Žilinská Univerzita - Fakulta PEDAS 1997-2003

kape
11. aug 2008

Ahojte Pedasacky.
Uz je Vas dost maminiek, pripadne nas je dost maminiek cakateliek a aby sme si nevypisovali maily, tak mozme debatit , radit si a podelit sa o nase skusenosti,pripadne si pospominat na cas studia aj tu 🙂

sylviabab
11. aug 2008

Zdravim Vas mamicky, aj buduce mamicky - PEDAS-acky 😉 Dobry napad, dufam, ze sa nas tu nazbiera, co najviac, vymenime si pozdravy, ci drahe rady a skusenosti okolo nasich deticiek. Ja mam uz pomaly 8 mesacnu dceru - Dasu, ktora mi momentalne stastne vyplna kazdu chvilku. Tak sa hlaste 😉

kape
autor
11. aug 2008

Cau Sylvi, no cakam kedy sa prihlasi Mirka 🙂 Myslim, ze pomaly sa to tu rozbehne. A Dasa uz ma 8 mesiacov a ja stale v hlave ze pol roka.

miruss
11. aug 2008

Čaute.
Tak už som tu.
Ja mám syna Jakubka, ktorý bude mať 8.9. rok a pol a čakáme 5.12. Natálku. 🙂
Tiež dúfam, že sa to tu rozbehne.

dudlo
11. aug 2008

Ahojte, pridávam sa
Ahojky babula, tu je Aňa. A mám 13 mesačného chlapčeka Patrika.
No to je pecka, len tak si behám po koňovi a natrafím na Pedas, a ešte lepšie na babulu, som si nebola istá, ale foto s Igorom to potvrdilo.

sylviabab
12. aug 2008

Dudlo, ja odpadnem!!! Tak to je stretko 😵 Ja som si akurat pisala so Zuzkou Moravcik, ze kde ste, co ste...? A aha! No, tak teda Patooooooooo, je perfektny!!! Blahozelam, mamina! Inak, Natalia porodila minuly tyzden syna Alexa, takze je nas zase o jedneho viac. Poslem email IP, aby sme mohli aj viac pokecat. Zatial pa

kape
autor
12. aug 2008

Ahojte.
Tak sa nam to rozbieha ? 🙂
Teda ja si na Anu Dudlo trosku nespominam prosim objasnit 🙂 Nieco sa mi mari, ale nie som si ista.
A blahozelam k malemu Patrikovi ale to je uz velky chlop 🙂
Lebo zatial sme tu boli len tri z byvalej 405 .
Priadla som aktualne foto nasho inkubatora 😀 https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...

kape
autor
12. aug 2008

Inac dnes nam uz doslo nase ferrari-aj ked v modrej verzii, tak uz mozme spokojne rodit 😀

dudlo
12. aug 2008

kape aj mne sa čosi marí. nemáš náhodou manžela z hýb? ja som z hrádku, tak ak áno, občas sme spolu cestovali vlakom.
A posledné dva roky som bývala na 309 - spolu s Aďkou, Mary, Luba Šimová a Katka Gogorová.
Ak sa nerozsvieti, porozmýšlam ešte o iných indíciách. 🙂
Teda ty to už máš za pár 😵

kape
autor
12. aug 2008

Jasne ze mam manzela z Hyb, aj som si ta tam nejako radila, len podla fotky co mas v albume mi to nesedelo.
A tak ked si byvala s L.S. tak potom si byvala aj s nasou Stankou, nie ?

No naozaj uz zapar, uvidime, ze co povie zajtra teta doktorka 🙂

dudlo
12. aug 2008

Stanku moc nepamatám.
Idem lebo krpec je hore

hrinka
12. aug 2008

Caute baby!
Tu je Anka Hornikova (Hrinova) - z kenguroviec - Australie sa Vam ozyvam.
Pred 4 tyzdnami sa nam narodil nas kvietok - Nelka. Zatial sa jej musim venovat 24 hod denne - ale vsetko je v pohode a zvladame to.
Dufam, ze sa nas tu na tejto diskusii nazbiera par ludi a bude sranda.
Mojej sa vyhodili nejake vyrazky, ktore ma uz tyzden a tak ma postrasila farmaceuticka z lekarne ze to musim ist za lekarom, ze to vyzera ako alergicka reakcie a nie potnicky ...hmm. Tak zajtra ideme k lekarovi. Tiez zajtra mame druhe stretnutie matiek z mojho okolia v takom centre - Mother's group. Uvidime, ci sa dozvieme nieco nove.
😎

kape
autor
12. aug 2008

No vitaj Anka, tak si to zvladla 😀
Posli link aj ostatnym babam a budeme tu mat male Pedasacky a Pedasakov, mozno raz pojdu v nasich slapajach, ze inac z kenguroviec to sa mi paci 😀
Zajtra drzim palceky, neboj dobre dopadne, mozno je to len reakcia na to co is Ty jedla, prip. by to nemohol byt prasok alebo nejaka drogeria ? Uvidite ze co povie lekarka

kape
autor
12. aug 2008

Sylvia- mala nezaprie , ze je Vasa, uz chyta Tvoj nostek, a inac je cely Igor.

sylviabab
12. aug 2008

Cau Kengurka! Aj Ty si sa nasla, to je super! Dufam, ze to budu predsa len potnicky a nie alergia. Posli viac fotiek, alebo si tu zaloz album a pridavaj 😉 Zajtra mozeme skusit Skype zase, chcem sa pokochat z Nelinky, ok?

hrinka
13. aug 2008

Caute!
Tak u lekara sme boli - a vsetko je OK - nie je to ziadna alergicka reakcia podla neho ani nic ine. Je to len cistenie novorodenca z hormonov matky. Tak uvidime. Vyzeraju dost cervene a tym aj nie velmi pekne na Nelinke. Keby sa to vraj zhorsilo tak mame prist spat - ale to si nemysli lekar. Tak uvidime neskor.
Link som poslala ostatnym kamoskam jasne - uvidime ci nas navstivia.
Sylvia, dufam, ze to vyjde s tym skype. To musim ukradnut manzelovi notebook lebo na mojom nemam kameru. Ale daj vediet dopredu a hadam sa zladime casovo 🙂). Fotky chcem dat nove na picassu len Dusan ich musi skopirovat z jeho PC- uz ho surim par dni.
zatial pa

kape
autor
13. aug 2008

Ahojte.
Tak ja zajtra nastupujem uz do nemocnice. Lekarka mi nepovedala, ze kedy rodime, ale ja to vidim na piatok rano.
Este ma potesila ze si mam priniest nieco na citanie a strikovanie a ze nemam prist s lodnym kufrom 😀

Dnes cely den len revem ako som vysla s ordinacie, zvlastny pocit, ked viete ze ste posledny krat doma bez drobca, je to asi trosku ine ako ked zena caka na normalny porod a nevie vlastne kedy ide do porodnice, to by som asi tak nerevala. Peto sa normalne zlakol, ked som vysla z ordinacie a zacala som plakat sa zlakol, ze na mna niekto krical.
Takze aktualne foto pridame, ked sa vratime niekedy buduci tyzden.
Majte sa pekne bambulky.

Sylvia ako vcerajsioe fotenie?
Mala je na tych fotkach zlata co si poslala, uz sa paradi ? 😀

Sylvia prosim Ta posli mi to IP este tvoje cislo na mobil, lebo som si naposledy, ked si volala to tvoje neulozila.

sylviabab
13. aug 2008

Kape, cislo som poslala. Uz hocikedy sa narodi, nech je zdravy a silny a Ty bud tiez. Este vyuzi dnesnu noc a dobre sa vyspi. Dobra rada nad zlato, Anka mi potvrdi, ze Ana? Drzte sa!

hrinka
14. aug 2008

katka,
tak sa drz a este sa vyspi ak mozes. Ja som tiez mala ist na vyvolavacku ale po skoro dvoch tyzdnoch prenasania ja som sa na to uz tesila 😀 - uz som bola obor a chcela som vydiet nase babatko uz konecne.
Ty ides na cisarsky ci vyvolavacku? Dufam, ze vsetko dobre dopadne a uzijes si tie krasne okamihy ked ti ukazu babatko prvykrat...je to krasne (dufam, ze nebudes v strese ako ja xixi). Drz sa buduca mamicka a verim, ze otec to vsetko tiez prezije v pohode 😎 .

dudlo
14. aug 2008

katka držíme palčeky nech ste obaja ok

miruss
15. aug 2008

Katka aj držím palce. 🙂

miruss
15. aug 2008

malo byť aj ja

hrinka
15. aug 2008

och teraz som precitala moj prispevok - sa hanbim. Aka chyba sa mi podarila - to bol preklep, ma byt jasne VIDIET. och...ufff...

sylviabab
16. aug 2008

Hrinka: Ty mas ospravedlnene, cudujem sa, ze uz rovno v anglictine nepises! 🙂

kape
autor
21. aug 2008

Ahojte.
My sme uz doma 🙂 Veselo si kojime, nastastie . V pondelok som v nemocnici uz chytala krizu, ked som chodila pytat mliecko umele, aby nebol hladny, ale nakoniec sme to v pondelok k veceru rozkojili a pije odusu maly vrabcek, ako ho ocino vola.

Ja som bola Anka na sekcii, mala byt planovana, ale ked som prisla vo stvrtok do nemocnice na prijem, tak ked ma prezrel primar 😠 tak povedal, ze to mam najprv skusit prirodzenou cestou. Ma normalne rozplakal odvtedy som na izbe len plakala, k veceru som uz mala kontrakcie kazdych 5-7 minut a otvorena som bola na 3-4 cm, tak ma poslali na porodnicu a do rana som nikam nepohla. Ked prisla rano lekarka skontrolovala ma, prepichli mi plodovu vodu a potom uz zacali silnejsie kontrakcie a otvorila som sa na 5-6 cm, medzitym mi dali aj EPI, nastastie, to je potom pohodicka, Peto sa smial ze potom som uz v pohode prechadzala kontrakciami a dost silnymi podla monitoru, lekarka dala cas do pol jednej, kedze maly nepostupil dole, nastastie povedala hned ze ideme na cisarsky. No a potom za chvilku 13:03 bol uz maly na svete, trosku mal skrabanec pod ockom, ale uz sa mu to krasne hoji, to by som bola inac roztrhana, keby som mala tu jeho hlavicku vytlacit, to vsetci potom pozerali 🙂 Maly bol v nemocnici znamy ako velky hladosko, doslova jedna sestricka povedala, ze je nenazrany. A ku mne ked chodili na vizitu, tak vzdy bolo povedane sekcia - velky plod. Tak som bola znama.
Maly je poslusny, place len ked je hladny, ocko sa nanho nevie vynadivat. Dnes si uzivame prvy den ako rodinka, sa tesime.

A ak by ste mali ist niekedy nedajboze na cisarsky, aj ked ja som stastna, ze to tak nakoniec bolo. Zaplatte si aj tak EPI, lebo mne ju podavali aj po porode do soboty vecera a neskutocne mi pomahala, aby som bola schopna sa postavit na nohy a stravit s malym par hodin. A v nedelu si ho uz zobrat na cely cas na izbu. Ako napisala Anka, aj ja dakujem tomu, kto EPI vymyslel.

m.e.t.o.
21. aug 2008

ahojte dievcata,
pozdravujem vas, specialne teraz katku a jej rodinku, zelam vsetko dobre, nech sa vam dari. Mas moc pekne babo, je to teda riadny chlapisko.
ja zatial len takto kratko, ked budem mat viac casu, napisem viac, mna uz totiz zamestnavaju dve deti, 3-rocny Timotej a 6-mesacny Ondrej. Pozerala som vase albumy, ake zlate deticky, ak sa mi podari, dam aj ja zopar foto.
eva

sylviabab
22. aug 2008

Ahojte. Najskor ku Kape: Este raz Vam blahozelam a zelam vela zdravia a nadalej radost a rozcarovanie z babatka! Maly je riadny macek, prosim Vas, vyberte ho z tej perinky, ved je mu mala 🙂 🙂 🙂 Myslim, ze je zatial cely Ty. Super, ze Vam to dopadlo vsetko fajn a mas to hlavne Ty za sebou. Verim, ze je jedak, ved je to riadny chlap! Len nech si papka. Ako si zvykate na zivot v trojke? Este si asi vytvarate rezim, co? Mas pri sebe mamu?

Moje dieta uz lozi o "sto-tristo", vcera mala pokus sa uz postavit a mamka posluzila, ako opora. Na 35 vyzvu zakyvat Pa - pa -paaaa aj zareaguje 🙂 a ked ma dobru chvilku zrakom namieri na leva, ked sa jej opytam, ze kde je. Bude to tazka povaha 🙂

kape
autor
22. aug 2008

No tie niektore perinky v nemocnici mu boli naozaj male. 🙂 Zvykame si zvykame, zatial sa drzime celkom v pohodevsetci traja, neviem ako skoro zacala plakat Ankina Nella, ale nas nastastie zatial reve len ked sa jedna o papanie, prip. kupanie. Maminu, no este to tak, najlepsie je nam trom samym doma. Mama ked zacne byt uz v telefone velmi aktivna tak ju stopnem. 😀
Vies ze ja najradsej vsetko sama 😉

Mala Dasenka je zlata. Uz je pekne buclata do tvaricky, tak za chvilu zacnete chodit ? Takze na malu uz zacinas vplyvat, nech sa dievca pekne udokonaluje a co fotky, kedy budete mat a ako dopadlo fotenie ?

kape
autor
22. aug 2008

Este mam otazocku, Evka - M.E.T.O , je byvala spolubyvajuca Anky ? Dobre si myslim?

dudlo
22. aug 2008

teda kape, tu bolo mŕtvo, kým si neprišla aj s malým krásnučký je, už včera som pozerala fotos, hlavne sa držte a užívajte si všetky dni
my by sme už aj chodili , ale malý si neviem akým zázrakom naštiepil nejakú tenkú kostičku, tak krivká, on je taký šajo pojašený

kape
autor
22. aug 2008

Dudlo to je mi luto, ale nech sa rychlo zahoji, aby ste uz veselo vykracovali.

Dievcata ak ste sa este nezaregistrovali a mete radi vzorky noviniek tak jednen link www hami sk, si to ale upravte, my sme to mali v balicku z porodnice, tak som nas zaregistrovala 😉