Výživový doplnok Shatavari

zamira
19. jún 2012

Rada by som prečítala vaše skúsenosti - názory týkajúce sa výživového doplnku SHATAVARI, ktorý okrem iných vlastne ovplyvňuje hormonálnu rovnováhu žien. Momentálne som po spontánnom potrate, ešte sa mi nedostavila ani prvá mrcha. Dnes som navštívila lekárku, ktorá oficiálne praktizuje čínsku medicínu, a na tento môj problém som od nej dostala toto Shatavari. Mám to brať aspoň 3 mesiace.

Píšu o ňom nasledovné:

Regeneračné účinky Shatawari, najmä na ženský reprodukčný systém sú dávno známe. Shatawari tonizuje a posilňuje činnosť ženských reprodukčných orgánov a je už tradične používaná pri premenštruačnom syndróme, bolestivej menštruácii... Tiež podporuje tvorbu krvi v tkanive reprodukčných orgánov, čím pomáha pripraviť maternicu na počatie a pomáha tak v liečbe neplodnosti. Pôsobí tonizujúco aj po pôrode, kedy je prospešná v tvorbe mlieka, upravuje maternicu a hormóny.
Toto množstvo zdraviu prospešných vlastností má Shatawari vďaka obsahu phyto-estrogénov, hormónov upravujúcich správnu hladinu estrogénu, ktoré tiež zohrávajú dôležitú úlohu pri udržaní ženského tela dlhodobo zdravého. Klinické štúdie odporúčajú rastlinný estrogén, pretože nemá negatívne vedľajšie účinky. Pre mužov je Shatawari vyživujúce tonikum podobne ako ženšen. Táto rastlina vďaka svojim vyváženým vlastnostiam pomáha regulovať rast, pôsobí upokojujúco, je výživou pre celý organizmus a spolu s Ašvangandhou a Brahmi je znamenitá aj pre deti. Tiež sa odporúča seniorom pre zmiernenie suchosti organizmu, ktorá je súčasťou prirodzeného procesu starnutia.

bambi2
19. jún 2012

citala som o tom v mojej mudrej knizke, je to vlastne bylinka... ale este som nikde nepostrehla nejake produkty z nej.. musim na to mrknut...

margaretka
15. apr 2013

ake mate skusenosti s tymto produktom? zvazujem si kupit na odporucanie pri nadmernom poteni a navaloch tepla,stresu a pod. ....

zuzana172
9. feb 2015

ahojte, mate niektora skusenost, mam 3cm myom a poradili mi Shatawari, pijem ho uz 15 tyzdnov 2x denne a minuly mesiac som presne na 21.den troska spinila a teraz znova velmi slabo ale predsa spinim od 21. dna ale uz je to trva treti den. Mam aj ranku na krcku. Nikdy pred tym som taky problem nemala a menzes mam pravidelny. Moze mi to sposobovat ten caj, lebo "upratuje" v mojom tele alebo ... mate podobnu skusenost? ...dakujem za odpovede

vieraspacka
27. apr 2015

Ahojte, veľmi kvalitné Shatavari nájdete tu:
http://www.planetayurveda.sk/shatavari-kapsule-...

zuzkabm
3. okt 2015

Ahojte a ma niekto skusenosti aj pri zvyseni laktacie so shatavari?

salwusa
3. okt 2015

Vdaka nej mam syna.odporucam ju kadial chodim.7 rokov endometrioza,1 neuspesne ivf,18hod.bolesti a ja nachystana pod noz-chcela som dat vsetko von a vzdat sa sna o dietati,pretoze som uz nevladala.posledne cysty som mala tusim7 a 9 cm.pred operaciou kontrola...1,5 a 2 cm cysty,odvolanie operacie,uspesne ivf a najkrajsi syn,aky sa mi mohol narodit.mam ju v kasulach-je to. Vacsia koncentracia.7 rokov so mnou lekari nerobili nic.akurat vybrali vajecnik.nepomahali infuzie proti bolesti,hormony rozhadzane...nepomahali bylinky ani liecive vina...a hla! Nie lekari ale priroda.

annamamka
18. feb 2016

@salwusa prosím ťa aké Šatavari si užívala (píšeš, že v kapsulách) dá sa kúpiť aj v lekárni? Alebo si kupovala cez e-shop? Ďakujem. U nás všetko ok, no predsa nemôžem otehotnieť, tak by som chcela vyskúšať túto bylinku.

salwusa
18. feb 2016

@annamamka ja som bola u dr.u nas v galante.ma u nas ordinaciu a naozaj vie,co robi.kuk moje dieta 👍 je toho prikladom 👌

annamamka
18. feb 2016

@salwusa super, práve som pozerala, že aj u nás v Michalovciach v jednej čajovni majú tie kapsule, tak ich určite vyskúšam. Viac ako otehotnieť teraz potrebujem nabrať hormonálnu rovnováhu aj keď po 2. bábätku veľmi túžime. Zmenila som životosprávu, cvičím, schudla som trochu a ešte mi chýbalo niečo na celkovú rovnováhu, tak možno pričinením týchto viacerých faktorov znova otehotniem.

parvinka0001
8. mar 2016

@annamamka prosim ta kde v mi maju?

katyt
8. mar 2016

Ja som to brala dlhšie kvôli akné, antikoncepcia mi vždy na akné pomohla, takže to mám hormonálneho pôvodu, ale Shatavari mi bohužiaľ nezabralo, aj keď by som bola rada, keby pomohlo.

perlacosmetic
25. sep 2016

Shatavari+ Ashvaganda= môj syn.
Žiadna chémia, ani umelé hormøny ani drastické zásahy do ženskęho organizmu. Uživajte prīrodné produkty. Výsledok sa dostaví v rozpätí 4-6 mesiacov.

januska41
8. nov 2016

@perlacosmetic poraďte, ktoré konkrétne ste brali, na internete je ich veľa ...

perlacosmetic
8. nov 2016

Ja to užívam dodnes, ešte kojím syna / 10 mes./ a Shatavari je tiež veľmi dobré na tvorbu mlieka, a celkovo na celý ženský organizmus. ja to kupujem od môjho učiteľa jogy. On je Ind a všetky tieto výživové doplnky nosí priamo z Indie. platím 15 € za sáčok ale neviem, že koľko je tam toho gramov.

mamazem
11. nov 2016

Ponúkame extrakt zo Shatavari v kapsuliach značky Planet Ayurveda. Čisto prírodný produkt testovaný v akreditovanom laboratóriu. Obsahuje extrakt 4:1, nie prášok (silnejší účinok). Vozíme priamo z Indie od ajurvédskych lekárov.
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...

perlacosmetic
11. nov 2016

Januska 41 - tak skús si kúpiť od Planet Ayurveda, uviedli tu link na produkt.

ivankalaco
23. jan 2017

http://ajurshop.sk/produkt/satavari-kapsuly/ Ja používam tieto a už sa mi raz podarilo po dvoch mesiacoch užívania otehotnieť..teraz ich užívam opäť ako podporu na otehotnenie..

januska41
23. jan 2017

Aj ja beriem tieto uz mesiac. V akych davkach ho beriete vy ?

ivankalaco
23. jan 2017

@januska41 Jednu kapsulu ráno a jednu večer a aj predtým som ich takto brala.

mamazem
23. jan 2017

Mohlo by Vás zaujímať: VIDEO: SHATAVARI - účinky a použitie. Rozhovor s ajurvédskym lekárom Dr. Madanom Gulatim o účinkoch Shatavari. Anglický jazyk, slovenské titulky:
https://www.modrykonik.sk/blog/mamazem/article/ajurvedske-byliny-videa-r7hp7l/

janaayurveda
8. mar 2017

@salwusa
Ahoj,
Chcem sa ta opytat, ci si pri endometrioze uzivala aj nejake hormony ako napr visanne. A ked si uzivala satavari, mala si popri tom aj hormony?
Ďakujem

salwusa
8. mar 2017

@janaayurveda ahoj.zial nie.moj lekar mi nikdy nic nedaval iba v prechode som umelom bola.shatavari sa nesmie brat pri akychkolvek liekoch,kt.zabranuju nastupu menstruacie.to potom robi len zlobu.takze,ak mas visanne,spolu v ziadnom pripade.

janaayurveda
13. mar 2017

@salwusa
Dakujem.
Ja idem dnes k lekarovi, nejako sa poradit, chcem radsej vysadit tie hormony a pit satavari. Plus liecba pijavicami a duchovna liecba.

salwusa
13. mar 2017

@janaayurveda cajik nie je taky silny ako kapsule.aspon to mi povedal moj lekar.v kapsulach vacsia koncentracia

janaayurveda
13. mar 2017

@salwusa
Ja mam caj od Dr. Govinda z Prahy, a od neho to ma ajurvedska lekarka, ktora mi ho dala.

widy33
28. jan 2018

@salwusa Ahoj možem sa opýtat tie cysty si mala endometrialne alebo folikulové ? ja mam endometriánu a chcela by som sa jej zbaviť bez skalpela dakujem

salwusa
29. jan 2018

@widy33 ahoj,netusim,aky je medzi nimi rozdiel.ja som mavala cokoladove cysty,kt.su pri endo bezne.do konca mi aj 1 praskla,no mala som stastie,ze von,a tak sa vyhla operacii ci horsim nasledkom.ake boli tieto 2 cysty ti vsak povedat naozaj neviem

widy33
29. jan 2018

dakujem za odpovd dnes som bola na kontrole pila som čaj 7 týždnou jedna folikulova mi zmizla ale ta druha endometroalna je tam stále endometriálna a čokoládová je to iste, ešte budem piť ten čaj a dalej uvidím zrejme skusím antikoncepciu snád sa vyhnem operácii

topanka
14. aug 2018

Caute baby pohohli vam tie tabletky Shatawari k otehotneniu???

ivankalaco
14. aug 2018

@topanka Áno pomohli 🙂