekupujem
@anonym_f1bcc6 Prečo
@kavasaki370 A preco si neotvoris ,,vlastnu restauraciu",ked si ,,elitný šefkuchár"?
@kavasaki370
Vyskusaj a uvidis
@anonym_72e20b Ahoj. Tvoj postreh je čisto negatívný. Povedal si A bez B. Aj práve toto vnimam ako určitý defekt slovenskej mentality. Len odrovnať osobu a bodka bez pozitivnej alternativy, zdravej podpory či tak
Máš opodstatnený dôvod svojho pôvodného tvrdenia? Si z gastra, alebo podnikáš, alebo poznaš legialatívu v Hr, alebo?
To, že vraviš, ze to mám skúsiť a uvidim si ma v tomto zmysle z tvojho uhlu pohĺadu poslal na smrť ako sa vraví. Každopádne dik za reakciu. 🙏🏻
@kavasaki370 A preco si neotvoris ,,vlastnu restauraciu",ked si ,,elitný šefkuchár"?
@niekto2hy Neviem či reaguješ jemne pohŕdavo, či tak, ale kamennú prevadzku nechcem. Byť zatvorený v miestnosti s dygestormi.
Pointa je Slnko, more, zmena mentality a urcitá sebarealizácia tymto smerom, ze byť tam rovno naulici v kontakte s ĺudmi a jvôňa jedla nech sa pekne šíri po okolí. Plus nejdem už do denného varenia od do. Po-Ne.
Skôr narazové akcie, ci teda kedy sa rozbalim, vtedy sa rozbalím..... a pohoda. Plus ja nevarim na Objednavky. Výlucne hotové jedlá.
@kavasaki370 mimo sezonu malo ludi
Ponukas specificku gastronomiu, za mna nemas velmi dobre vyhliadky
Ja sama v chorvatsku ci na inych dovolenkach street food obchadzam a nekupujem
@taktotedanie ďakujem 🙂
Za mna je pri mori v HR mrtvo 8 mesiacov, 4 mesiace OK a smitec. Jedlo, co ponukas je pre uzku skupunu ludi, nevidim to ruzovo.
@anonym_5dd311 Zdar. Tak aj 4mes. Lepšie ako 0mes. 🙂. Dá sa s tým pracovať.
@anonym_5dd311 Zdar. Tak aj 4mes. Lepšie ako 0mes. 🙂. Dá sa s tým pracovať.
@kavasaki370 len, či to bude stačiť - 4 mesiace a k tomu vegánske jedlá?. Vieš, deti si dajú radšej 100x nezdravé hranolky z mekááááča a na dovolenkách sa zväčša dospelí prispôsobia deťom. To už asi nejaká iná-zaujímavá zmrzlina by možno lepšie vyniesla, s nejakými doplnkami, iným servírovaním, zaujímavým pre deti.
Samozrejme, že by som na dovolenke v Chorvátsku privítala stánok s vegánskymi špecialitami. Ale ešte viac by som ho privítala na Slovensku, najlepšie hneď vedľa môjho domu. Konečne by som už doma nemusela variť.
@kavasaki370 len, či to bude stačiť - 4 mesiace a k tomu vegánske jedlá?. Vieš, deti si dajú radšej 100x nezdravé hranolky z mekááááča a na dovolenkách sa zväčša dospelí prispôsobia deťom. To už asi nejaká iná-zaujímavá zmrzlina by možno lepšie vyniesla, s nejakými doplnkami, iným servírovaním, zaujímavým pre deti.
@anonym_5dd311 Nie vegánské, ale vegetariánská pôvodná strava určená keď sme v ĺudskej forme existencie.
Veď hranolky tiež robievam. Žiaden problém. Omáčky k tomu sú masaker chutné. Používam korenia, ktoré sú TOP. Plus vlastné odrody čili, ktoré pestujem za týmto účelom, aby jedlá mali ďalšie plus, trebara oproti klasike kajenskému.
Robim cestoviny, langoše, palacinky.
Áno zmzka je super. Pokukujem po točenej. Zmesi si robim sám. A vymyslel som pikantné zmrzky. Je to šupa. Dik za reakciu 🥳
Samozrejme, že by som na dovolenke v Chorvátsku privítala stánok s vegánskymi špecialitami. Ale ešte viac by som ho privítala na Slovensku, najlepšie hneď vedľa môjho domu. Konečne by som už doma nemusela variť.
@marci9 jj ideálka 😊. Dík za reakciu. 😎
@kavasaki370 len, či to bude stačiť - 4 mesiace a k tomu vegánske jedlá?. Vieš, deti si dajú radšej 100x nezdravé hranolky z mekááááča a na dovolenkách sa zväčša dospelí prispôsobia deťom. To už asi nejaká iná-zaujímavá zmrzlina by možno lepšie vyniesla, s nejakými doplnkami, iným servírovaním, zaujímavým pre deti.
@anonym_5dd311 taká drobnosť. Prečo by mali byť hranolky nezdravé? Pokiaĺ je možné, smažím ich na ghee- prečistené máslo. Je to ideálný druh tuku overený miliony rokov nazad. Tutovka. Ghee je sila proste. Blhodárný a vznešený druh tuku.
@marci9 jj ideálka 😊. Dík za reakciu. 😎
@kavasaki370 my slovaci nemame velmi streetfoodovu mentalitu, staci ist vedla do polska a vidno ten rozdiel, cize tu podla mna nedostanes objektivne reakcie. ja osobne milujem streetfood a rada skusam ten miestny, ktory vonia danou lokalitou a surovinami, ideal jednoduche kvalitne veci za primeranu cenu, co je ta najtazsia cast 🙂
@kavasaki370 my slovaci nemame velmi streetfoodovu mentalitu, staci ist vedla do polska a vidno ten rozdiel, cize tu podla mna nedostanes objektivne reakcie. ja osobne milujem streetfood a rada skusam ten miestny, ktory vonia danou lokalitou a surovinami, ideal jednoduche kvalitne veci za primeranu cenu, co je ta najtazsia cast 🙂
@kavasaki370 tak prisposob omacky aj detom, mozno to bude ok, ak mas vybavu, tak mozes v sezone vyskusat, za to nic nedas, len par eur a uvidis. Ale, ako pise
@tululu , ci to aj v HR pojde? To netusim. Ja sa stravujem v restauraciach, chcem si na dovce pritom posediet, byt obsluhovana a kukat v klude z kresielka na more. Pre mna popri chodzi len zmrzlina
@kavasaki370 my slovaci nemame velmi streetfoodovu mentalitu, staci ist vedla do polska a vidno ten rozdiel, cize tu podla mna nedostanes objektivne reakcie. ja osobne milujem streetfood a rada skusam ten miestny, ktory vonia danou lokalitou a surovinami, ideal jednoduche kvalitne veci za primeranu cenu, co je ta najtazsia cast 🙂
@tululu Tak tak. Jednoduché veci robiť s patričnou kvalitou. Proste rýchlo, kvalitne a efektívne.
Áno jeden Pán v Poĺsku ttebárs strimuje na Tik Toku. Je na ulici. Má tam takú kvázi vaničku na nožkách. Tam má real otvorrnýoheň, prikladá si tam a griluje klobásy. Pár nádob k tomu má s omáčkami. A vybavené. Easy 🙂
Tu na Sk hygiena robí problémy, keď tam reálne ĺudom varíme zo zeleniny, že šupeme to tam. Že pouzivame mlieko a maslo. Maslo sme mohli mať len pre zamestnancov na danej akcii. Bola to Pohoda festival. Naparili zopar pokut, odobrali vzorky a tak no. Zemiaky sme šúpali v dodávke na čierno. No comment proste.
Preferujú poloprodukty, zmrazené veci.....
Kde tam ide o naše zdravie potom?
Celý RÚVZ by som prekopal od základu. Podporujú predaj a distribuciu robotických polomrtvych vyrobkoch, ktoré vsetci svorne nakupujeme v princípe. Inak aj Pobaltie je fajn na street food. Poliaci sú druhom pankáčov. Sú na pohodu, alebo ako to povedať. Moooožno aj Poĺsko by bolo fajn hm.
@kavasaki370 tak prisposob omacky aj detom, mozno to bude ok, ak mas vybavu, tak mozes v sezone vyskusat, za to nic nedas, len par eur a uvidis. Ale, ako pise
@tululu , ci to aj v HR pojde? To netusim. Ja sa stravujem v restauraciach, chcem si na dovce pritom posediet, byt obsluhovana a kukat v klude z kresielka na more. Pre mna popri chodzi len zmrzlina
@anonym_5dd311 deťom určite. S nimi rátam. Navaril som toho mnoho už deťom. Im trebárs mega chutia také smažené chlebíky " purí ". V kuse to drtili 😀. A milovali ryžu. Robim Basmati iba.
Zmrzka jasneeeeee 🥳🥳🥳. Robím ich skvelé mňam mňam. Vieme aj mnoho sladkostí pripraviť. Mnoho z nich je varených. Podávajú sa buď teplé ci horúce, alebo zachladené a nakrájané či v košíckoch cukrárenských.
Dik za koment. 💪
@anonym_5dd311 deťom určite. S nimi rátam. Navaril som toho mnoho už deťom. Im trebárs mega chutia také smažené chlebíky " purí ". V kuse to drtili 😀. A milovali ryžu. Robim Basmati iba.
Zmrzka jasneeeeee 🥳🥳🥳. Robím ich skvelé mňam mňam. Vieme aj mnoho sladkostí pripraviť. Mnoho z nich je varených. Podávajú sa buď teplé ci horúce, alebo zachladené a nakrájané či v košíckoch cukrárenských.
Dik za koment. 💪
@kavasaki370 drzim palec, nech sa Ti zadari
@kavasaki370 drzim palec, nech sa Ti zadari
@anonym_5dd311 💚
@tululu Tak tak. Jednoduché veci robiť s patričnou kvalitou. Proste rýchlo, kvalitne a efektívne.
Áno jeden Pán v Poĺsku ttebárs strimuje na Tik Toku. Je na ulici. Má tam takú kvázi vaničku na nožkách. Tam má real otvorrnýoheň, prikladá si tam a griluje klobásy. Pár nádob k tomu má s omáčkami. A vybavené. Easy 🙂
Tu na Sk hygiena robí problémy, keď tam reálne ĺudom varíme zo zeleniny, že šupeme to tam. Že pouzivame mlieko a maslo. Maslo sme mohli mať len pre zamestnancov na danej akcii. Bola to Pohoda festival. Naparili zopar pokut, odobrali vzorky a tak no. Zemiaky sme šúpali v dodávke na čierno. No comment proste.
Preferujú poloprodukty, zmrazené veci.....
Kde tam ide o naše zdravie potom?
Celý RÚVZ by som prekopal od základu. Podporujú predaj a distribuciu robotických polomrtvych vyrobkoch, ktoré vsetci svorne nakupujeme v princípe. Inak aj Pobaltie je fajn na street food. Poliaci sú druhom pankáčov. Sú na pohodu, alebo ako to povedať. Moooožno aj Poĺsko by bolo fajn hm.
@anonym_5dd311 to je pravda, v HR je to asi ine. ale ked chodime po hradoch, muzeach a pamiatkach, tak si rada vezmem nieco z ulice do ruky a sadnem do parku, ku rieke, to ma tiez svoju atmosferu 🙂
@kavasaki370 s tymto suhlasim, u nas vladne byrokracia a nema to ten efekt. takze drzim ti palce. ja som asi naivna, ale verim,ze ak nieco robis poctivo a s chutou, tak to ma sancu na uspech 🙂
@anonym_72e20b Ahoj. Tvoj postreh je čisto negatívný. Povedal si A bez B. Aj práve toto vnimam ako určitý defekt slovenskej mentality. Len odrovnať osobu a bodka bez pozitivnej alternativy, zdravej podpory či tak
Máš opodstatnený dôvod svojho pôvodného tvrdenia? Si z gastra, alebo podnikáš, alebo poznaš legialatívu v Hr, alebo?
To, že vraviš, ze to mám skúsiť a uvidim si ma v tomto zmysle z tvojho uhlu pohĺadu poslal na smrť ako sa vraví. Každopádne dik za reakciu. 🙏🏻
@kavasaki370
Neviem co fajcis, ano som vyse 20 rokov vo fast food business nie za pultom ale v managerial role, mimo Slovenska.
PS: O com pises sa neda pripravit na ulici v 40 stupnoch potrebujes extra zv. black kitchen, tym padom tvoj profit je down the drain.
Good luck.
@kavasaki370
Neviem co fajcis, ano som vyse 20 rokov vo fast food business nie za pultom ale v managerial role, mimo Slovenska.
PS: O com pises sa neda pripravit na ulici v 40 stupnoch potrebujes extra zv. black kitchen, tym padom tvoj profit je down the drain.
Good luck.
@kavasaki370
@anonym_72e20b Tak budem robiť zmrzku trebárs. Alebo večerno-nočná šichta. Aj večer o desiatej je 40?
@kavasaki370
Neviem co fajcis, ano som vyse 20 rokov vo fast food business nie za pultom ale v managerial role, mimo Slovenska.
PS: O com pises sa neda pripravit na ulici v 40 stupnoch potrebujes extra zv. black kitchen, tym padom tvoj profit je down the drain.
Good luck.
@kavasaki370
Neviem co fajcis, ano som vyse 20 rokov vo fast food business nie za pultom ale v managerial role, mimo Slovenska.
PS: O com pises sa neda pripravit na ulici v 40 stupnoch potrebujes extra zv. black kitchen, tym padom tvoj profit je down the drain.
Good luck.
@anonym_72e20b A ty by si teda akú taktiku zvolil?


Za mna je pri mori v HR mrtvo 8 mesiacov, 4 mesiace OK a smitec. Jedlo, co ponukas je pre uzku skupunu ludi, nevidim to ruzovo.