icon

Pokuty za jazdu bez platnej diaľničnej známky

darijja
9. okt 2025

Prosim, poradte mi. Asi mesiac dva som jazdila s prepadnoutou dilnicnou. Zabudla som na to.
Prisla mi pokuta 150e dnes.
Dialnicnu som hned kupila.
Ako to je dalej s pokutami? Mam este nejaku cakat?
Dakujem

Strana
z2
simca06022011
9. okt 2025

Da sa na to zabudnut.. a stava sa to bezne najma od dob, ako zmizli nalepky na oknach :DDD Nam sa toto stalo iba v HU, a tam veru prislo xpokut, za tri tyzdne co sa lietalo hore dole (nastastie platit sme to nemuseli, lebo mali tam oni nejake ine pravidla, stacilo kupit rocnu nalepku ci co myslim).. odvtedy kupujem naraz znamky na vsetky auta a vsade a na rok = a mam pokoj. Ziadne uz 365 a neviem ake ine kombinacie. viem ze mam do 31.1. znamky na vsetkych autach (ja riesim aj firemne auta, ktore aj stoja na parkovisku, roznych soferov maju, tam to nik nesleduje). Aj keby sa islo raz tym autom, ta znamka je menj ako pokuta :D

simca06022011
9. okt 2025
@beata_ra

Ja len nerozumiem, ako sa da na nieco take zabudnut. Ja by som na to myslela tyzden dopredu, keby viem, ze pojdem po dialnici 🙈 Stres by mi inak nedovolil 😀

@beata_ra niektori ludia ani neplanuju po akej ceste idu a uz vobec pojdu o den dva tyzden, proste chodia hore doel cele dni... :D ale inak ja teiz som stresman, chlapovi vzdy prebehnem ci ma poistky napr.. to je u nas top :DDD este viac ako znamky

janagem
9. okt 2025
@anonym_a8d482

@darijja smutne. ze si si nedala pozor a ano moze ti prist tolko pokut kolko x si vkrocila na dialnicu bez. to znamena ze aj 6 ci 7 x. .....pouc sa a ides dalej.

@anonym_a8d482 prečo radis, keď nič nevieš? Určite jej nemôže prísť 6-7 pokút, len zájazdy mesiac jedna

anonym_a8d482
9. okt 2025
@janagem

@anonym_a8d482 prečo radis, keď nič nevieš? Určite jej nemôže prísť 6-7 pokút, len zájazdy mesiac jedna

@janagem jasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

majlo1234
10. okt 2025

Mne sa to tak stalo, zabudla som kupit dialnicnu, respektive pripomienka dosla muzovi a on zabudol. A ja som tak sla na prelome mesiacov, prisli dve pokuty, prvu sme zaplatili, proti druhej sme sa odvolali a uspesne. Vyskusaj

darijja
autor
10. okt 2025
@majlo1234

Mne sa to tak stalo, zabudla som kupit dialnicnu, respektive pripomienka dosla muzovi a on zabudol. A ja som tak sla na prelome mesiacov, prisli dve pokuty, prvu sme zaplatili, proti druhej sme sa odvolali a uspesne. Vyskusaj

@majlo1234 dakujem moc

hrvn
14. okt 2025

@darijja ak ti príde ďalšia pokuta, zavolaj na odbor cestnej dopravy, odkiaľ ti poslali pokutu a sa ich popýtaj, či keď podas odvolanie, to konanie zastavia.. My sme tak urobili, keď prišla ďalšia pokuta... Po prvej pokute sme hneď diaľničnú kúpili a tú druhú odpustili, keď im manžel povedal, že hneď sme ju kúpili.. Jemu oznámenie to konci platnosti poslali na už zrušené služobné číslo a mail.. Takže preto sme to nevedeli že skončila platnosť...

anonym_0dc47f
14. okt 2025

@darijja co najrychlejsie zaplatit a v pripade dalsej sa skusit odvolat..kamoske tak 1 odpustili..ale neviem ci to bola z ten isty mesiac alebo ako..vela stastia

darijja
autor
14. okt 2025
@hrvn

@darijja ak ti príde ďalšia pokuta, zavolaj na odbor cestnej dopravy, odkiaľ ti poslali pokutu a sa ich popýtaj, či keď podas odvolanie, to konanie zastavia.. My sme tak urobili, keď prišla ďalšia pokuta... Po prvej pokute sme hneď diaľničnú kúpili a tú druhú odpustili, keď im manžel povedal, že hneď sme ju kúpili.. Jemu oznámenie to konci platnosti poslali na už zrušené služobné číslo a mail.. Takže preto sme to nevedeli že skončila platnosť...

@hrvn dakujem. 🙂

darijja
autor
14. okt 2025
@anonym_0dc47f

@darijja co najrychlejsie zaplatit a v pripade dalsej sa skusit odvolat..kamoske tak 1 odpustili..ale neviem ci to bola z ten isty mesiac alebo ako..vela stastia

@anonym_0dc47f dakujem 🙂

momoqui
14. okt 2025
@darijja

@katarinaba takze mi pridu max 3 pokuty? Spravne chapem ? Za august, september, oktober?

@darijja dalsie pokuty Ti pravdepodobne pridu. Urcire sa odvolaj

barbie2023
14. okt 2025

Kamarát bol za týždeň 2x lebo tiež zabudol a prišlo mu 300€

gerrwie_girl
15. okt 2025

Kolko mudrlantiek zase 😀. Nic si z toho nerob, ľudia na to bezne zabúdajú 🙂. Aj na STK 😀😀😀

anonym_a8d482
15. okt 2025
@gerrwie_girl

Kolko mudrlantiek zase 😀. Nic si z toho nerob, ľudia na to bezne zabúdajú 🙂. Aj na STK 😀😀😀

@gerrwie_girl mudrlantiek? neviem, mozno sme viac zodpovedni.

gerrwie_girl
15. okt 2025
@anonym_a8d482

@gerrwie_girl mudrlantiek? neviem, mozno sme viac zodpovedni.

@anonym_a8d482 ale prosim ta 😀. Stáva sa to, hlavne ľuďom ktori toho maju naozaj ze nad hlavu. Neviem co je na tom nepochopiteľné 🙂.

anonym_a8d482
15. okt 2025
@gerrwie_girl

@anonym_a8d482 ale prosim ta 😀. Stáva sa to, hlavne ľuďom ktori toho maju naozaj ze nad hlavu. Neviem co je na tom nepochopiteľné 🙂.

@gerrwie_girl ok. tak nesiem nasledky. co uz. pani sa poucila. kazdy robime chyby a aj za ne platime.

gerrwie_girl
15. okt 2025
@anonym_a8d482

@gerrwie_girl ok. tak nesiem nasledky. co uz. pani sa poucila. kazdy robime chyby a aj za ne platime.

@anonym_a8d482 ano však samozrejme ze treba niesť následky

anonym_a8d482
15. okt 2025
@gerrwie_girl

@anonym_a8d482 ano však samozrejme ze treba niesť následky

@gerrwie_girl autorka moze dufat ze jej nepride pokuta za kazdy vjazd. urcite to nie je nic prijemne .

gerrwie_girl
15. okt 2025
@anonym_a8d482

@gerrwie_girl autorka moze dufat ze jej nepride pokuta za kazdy vjazd. urcite to nie je nic prijemne .

@anonym_a8d482 jj, moze a nemusí

tramtada31
15. okt 2025
@darijja

@anonym_0dc47f dakujem 🙂

@darijja ja si dovolím označiť našu právnickú hlavicku @draik či tá neuvádzam do omylu. Kolega takto zabudol na dialnicnu. Uvadzam aj s prikladom. V aprili mu došlo zaplatiť pokutu za február. V apríli zaplatil pokutu a zakúpil si v mesiaci april ročnú dialnicnu znamku. O dva týždne mu došla pokuta zase za marec. Napisal odvolanie, že už jednu pokutu za február zaplatil a zakúpil si dialnicnu znamku a bola mu tá za marec zrušená. Mne povedal, že si zakúpil dialnicnu znamku a zároveň nemôže dostat ďalšiu pokutu za priestupok, za ktorý už dostal pokutu. Tu ďalšiu pokutu mu zrusili a za april mu už neprisla. Verim, že ti draik poradi, či mozes takto postupovat s odvolaním.

darijja
autor
15. okt 2025
@tramtada31

@darijja ja si dovolím označiť našu právnickú hlavicku @draik či tá neuvádzam do omylu. Kolega takto zabudol na dialnicnu. Uvadzam aj s prikladom. V aprili mu došlo zaplatiť pokutu za február. V apríli zaplatil pokutu a zakúpil si v mesiaci april ročnú dialnicnu znamku. O dva týždne mu došla pokuta zase za marec. Napisal odvolanie, že už jednu pokutu za február zaplatil a zakúpil si dialnicnu znamku a bola mu tá za marec zrušená. Mne povedal, že si zakúpil dialnicnu znamku a zároveň nemôže dostat ďalšiu pokutu za priestupok, za ktorý už dostal pokutu. Tu ďalšiu pokutu mu zrusili a za april mu už neprisla. Verim, že ti draik poradi, či mozes takto postupovat s odvolaním.

@tramtada31 dakujem
Zatial dosla za auugust. Ale prisla az v oktobri... dialnicka je kupena , ale az v oktobri, ked prisla pokuta. Cakam este 2 pokuty... ale odvolam sa ...

hrvn
17. okt 2025
@tramtada31

@tramtada31 podľa mňa môže, my sme to tiež takto spravili a odpustili nám ďalšiu pokutu, keď sme podali odvolanie.. A dokladovali sme, že sme uhradili prvú pokutu a kúpili hneď diaľničnú

Strana
z2