Výsledky hladiny alfafetoproteínu - AFP test

stratenanajdena
26. okt 2015

Ahojte, prosim vas velmi pekne o radu.
Dnes sa mi dostali do ruky vysledky z AFP a mam tam napisane toto:
AFP 12,71Kiu/L
HCG 51,466Kiu/L.
POZITIVNY VYSLEDOK.
Nikde som sa nedogooglila, ci su tie hodnoty prilis vysoke alebo nizke. Doktorky som sa nespytala, lebo som myslela, ze existuje iba prilis vysoka hladina AFP a to znamena vacsie rizikoDS (uz viem ze som sa mylila) a nevedela som ze moze byt aj prilis nizka hodnota. Takze moja otazka na vas skusenejsie - pripadne ak je tu nejaka setricka alebo doktorka, je, ze ci mam tie hodnoty prilis vysoke alebo prilis nizke? Uz som sa docitala, ze ak su nizsie, je vacsie riziko downovho syndromu, a ak vysoke tak poskodenie neuralnej trubice. takze neviem na com som, iba este to, ze riziko poskodenia plodu je 1:150. ale teraz neviem ktoreho postihnutia...
Prosim vas vie mi tu niekto poradit ci su tie hodnoty nizke alebo vysoke? dakujem vam uz vopred za odpovede!
PS: krv mi brali v 15tt. Dakujem!

1ivanka1
26. okt 2015

A hodnotu nt ti merala? Si mala kolko?

stratenanajdena
autor
26. okt 2015

ano, NT bola v 12 tt 0,9.
ale som z toho jelen, skratka potrebujem vediet ci su tie hodnoty vysoke ci nizke, i ked nevysli dobre. a zajtra robi az poobede, cize aj ked jej mozem potom zavolat, dovtedy sa asi zblaznim! 😢

stratenanajdena
autor
26. okt 2015

prosim admina, ktory mi zmenil nazov temy, o okamzitu napravu na zmenu, aby bol nazov otazkou - "Mam VYSOKE alebo NIZKE hladiny testu AFP v tehotenstve?" po vasej uprave - k horsiemu a neputavemu, nato ani nikto neklikne a ja potrebujem poradit od skusenejsich. Dakujem zodpovednemu adminovi, ktory nazov mojej temy upravil ZLE, za okamzite upravenie nazvu tak, aby sedel tematicky k mojej otazke. Dakujem.

anakristina
17. nov 2015

@stratenanajdena ahoj zistila si nieco?ja som na to klikla nahodou.gyn ti nic nepovedal?ze riziko ktoreho syndromu?ja este len cakam na vysledky a krv mi brali v 13tt a cudovala som sa ze iba jednu ampulku.za aky cas su vysledky?

katrin21
17. nov 2015

@stratenanajdena to AFP mas skor nizke... nizke hodnoty MOZU nasvedcovat na DS, vysoke zase na razstepy nervovej trubice, co som sa docitala....
hodnoty v prepocte na MoM si mala ake?
daj si spravit este trisomy test cim skor a kontrolny UTZ v 20tt... mozno budu hoodoty ine..
Ue3 si mala ake?

stratenanajdena
autor
17. nov 2015

@katrin21 ahoj dakujem ti za odpoved. aj mne prislo laickym porovnanim s tabulkami z netu nakoniec nizke. ale v podstate som bola tusim v 15 tyzdni a ona mi napisala sestnasty, skratka viem, ze dala o jeden viac. takze mozno ani nebolo nizke, keby to ratali tak, ze je o tyzden mladsie, tak by malo mat aj nizsiu hodnotu afp. cize sa tym vobec uz neznepokojujem.
Aj tak - co sa ma stat sa stane, nijako to neovplyvnim, nicim, a dietatko budem lubit rovnako ci zdrave alebo s postihnutim. na mojej laske k nemu sa nic nemeni takze som odmietla a podpisala ze nepojdem na nic ostatneho. o tyzden idem na UZ v 20tt morfologicky, tak sa iba pre moju informovanost spytam, ci nieco vidia na UZ i ked viem, ze smerodatne to nebude.
To Mom neviem ako sa rata, ani znetu som to nepochopila zial. Taky udaj mi do knizky nezapisali, iba to, co som dala hore, nic viac.a papiere z labaku nemam v ruke, to si nechala doktorka zalozene v karte. Ue3 tiez netusim co je ☹
ale dakujem ti pekne za ochotu!

stratenanajdena
autor
17. nov 2015

@katrin21 a este prosim ta pekne ta hladina hcg - HCG 51,466Kiu/L. na 15 - 16tt je nizka, normalna alebo vysoka? dakujem ti za odpoved.

anakristina
18. nov 2015

@stratenanajdena na morfo ultrazvuk je jednoznacne najlepsi mudr grochal z martina

katrin21
18. nov 2015

@stratenanajdena podla tabuliek je v normalne, na 15tt, ana 16tt je uz skor pri hornej hranici,ale oni to este prepocitavaju este na tie MoM vzhladom na vahu a tt a tam niekedy potom to Mom je uz hranicne..
ale ako sa MoM presne pocita neviem, len viem, ze je to taky divny prepocet ..
uE3 je hormon estriol.. ten sa meria tiez v triple testoch...

pozri tu
http://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/tehot...

inak je tu ina tema o triple testooch, ma 90stran, pozri tam..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre