Zavárame ovocie a zeleninu.
Hladala som nejake recepty na zavaraniny, ale neboli tu. Otec mi zajtra donesie 10litrov cucoriedok, mate nejaky recept? a este potrebujem radu: nemam hrniec na zavaranie a ktosi mi vravel, ze sa da zavarat aj v rúre :-| Viete ako?
nechce sa mi ten hrniec poziciavat :-|
dik za tipy 🙂
nechce sa mi ten hrniec poziciavat :-|
dik za tipy 🙂

•
8. júl 2011@titkovamiriam a dávala si tam aj cukor?dakujem 🙂 🙂
0
@belusa nie ak to bolo pre deti do 3r.,inak napríklad jablka zavaram uplne bez cukru stále.
@titkovamiriam aha no lebo ja mám až v septembri termín takže to budem robiť radšej bez cukru :-o :-o ale dakujem veľmi pekne
ahojte, vcera som robila prvy krat ribezlovy dzem. ribezle sme odstavili a tu stavu som povarila, pridala cukor. trosku to zhustlo, ale bolo to stale tekute, no vsade pisali, ze to urcite zhustne... dnes rano je ale obsah flias stale tekuty 😞 myslite, ze to este zatuhne? davala som len stavu a curko ( nasla som to vo viacerych receptoch)
@zuziq - ked nestuhne, otvor nanovo flasky, a prevar opat s cukrom. a opat do flias. ja som to takto robila minuly rok, ked mi dzem nezhustol 😉
@saskarisko dakujem za odpoved, niekde som citala, ze to trva 1 az 2 tyzdne, ak sa to vari bez gelfixu.. tak neviem ci sa tomu da verit 😃
@zuziq aký si mala pomer cukru ? ja z ríbezlí a malín robím toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40885
a to sa mi este nestalo žeby to nestuhloa ani sa to vlastne nevarí 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40885
a to sa mi este nestalo žeby to nestuhloa ani sa to vlastne nevarí 😉
Ja mam recept na dzem z minuleho roku vyborny. Vzdy sme pri vareni lekvaru stravili cely den, co sme po par naberackach miesali do zblaznenia. No teraz robim lekvár (dzem ci co to je 🙂 ) takto: na 2 l štavy z ribezlí ide 1,5 kg cukru. Stava sa da do hrnca varit, ked zovrie necha sa v na prudkom ohni 5 minut varit, potom sa prida cukor a ked zacne stava zase vriet odstopne sa 10-15 minut (uz treba premiesavat obcas) a dava sa do flasiek, zavickuje, otoci hore dnom a necha vychladnut. 🙂
@titkovamiriam dala som asi 700g na liter stavy... niekde som citala ze baba dava iba 400g a vzdy jej to zatuhne..ale varila som to dlhsie, nemoze to by problem? mozno to postupne zatuhne, ked som nechala len trosku v miske tak to postupne bolo ako rosol.. mozno to potrebuje viac casu, dufam :-|
@zuziq cim lhsie varis tym je hustejsí 😉 zalezi od vody v ovocí.najlepsie je skusiť to na tanieriku ked to uz nesteka je hotovo.
@titkovamiriam marhulkova marmelada mi vysla perfektne, nadherne zatuhla... a ribezlovy som varila hadam aj 2 hodiny a nejak extra nehustol.. bol taky lenivo tekuty z toho cukru ale tekuty, tak som myslela, ze to tak ma byt.. no nic, uvidim o par dni a ked nebude dobre, asi pojde opat do hrnca 😞
tak tie zeleninove presnidavky by aj mna zaujimali. ovocne uz mam porobene,ale tak take sa nedaju stale jest.
aha, a este som sa vas chcela spytat: mozem pouzit tu vodu kyslu zo zelka,co sa dava do uhoriek aj po tyzdni? mala som ju v uzavretej miske v chladnicke.som to vtedy nejako neodhadla a narobila som jej vela. 🙂 dakujem
aha, a este som sa vas chcela spytat: mozem pouzit tu vodu kyslu zo zelka,co sa dava do uhoriek aj po tyzdni? mala som ju v uzavretej miske v chladnicke.som to vtedy nejako neodhadla a narobila som jej vela. 🙂 dakujem
@pia22 dala som asi 700g marhul a 300 g bananov ( pomer podla mna moze byt hociaky) Vsetko som porezala na drobno, podliala malilinko vodou a varila. Ked sa rozpadavalo ovocie, pridala som cukor podla chuti, trosicku kys. citronovej a este povarila, kym nebol dzem husty ( ale nevarila som to ani nejak extra dlho) A potom uz len dat horucy dzem do flias, zatvorit a otocit hore dnom aspon na 5 minut. Nakoniec som vsetko zabalila do deky, aby to pomaly vychladlo 😉
Začni písať odpoveď...

Odošli