Skoro som spôsobila dopravnú nehodu
Ahojte, jazdim uz skoro 3 roky a vcera som 1x skoro sposobila vaznu dopravnu nehodu, nedala som prednost a tesne sme sa s inym autom vyhli. Nastastie sa nic nestalo, ale velmi ma to mrzi. Nebolo to z bezohladnosti, skor som mala plnu hlavu nejakych problemov a asi som sa tak nesustredila, ako som mala, ked som urobila taku chybu. Chcela som sa iba spytat, ci sa to aj vam uz niekedy stalo, lebo teraz sa citim ako hrozny sofer. Na druhej strane je vobec mozne soferovat roky a nikdy neurobit vaznu chybu?😥
@anonym_autor ja som po tiež asi 3-4 rokoch zabrzdila prudšie a nabúral do mňa pán ale nikomu sa nič nestalo ale toto som si nevyčítala ale raz som vošla nepozorne do kruháču a skoro sme sa a autom zrazili a to ma vystrašilo oveľa viac. Dlho som sa klepala ale rozdychala som to a nemyslím na to len už fakt aj zastavím pred kruhacom na dlhšie aby som si všetko poriadne prezrela. Takéto veci sa bohužiaľ stávajú keďže nám v hlave behá kopec ďalších veci.
Každý robí chyby. Aj skúsení vodiči. Niekto má len viac šťastia chvalabohu. Ako ty a my dnes. 🤷🏻♀️Stane sa. Ďakuj tomu tam hore, že sa nič nestalo a nabudúce dávaj väčší pozor.
Mala som v živote dve poistné udalosti. Takže áno, stalo sa aj iným a horšie. Ale kým nejde o život, nejde o nic.
Ale tu si všeobecne napísala na zlú stránku.Tu sa teraz zbehnú všetci bezchybni si na tebe ego pohonkat.
Keď mám problém so sústredením nesadam za volant. Tu neplatí ze každý robí chyby. Tu musíš ísť na 200%. Jedna chyba môže stať ľudský život
@anonym_autor vážnu nie, mám vodičák 29 rokov, za tú dobu som dostala pokutu raz, za pás pred 27r. Moja mama má vodičák skoro 50r tiež nemala nič vážne
Keď mám problém so sústredením nesadam za volant. Tu neplatí ze každý robí chyby. Tu musíš ísť na 200%. Jedna chyba môže stať ľudský život
@sszuzu8 fuha, ty si nikdy za volantom chybu (z akychkolvek dovodov) nespravila? Som myslel, ze nikdy sa nemyli len nas preceda 🥴.
Nie takáto chýba sa mi nestala. Ale dvakrát zo mňa takto "ťukol" zo zadu niekto kto bol mysľou niekde inde , našťastie sa nič nestalo. V jednom prípade žena v zápche sa venovala viac rádiu a druhý krát chlap ani neviem comu ...
Každý urobí chybu. Aj skúsení vodiči. Ty si si priznala, že si pochybila. Našťastie to dopadlo dobre. Bohu žiaľ niekedy to zvykne mať fatálne následky. Najlepšie je nesadať za volant ak človek nie je psychicky na tom dobre. Ak je to možné požiadať niekoho iného. Prípadne ísť radšej autobusom. Nodsudzujem ťa za to však. Podľa mňa horší sú tí frajeri za volantom. Mysliac si, že im patrí celá cesta.
Každý urobí chybu. Aj skúsení vodiči. Ty si si priznala, že si pochybila. Našťastie to dopadlo dobre. Bohu žiaľ niekedy to zvykne mať fatálne následky. Najlepšie je nesadať za volant ak človek nie je psychicky na tom dobre. Ak je to možné požiadať niekoho iného. Prípadne ísť radšej autobusom. Nodsudzujem ťa za to však. Podľa mňa horší sú tí frajeri za volantom. Mysliac si, že im patrí celá cesta.
@bloger .... Súhlasím. A väčšinou sú to tí blbci, co o sebe vyhlasujú, že takéto chyby nerobia
Keby si mala ten stret somnou, tak by si nevyviazla bez problémov. Ja toto na cestách netolerujem a ani nikdy nebudem. Je to vážna vec.
Chyba sa stane, nikto nie je neomylny. Budes davat viac pozor. Mna zmietol z dialnice kamion s komentarom … nevidel som to auto … no ked si v mojom kufri tak ho uz nedidis 🤦🏻♀️ dalsia nehoda … vliezol mi do kufra clovek, kt si nevsimol koniec zapchy, pritom fronta stala ako na chleba 🤦🏻♀️
Keby sa to nemohlo stať hocikomu, neboli by dennodenne na cestách nehody, zranení a mŕtvi. Všetci môžme urobiť chybu, stačí chvíľka nepozornosti, precenenie svojich schopností, neskúsenosť, vysoká rýchlosť ....
Máš ponaučenie, ber to ako výstrahu a buď opatrnejšia.
Samozrejme,že sa mi to stalo ,dávaj si pozor
@anonym_autor mas poucenie dobuducna...
...ja som raz naburala do auta pri cuvani...dlho som si davala riadny pozor pri cuvani...
@sszuzu8 fuha, ty si nikdy za volantom chybu (z akychkolvek dovodov) nespravila? Som myslel, ze nikdy sa nemyli len nas preceda 🥴.
@madeincssr som si vedomá toho ze sa neviem sústrediť preto nejdem na cesty ohrozovať druhých ľudí 🙂 mam v sebe toľko uvedomenia. Keď na to nemám nepcham sa, viem vyhodnotiť svoje reflexy a stres
@madeincssr som si vedomá toho ze sa neviem sústrediť preto nejdem na cesty ohrozovať druhých ľudí 🙂 mam v sebe toľko uvedomenia. Keď na to nemám nepcham sa, viem vyhodnotiť svoje reflexy a stres
@sszuzu8 no dobre no. Ty teda radsej nesoferujes (nebicyklujes, nekolobezkujes...), lebo by si niekoho mohla ohrozit. Lebo nik nie je dokonaly, neomylny.
@anonym_autor nebolo to nahodou v Trnave? Mne vcera vletela na hlavnu slecna, ani nepozerala dolava doprava. Prudko som musela zabrzdit.V aute som mala 2 deti.
.... áno, stalo... Raz. Našťastie som nikoho neohrozila, ale keď si predstavím, čo všetko sa vtedy mohlo stať, je mi z toho zle ešte dnes po toľkých rokoch. Ber to ako memento. Zober si z toho ponaučenie a za volantom buď sústredená. Ak sa na to v daný moment necítiš, radšej nešoféruj.
Hlavne hlavu hore, žiadna panika, tá za volant nepatrí ❤
“Na druhej strane je vobec mozne soferovat roky a nikdy neurobit vaznu chybu?”
Kto jazdi casto, ten uz zazil taku situaciu, ze nieco neodhadol spravne. Napr. ledva dobrzdil za niekym, lebo sa na sekundu pozrel inam, alebo riskantne obiehal, lebo si to zle vyratal, atd.
Aj ked je inak pozorny.
Ja som si pred par dnami pomylila kruhace v trencine a myslela som, ze uz som na tom, kde sa ide na dialnicu. Aj smerovku uz som mala vyhodenu, ze odbocujem z neho von, ked mi doslo, ze toto je ten nespravny kruhac.
Pritom som tadial nesla prvy raz v zivote. Chodim pravidelnejsie. Viem, kam mam ist.
Ale co je horsie, neodbocila som z kruhaca (dalo by sa otocit na tom parkovisku pri tych par obdchodoch kusok odtial), ale iba vypla smerovku a pokracovala v kruhaci. Co uz ale bolo neskoro pre auta, ktore chceli do kruhaca vojst. Nastastie ten, co mal vojst, sa nepohol ihned, takze sa nic nestalo. Inak by sme sa tam zrazili.
A dost ma to mrzelo. Po spravnosti, ked uz som raz signalizovala smer odbocenia, mala som sa ho drzat a hladat potom miesto na otocenie. Toto bola pekna hlupost.
Hlavne, ze ja neznasam, ked mi toto dakto urobi a ponadavam si (a preto vzdy cakam, az dane auto vidim naozaj odbocovat, lebo tiez som parkrat zazila, ze malo smerovku a slo dalej rovno).
Nastastie sa ani u vas nic nestalo. Tak to ber ako upozornenie zhora, ze mas za volantom trochu krotit svoju sebadoveru a zautomatizovanie navykov a znova venovat viac sustredenia premavke pocas jazdy.
Lebo toto sa stane, ked soferujes uz podvedome automaticky (na com nie je nic zle), ale mysel ti potom odbieha k inym veciam.
Tiez to moje nespravne riesenie situacie beriem tak, ze mam nabuduce viac zachovat klud a nerobit paniku.