Z čoho je hyperaktivita u 7 mesačného bábätka?

veselalentilka
17. aug 2016

ahojte. z coho je hyperaktivita u 7 mesacneho babatka? Ci je to genetikou? Nas syncek v hlbokom kociku sa vyklana von, doma v postielke len sa kruti, vsetko taha, na posteli rackuje..nepolezi len tak necinne, pri prebalovani uteka, je to narocnejsie ho takto prebalovat.
vsetky deti asi nie su take,ze? cim to je? este..mame byt ockovani o tyzden, ma k nam prist navsteva, 2,5 r. dievcatko z rodiny ktore ma sopliky. ja vravim manzelovi ze treba teraz pred ockovanim malinkeho takeho stretnutia vyvarovat, no muz sa dusuje ze dieta ma naberat imunitu. ale podla mna nie je to spravne teraz pred ockovanim a celkovo naco tak male dieta takto hned hrr na bacily? apropo kiahne sme uz mali ako 3 mesacni...ci sa mylim?

lucinka12345678
17. aug 2016

ahoj 🙂 ja len k tomu prvému - podla mna je to uplne normálne správanie 7-mesaccneho babatka, aj moj bol zrazu ovela viac zvedavy, energickejsi, skus ho dat uz do sportoveho kocika, chce pozerať na svet.

holubicka28
17. aug 2016

Ja mam tiez 7 mesacnu, lozi, gula sa, vsetko chce vidiet, chytit, najnovsie sa stavia a prelieza vsetko mozne, najradsej mna a muza🙂, pri prebalovani sa prevracia a plazi prec..myslim, ze je to normalne😃. A pred ockovanim by som urcite nenechalo malu s nikym chorym, aj keby mal len soplik.

hubinka17
17. aug 2016

🙂 ...aj moj bol taky a vlastne aj teraz neposedi, vsetko ho zaujima. Nikdy som to neriesila.
A ako ti spava, dobre?

veselalentilka
autor
17. aug 2016

No ja to riesim hlavne pri prebalovani ked mi uteka, a ked ho chytam tak sa zlosti a svojim prejavom sa durdi...neplace ale akoby robil levika ci tigrika zvukmi obrazne povedane teda...nesedi este, aj ked rackuje zeby vyhral preteky v rychlosti...v meste si obcas vsimam ine mamicky ako ich deti pokojne lezia v kociku a pozeraju len jednym smerom...hm..cim to je?

danulicek
17. aug 2016

mam dve deti - prvy bol akcny snad od narodenia, druhy bol tiche a pokojne babatko. teraz ma takmer 9 mesiacov a je to zrazu male klbko energie, je zvedavy, uci sa nove veci, proste je to normalne. ked zacne chodit, bude to este vacsia zabava 😀

a co sa tyka ockovania, tak tiez by som to nesilila. je fakt, ze dieta by malo naberat imunitu, ale netreba zabudat na to, ze pri ockovani by malo byt uplne zdrave.

papricka33
17. aug 2016

@veselalentilka máš normálne zdravé dieťa

holubicka28
17. aug 2016

@veselalentilka ked zacne sediet, tak v kociku sa ukludni, lebo bude vidiet zo sportaka.

myrca_m
17. aug 2016

naša Ema je tiež hyperaktivita sama 🙂 trojkombináciu ako sme kúpili - tak sme predali 🙂 chodila som s ňou každé doobedu na trojhodinové prechádzky v nosiči, športový kočík som viac natlačila sama a utekala za ňou ako v ňom sedela :D a také ako ležanie v posteli neprichádzalo v uváhu - lebo ako 1rok4mesiace vyšla z postieľky :D ... prose živé striebro :D... ale treba si to užívať aj tak - lebo o tri týždne mi ide do škôlky a to ma už chytá nostalgia :/

siska53
17. aug 2016

@veselalentilka nas bol a je akcny dost,ale ja som mala remence,takze ked sa naucil sediet,hned som ich aj vyuzila.
Mladsia bola pokojnejsia - dost dlho,no teraz sa pridava k bracekovi,takze ak su spolu,je velmi aktivna aj ona.
Pokial ide o ockovanie a navsteva prechladnuteho dietata -urcite nie. Dieta ma byt zdrave pri ockovani,takze takuto navstevu by som odmietla. A vseobecne nemam rada take,ze vsak si buduje imunitu a vedome nakazit dieta. Este si chorob uzije dost nastupom do skolky. Naco zatazovat take male telicko.

johanka_de_arko
17. aug 2016

1. hyperaktivita je diagnóza. ak je tvoje dieťa aktívne, neznamená, že má hyperaktivitu.tá sa diagnostikuje až neskôr.
2. tvoje dieťa je pravdepodobne len zvedavé a to je bežné. buď rada. bola by si radšej keby len ležal a nemal záujem o svet okolo? prečítaj si zúfalé riadky od mamičiek, ktorých deti sú podľa nich lenivé. problémy s prebaľovaním? pridrž ho rukou, zabav ho netradičnou hračkou (kelimkom od jogurtu)...
3. moje deti majú podľa mňa super imunitu, málokedy sú choré. dcérka do 2 rokov jedla všetko čo našla, olizovala si ruky...cumle si palec, nie vždy sa podarí aby mala čisté ruky. všetci traja sú často v kontakte s deťmi. inak, aj náš najmenší má teraz 7 mesiacov a dnes sme sa boli očkovať. ak by mi ale niekto povedal, že k nám príde so svojím dieťaťom, ktoré má soplíky, tak mu niečo pekne od srdca poviem. a ja si tiež neviem predstaviť, žeby som išla na návštevu k malému dieťaťu a mala "choré" dieťa. je to od nich nezodpovedné. takto sa imunita nebuduje. imunita sa buduje kontaktom so zdravými deťmi.
30. júna, v deň konca školského roka sme sa poobede stretli so spolužiačkou nášho syna (má 3 roky, je v MŠ). veselo sa spolu naháňali, až kým to dievčatko dosť hnusne zakašlalo. keď som sa čudovala, tak jej mamička mi s úsmevom povedala, že oni teraz vlastne ani neboli posledné dni v škôlke, lebo malá je chorá, ale strašne sa doma nudí, vraj je ťažké udržať také dieťa doma. tak ju trošku venčila. neviem, čo si tá žena myslela že robí, jej dcéra mala angínu. čo sa stalo? náš syn ju samozrejme schytal, veď angína je prudko infekčná. od syna ju schytala naša dvojročná dcéra a potom aj náš najmenší syn, ktorý mal vtedy len 5 a 1/2 mesiaca. všetkým trom sa oslabila ich "super imunita" a tak syn schytal aj črevnú chrípku. mala som čo robiť, aby som ostatných izolovala aj riešila zároveň. takže kvôli jednej "múdrej mamičke", ktorá si asi myslela, že celé okolie okolo jej dcéry naberá imunitu, sme my strávili celý júl vyhýbaniu sa čo i len kúsku slnečného lúča (kvôli antibiotikám), teplotovaniu, sračkovaniu, zvracaniu a pod.
soplík môže znamenať čokolvek. môžeš si otvoriť google a mrknúť sa. za seba ti ale hovorím, že by som k svojim deťom soplíkové dieťa nevolala či už by sme sa išli očkovať alebo nie, či už majú 7 mesiacov alebo 3 roky. tvoj synček si naberie imunitu, keď s ním budeš chodiť na prechádzky, budeš ho občas zdravo otužovať, zájdete do materského centra k iným deťom, či na ihrisko, alebo na návštevu k zdravým deťom. ak je v jeho blízkom okolí nejaký vírus či infekcia, neubráni sa jej tak ľahko, ešte je maličký a jeho imunita je slabá. a rozhodnúť sa musíš ty, je to tvoje dieťa. samozrejme aj tvojho manžela, ale muži väčšinou spia, keď ženy v noci vstávajú k horúčkujúcemu dieťaťu.

ivec16
17. aug 2016

Zurim ked chore deti chodia na navstevu k inym detom, obzvlast ak su tie ine deti este aj mladsie... Sestre som tak vynadala ked mi zatajila ze je maly chory a to sme sa pol roka nevideli, napriek tomu neznesiem taketo spravanie a nezodpovednost, radsej tyzden pockat a navstevu odlozit az bude dieta zdrave... Lebo takto potom nakazi dieta a mozno aj mna a mame tyzden dovolenky ci letneho pocasia v kybli a ak je to este pred cestovanim ci ockovanim tak tym duplom

katka253111
18. aug 2016

@veselalentilka preco hned hyperaktivita? Ved to je prejav normalneho zdraveho dietata,neetreba tomu hned pripisat nejaku diagnozu 🙂 aj moj bol rovnaky (a pockaj ked bude starsi a bude ti zdrhat este viac,hahaha,sa naucis prebalovat v krkolomnych ppziciach 😂😅

mima283
18. aug 2016

Budovat imunitu u sedem mesacneho dietata po ockovani tym ze ho vyatavis choremu dietatu,? Tak toto pocujem prvy krat 😄 imunita sa buduje trosku inak a nie tak, ze bude furt pri chorych ludoch 😄 ja by som to velmi razne zakazala, ked muz chce, nech ide on ku nim a oni s malym nech pridu ked bude zdravy

mima283
18. aug 2016

S malou pardon 😁 ja som z nej spravila chlapca 😁

maminkaat
18. aug 2016

@veselalentilka je uplne zdravy moj ma 6 a pol mesiaca a mam co robit uz viac ako mesiac ho vozimnv sportobom lebo z hlbokeho by asi vyskocil ;) a v poslednej dobe uz spava len raz cez den tak je nam veselo ale zase prespi celu noc ☺

katka253111
18. aug 2016

Inak,moj bol v sportiaku nalezato ako 5,5mes, necakaj a prehod korbu 🙂

nanervy_2
18. aug 2016

naucila som sa prebalovat za chodu 😎
cim skor sa zmieris s faktom ze deti lezu aj ked nechces, kdde nechces, tym skor ta to prestane hnevat 🙂
predstav si, ze si v zazracnejmkrajine plnej zazrakov a novych veci, no sedela by si len tak a cumela na plafon?

janickacrazy
18. aug 2016

@veselalentilka pri prebalovaní mu spievaj alebo si daj nejakú čiapku na hlavu alebo nanho rob zvuky zvierat, proste niečo zaujímavé, aj ja to tak robím, v hlbokom kočíku už vačšina 7mesačných detí nechce ležať, na tom nie je nič divné, moj vrieskal v hlbokom kočíku už od 4 mes. 😀 a to je skor kludné bábo, mám už tretie, tak viem porovnať, bud rada, že je zdravý a aktívny a počkaj ked začne štvornožkovať a behať, to bude ešte horšie 😉

martina772
18. aug 2016

Hyperaktivita nie je žiadna diagnóza. Je to len vymyslená choroba, aby mal farmabiznis na čom zarábať. Veľmi obľúbena v Amerike, kde sa napchavaju samými fastfoodmi a cukrom a potom nevedia, co s prebytočnou energiou. Správanie tvojho dieťaťa je úplne bežné. Či v kočíku, či pri prebalovani. A čo sa týka očkovania, ak si sa už pre neho rozhodla, pred každou vakcinaciou by mal pediater vyšetriť dieťa, či je úplne zdravé, pretože ak má nejakú skrytú poruchu imunity, hrozí mu niektorý z milión tých nežiaducich účinkov, ktoré sa nachádzajú v príbalovom letáku. Čítala si ho?

jankalukasova
18. aug 2016

čo sa týka toho očkovania, ak by malý nebol úplne zdravý, tak to môže byť prúser, takže takáto návšteva nie. Hlavne by ma zaujímalo čo má za rodičov, že ju soplavú ťahujú na návštevu..
A čo sa týka tej hyperaktivity... nemôžeš chcieť aby 7 mesačné dieťa nepohnute ležalo v hlbokej vaničke, z ktorej nič nevidí. Mala som na opatrovačke (niekoľko rokov) detičky od pol roka.. jedno dievčatko presne malo tento problém.. všetko vyriešil športový kočík, z ktorého videla von, druhé dievčatko bolo trošku pokojnejšie, ale tiež sa veľmi hnevalo, keď nemalo rozhľad. A chlapček bol tiež také malé šidlo... Ten v kočíku ani neobsedel a nosila som ho v šatke, lebo kočík nepripadal do úvahy.

Dorazila ma mamička, ktorá ma chcela na opatrovanie (na odporúčanie známej). Tak som prišla, čakalo ma rozkošné 9mesačné dievčatko. Opatrovanie však malo spočívať v tom, že som od 8:30 do 12:00 mala to dieťa kočíkovať (v hlbokej vaničke). Dokočíkovať sa až k nej do roboty. S tým, že malá to údajne celé prespí, lebo ona si neželá aby som ja s ňou bola sama doma, keď tam ona nie je a ani aby som bola u mňa doma s jej dieťaťom. Potom som mala mať od 12:00 do 13:00 voľno (napr. na obed, no s nimi som byť nemohla, lebo ona chce v klude kojiť a ja si mám robiť čo chcem- v priemyselnej zóne, kde nie je vôbec nič, ani ten obed) a potom mi dá zas malú do kočíka (zas bude určite celý čas spať...) a kočikovať ju do 17:00.. kedy si ju ona doma preberie. Za túto super prácu (ZA KAŽDÉHO POČASIA) mi ponúkla 1,5€ na hodinu, lebo to je maximum čo si môže dovoliť... tak som sa po prvom dni pekne poďakovala za ponuku a šla za "svojimi deťmi". Mamička bola pobúrená, že čo by som chcela a ona so mnou počítala, lebo sa musí vrátiť do práce a viac mi proste dať nemôže a tiež má svoje podmienky. Do dnes tú malú lutujem.

rhiannon
18. aug 2016

@veselalentilka bud rada za take dieta, vacsinou to znamena vyssiu inteligenciu, zaujem o svet....a k tej soplavej navsteve - urcite sa vyvarovat pred ockovanim. Posilnovanie imunity je dobra vec, ale nie ked imunitu caka zaber v podobe ockovania. Bude vycerpana a pri ockovani nebude pracovat ako ma.

katche
18. aug 2016

K "hyoeraktivite" ako uz bolo spomenute, je to diagnoza, kt musi byt odborne stanovena ☺ niektore deti su skratka zive. Starsia, kym bola plienkovana, lezala v klude, nepoznala som utekanie s okakanym zadkom, stahovanie veci zo stola, vyhadzovanie skriniek, ju to nezaujimalo. Odplazila sa j papuciam a riesila tie, bola kľudne dieta. Mladsia je iny level. Motoricky je velmi popredu, vsetko chce cbytat, vsade lezie, od 10m chodi a nikde neobsedi, neezistune, aby sedela na mieste, musim pred nou strazit psie misky, zasuvky a skrinky v kuchyni, prebalovanie je horor, lebo ked musi lezat v pokoji, tak reve..je to tak asi od 4 m, odkesy sa vedela prevratit na brucho...ani nevies, kolkokrat som musela prezliekat postel, ked sa mi s okakanym zadkom odkotulala z podlozky, keďže na pulte to uz nebolo bezpecne. Je to normalne. Uplne bezne zive dieta. Nasa je v sportaku od 4 mesiacov, aj starsia tak bola, potrebovala vidiet, chodili sme s revajucim kociarom, ked sme vymenili za sportovu cast, tak zrazu bol kľud a namiesto hodiny sme mohli byt vonku aj 3 😃

A ockovanie starsieho dietata..noo, ja som kvoli chorobam asi 3x posuvala ockovanie. Navstevu by som odmietla a trvala na to, nech pridu neskor. Ano, imunitu treba posilnivat, ale ci je navsteva dietata so soplikom to idealne riesenie, to som si nie celkom ista...jasne, nevyhneme sa tomu, nadchu chytis aj v obchode, ale radsej by som tomu predchadzala. Ine je, jed clovek nevie, ze mu nieco bude, dvakrat sme mali navstevu a na druhy den sme mali teledonat, ze navsteva ma horucky a podobne..hoci den predtym nikomu nic nebolo....toto su nepredvidatelne veci, ale ak vies, ze ma niekto sopliky...

sense
18. aug 2016

No k prvej veci tvoje dieta nieje hyperaktivne ale normalne sa vyvijajuce a prirodzene aktivne

lolitka25
18. aug 2016

Moji vsetci traja chalani su a boli takyto. 9mesacni chodili. Teraz vkuse bezia. Kolko som sa nazavidela mamam kludnych deti. U nas ani sportiak nepomohol.
Stale sa pytam cim to je.ci som neurobila nejaku chybu... ale si zdravi a zivi. A moji

victory7897
18. aug 2016

Ja dám malému do rúčky utierky vlhcene ,alebo hračku a rýchlo prebalim..mamky sa tu hnevajú že majú zdrave živé deti nechapem..

veselalentilka
autor
18. aug 2016

Ale coby..ja sa nehnevam ze mam doma take sidlo. Dakujem zan panu Bohu kazdy den...len som napisala a pytam sa na nazor...to je cele...

lucinka12345678
18. aug 2016

Este by som pridala k tomu prebalovaniu- maminky tu uz spominali- skus ho ozaj zabavat, spievaj mu oblubrne aj nove pesnicky, riekanky, moj syn MUSI mat vzdy nieco v ruke- menim zubnu kefku, potom mu dam pastu, potom balzam- vsetko si obzera a chvilku snad vydrzi, sle aj tak mi niekedy reve akoby som ho tyrala a to je minutka - dve co musi lezkat. Uz velakrat som ho prebalovalala brusku 😁 aj prezliekala.

lolitka25
18. aug 2016

Moji vsetci traja chalani su a boli takyto. 9mesacni chodili. Teraz vkuse bezia. Kolko som sa nazavidela mamam kludnych deti. U nas ani sportiak nepomohol.
Stale sa pytam cim to je.ci som neurobila nejaku chybu... ale si zdravi a zivi. A moji

mirkava
18. aug 2016

@veselalentilka suhlasím s tým, ze nevystavovat dieta vírusom pred očkovaním 😉 A môj má uz 2,5 ale bol a stale je take zive dieta ako píšeš 🙂. Držím palce, ešte si užiješ....

katarinamarkova
18. aug 2016

@veselalentilka k bacilkom len tak okrajovo - skleníkové deti to majú v živote skutočne veľmi ťažké :(
na druhej strane ak vidím, že ten čo stojí oproti mne má 40horúčky a zelené sople tak ho pošlem kade ľahšie.

7mes. dieťa sa hýbe, váľa, ťahá, kotúľa, vymýšľa - je to znak, že je zdravé a zvedavé 🙂 buď rada