Zmena trvalého pobytu dieťaťa

mia105
23. okt 2015

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať... Narodila sa nám dcéra trvalý pobyt mám taký ako manžel aj dieťa a chcela by som zmeniť trvalý pobyt sebe aj dieťaťu dá sa to? A ako treba postupovať? Čo je potrebné na vybavenie?

bibika55
24. okt 2015

@mia105 Najprv ťa musí majiteľ bytu prihlásiť tam,kde chceš bývať.On musí podpísať na evidencii obyvateľstva,súhlas.Potom ťa na starej adrese odhlásia.Nezabudni,že budeš musieť automaticky meniť aj občiansky,a všade nahlásiť zmenu adresy.

bosoriak
24. okt 2015

@mia105 Trvaly pobyt sa nahlasuje na ohlasovni trvaleho pobytu v obci (vacsinou je to na obecnom urade, resp. miestnom urade v meste). Tu mas blizsie informacie, co potrebujes predlozit:
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

mircalla
24. okt 2015

@mia105 @bibika55 tak to nie je. vobec sa nemusis odhlasovat nikde. staci ked sa prihlasis na novej adrese -obceny ci miestny urad podla noveho bydliska - priatel musi dat suhlas alebo najlepsie je, ked pojde s tebou a podpise to tam. samozrjeme mal by byt vlastnik. a ano, novy OP. Ziadne odhlasenie - urobia to automaticky pri prihlaseni v systeme. tvoj priatel musi predlozit LV (nemusi myt najnovsie), ale nesmie byt z internetu, ale z katastra
Robila som to sama asi 3 mesiace dozadu. Ak mas dieta, tak aj dieta- vypises tam tlacivo aj za dieta a podpises ako zakonny zastupca
Cize ziadne odhlasenie - prihlasenie, staci sa prihlasit (jedne krok)
Staci Vam, ak tam obaja pojdete, budete mat OP a to LV, vsetko podpisete tam. Nam to trvalo asi 10 min. Na policci pri vyvaveni noveho OP netreba nosit nic, vidia to v systeme, je to prepojene

maslenka47
24. okt 2015

@mircalla teda ja neviem co ty si citala, ale baby ziadnu povinnost odhlasit sa nespominali. A mia105 nema priatela ale manzela.

Nuz a v neposlednom rade NEMUSIS byt vlastnikom nehnutelnosti, v ktorej sa hlasis na trvaly pobyt. Staci suhlas vlastnika.

mircalla
24. okt 2015

@maslenka47 ale mas pravdu, zle som si to precitala. myslela som, ze chce trvaly pobyt ako maznel a to presne naopak. v tom pripade suhlas vlastnika a manzel s tym nema vobec nic spolocne, ale vlastnik, ktory bud podpise suhlas (notarsky overeny, alebo tam ide s nou).
tiez pochopila som zle v prvom prispevku, ze ona sa musi odhlasit. robia to odhlasenie/prihlasenie naraz na obecnom/miestnom urade noveho trvaleho bydliska
na poziadanie noveho OP je potom 14 dni, vybavenie OP 30 dni alebo 2 dni zrychlene
@mia105 @bibika55 sorry!!