Zvažujete kúpu Volvo XC90 pre veľkú rodinu?
Ahojte zvazujeme kúpu tohto autá. 7 miestneho. Pre 5 člennú rodinu. Sú náklady vysoké? Mám rešpekt pred Volvom.
mam xc60, jazdim na nom prevazne ja. Ano, naklady su vyssie, no sme 5ti, (3 deti) A uplne v pohode staci na dovolenky pre 5člennu rodinu. xc90tka je len nieco vacsie a nemyslim, ze vo vnutri je az taky podstatny rozdiel v komforte v porovnani so 60tkou. Jedno dieta je este v sedacke a nestažuju si na diskomfort. Tak mozno by ste mohli zvazit aj tu 60tku
Volvo bolo vždy dobré, bezpečné autíčko,od 8koly po sedan, SUV 😉.
mam xc60, jazdim na nom prevazne ja. Ano, naklady su vyssie, no sme 5ti, (3 deti) A uplne v pohode staci na dovolenky pre 5člennu rodinu. xc90tka je len nieco vacsie a nemyslim, ze vo vnutri je az taky podstatny rozdiel v komforte v porovnani so 60tkou. Jedno dieta je este v sedacke a nestažuju si na diskomfort. Tak mozno by ste mohli zvazit aj tu 60tku
@anonym_605b8e je tam rozdiel, 90 je sedemmiestne - zadne dve miesra ale nie su vhodne na dlhsie cesty
@anonym_605b8e je tam rozdiel, 90 je sedemmiestne - zadne dve miesra ale nie su vhodne na dlhsie cesty
@nyusika ved vravim, ze zbytocne investovat do 90tky, ked 2 miesta navyse nie su vhodne na dlhe cesty. 60tka uplne staci 🙂
Mam 5 miestne ale stary model. Okrem toho, ze zerie deti pri ceste (priemerna spotreba 8,4l diesel - ja som zvyknuta ma 4,1l diesel 😁) , postka drahsia, pneumatiky drahsie, vymena rozvodov trochu drahsia, bateria drahsia … ale porovnavam maly smetiak (hatchback) a tank … samozrejme kazde auto chce udrzbu ….. ziadne z mojich aut autorizovany servis nevidelo (tesa Volvo ano … anw narobili na suciastke z plastu za 10€ skodu, kt chceli opeavovat za 4000€ a dedinaky servis to zvladol za 5 tinovu cenu s riesenim z baumarktu) … je velmi velke ale naklady niesu prehname, ak sa dobre staras … len t spotreba je rozdiel. A samozrejme musi hladat trochu vacsie parkpvacie miesto
@anonym_605b8e ale 90 je krajsia 😀 😀 😀
@nyusika tak to ano, hlavne je obrovska 🙂
@kikadzi hlavne záleží či idete kúpiť funglovku alebo nejakú jazdenku. ak funglovku a zbavíte sa jej tak do 3-4 rokov tak možno nestihnes ani vymeniť brzdy, pneumatiky, rozvody a pod. a pôjdeš len na garančky na výmenu oleja a filtrov.
keď to má byť nejaká 6 ročná jazdenka tak si priprav pár tisíc do rezervy ešte - nevieme aký motor chceš, ale je dosť možné že po kúpe budeš musieť riešiť rozvody kde sa bude vyberať celý motor a to zrazu zistíš že čo všetko preventívne treba pomeniť a pod. typu "už keď je motor von treba to vymeniť teraz lebo potom sa nebude dať" prípadne kúpiš peknú xc90 na R22 elektronoch krásnych a potom zistíš že pneu sú na výmenu. no neni sranda kupovať také pneu...
Volvo je solid volba ale ja by som do toho nesiel. A ak uz pre 5 clennu stacila by aj 60ka a omnoho lepsie sa s nou vsade parkuje. 90ka uz je maringotka (a ani nie nejak moc pekna). Ak by som chcel value for money a 7 miestne tak urcite Skoda Kodiaq. Ak by som chcel nieco pekne tak Audi SQ7
Kamarat riesil teraz podobnu dilemu a skoncil u Range Roveru, ale k tomu autu sa neviem nijako vyjadrit :D
@kikadzi mame v60 plug in hybrid ako rodinne, ja mam mensie auto, jasne, naklady su vyssie ako pri mensom, lacnejsom aute - co je logicke, ale sme velmi spokojni. Zatial nebol ziaden problem, len pravidelny servis. Ak chcete jazdenku pozrite aj vo Final-cd, niektore su priamo zo Svedska, kde boli aj sluzobne auta Volva, je tam aj vyhodne financovanie, ak treba.
@kikadzi hlavne záleží či idete kúpiť funglovku alebo nejakú jazdenku. ak funglovku a zbavíte sa jej tak do 3-4 rokov tak možno nestihnes ani vymeniť brzdy, pneumatiky, rozvody a pod. a pôjdeš len na garančky na výmenu oleja a filtrov.
keď to má byť nejaká 6 ročná jazdenka tak si priprav pár tisíc do rezervy ešte - nevieme aký motor chceš, ale je dosť možné že po kúpe budeš musieť riešiť rozvody kde sa bude vyberať celý motor a to zrazu zistíš že čo všetko preventívne treba pomeniť a pod. typu "už keď je motor von treba to vymeniť teraz lebo potom sa nebude dať" prípadne kúpiš peknú xc90 na R22 elektronoch krásnych a potom zistíš že pneu sú na výmenu. no neni sranda kupovať také pneu...
@gas1201 jazdenka 2019 cca 170 tis
@kikadzi mame v60 plug in hybrid ako rodinne, ja mam mensie auto, jasne, naklady su vyssie ako pri mensom, lacnejsom aute - co je logicke, ale sme velmi spokojni. Zatial nebol ziaden problem, len pravidelny servis. Ak chcete jazdenku pozrite aj vo Final-cd, niektore su priamo zo Svedska, kde boli aj sluzobne auta Volva, je tam aj vyhodne financovanie, ak treba.
@anonym_e7b743 čo som pozerala tak sú to iné palky. Som ochotná dať za auto 35k a menej ale viac nie to už mi príde prehnane. Ale samozrejme kto na to má nech si kupuje 🙂
@anonym_e7b743 čo som pozerala tak sú to iné palky. Som ochotná dať za auto 35k a menej ale viac nie to už mi príde prehnane. Ale samozrejme kto na to má nech si kupuje 🙂
@kikadzi pozrite aj ten Kodiaq, co bolo hore spominane, tam budu lepsie ceny, popripade VW Touran je v tej cene mozno aj novy. Nejake tie jazdenky z bazarov a kade tade, ak je to xc90 dovolim si tvrdit, ze pripadne opravy by to mohli dost predrazit.. zalezi na rozpocte no 🙂
@gas1201 jazdenka 2019 cca 170 tis
@kikadzi tak to je ten horší prípad, kedy 6 ročné auto si už bude vyžadovať nie len preventívny servis ale už sa môže tu a tam naskytnúť porucha, prípadne treba pozrieť kedy treba robiť rozvody na danom motore. tak isto brzdy budú dobrá pálka aby zastavilo tento kolos. gumy tak isto letná sada pokojne môže vyjsť na 1000eur pri R21 a môžeme pokračovať.
ak sa bojíte drahého servisu, 6 ročná XC90 nie je podľa mňa pre Vás dobrým riešením. Radšej sa uskromniť a kúpiť niečo zánovné
@nyusika ved vravim, ze zbytocne investovat do 90tky, ked 2 miesta navyse nie su vhodne na dlhe cesty. 60tka uplne staci 🙂
@anonym_605b8e u nas v 60 sa vieme komfortne odviezt len traja-ja a dve deti vzadu v autosedackach v protismere-ja som nizka, ale muz vysoky a ten sa teda do auta vtrepe len ked ma kolena pri zuboch. A kufor tiez maly-dam tam kocar a v podstate je zapratany. Ale ja to auto pouzivam len ked chodim sama s detmi, vtedy je perfektne
A teda nase ma dva roky, bolo teraz v zarucnom servise a tisicku sme tam nechali len tak fuklo, o poistke nevravim, neni to lacny spas
My sme ho svojho času zvažovali (9 rokov dozadu), ale mne to auto vôbec nesadlo, brutálne mi vadila kapota a interiér...
@anonym_605b8e u nas v 60 sa vieme komfortne odviezt len traja-ja a dve deti vzadu v autosedackach v protismere-ja som nizka, ale muz vysoky a ten sa teda do auta vtrepe len ked ma kolena pri zuboch. A kufor tiez maly-dam tam kocar a v podstate je zapratany. Ale ja to auto pouzivam len ked chodim sama s detmi, vtedy je perfektne
@majlo1234 sme 5ti, jedno dieta bez kocika, ale stale v sedacke a nemame 2 metre, takze nam 60tka a hlavne mne, kedze na nom jazdim hlavne ja, uplne vyhovuje
My sme ho svojho času zvažovali (9 rokov dozadu), ale mne to auto vôbec nesadlo, brutálne mi vadila kapota a interiér...
@tiezjedna tieto novsie su lepsie
@kikadzi kludne si pozri superba. Mame na firme a kolega co ma 2 metre s nim chodi s kamosmi na chaty, 5 velkych chlapov sa komfortne zmesti a ma brutal kufor. Dozadu sa ti krasne zmestia 3 detske autosedacky, deti maju kopec miesta na nohy.
@kikadzi kludne si pozri superba. Mame na firme a kolega co ma 2 metre s nim chodi s kamosmi na chaty, 5 velkych chlapov sa komfortne zmesti a ma brutal kufor. Dozadu sa ti krasne zmestia 3 detske autosedacky, deti maju kopec miesta na nohy.
@betulinka1 teraz máme Seat Leon combi a myslím že je dosť podobne ale tri sedačky nám nevojdu jedine že jedna dcéra sedi vpredu a ja medzi nimi 🙂
@majlo1234 sme 5ti, jedno dieta bez kocika, ale stale v sedacke a nemame 2 metre, takze nam 60tka a hlavne mne, kedze na nom jazdim hlavne ja, uplne vyhovuje
@anonym_605b8e u nas tie dve sedacky vzadu(ktore tam budu este minimalne 5 roko ) sposobuju to, ze neodveziem vzadu dalsiu osobu. Je to proste mensie auto.
@anonym_605b8e u nas tie dve sedacky vzadu(ktore tam budu este minimalne 5 roko ) sposobuju to, ze neodveziem vzadu dalsiu osobu. Je to proste mensie auto.
@majlo1234 no, do maloktorého auta sa do zadu zmestia 3 sedacky, resp. 2 sedacky a jedna dospela osoba. Jedine ze by mala 45 kil a 150 cm 🙂
@betulinka1 teraz máme Seat Leon combi a myslím že je dosť podobne ale tri sedačky nám nevojdu jedine že jedna dcéra sedi vpredu a ja medzi nimi 🙂
@kikadzi tak Seat a superb sa neda porovnávať. Chod do predajne a zober si 3 detske sedacky.
@kikadzi Leon je porovnateľný s Octaviou, nie Superbom. Superb je iná kategória.
ako píše @betulinka1, hoď do auta 3 sedačky a skús si v rámci jedného dňa pobehať showroomy.
@tiezjedna tieto novsie su lepsie
@katkaseiner je to možné👍 My sme vtedy vybrali Audi Q7, pretože malo plnohodnotnú tretiu sedačku vzadu a motorizácia bola bezkonkurenčná.
@kikadzi
Sme 5-členná rodina a už rok máme Volvo XC90. Kupované s ~95 000 km, koža, 7 miest, výbava Momentum, z Česka v rámci programu Volvo Selekt, za 32 000 €. Určite odporúčam – zadné dve miesta využívame často (babka, dedko alebo keď ideme na výlet viaceré rodiny), takže nemusí každý brať vlastné auto, pomestíme sa. Auto je silné, ťaháme za ním príves a za rok s ním máme za sebou Nórsko aj Rumunsko – komfort a bezpečnosť top.
Nad novým Touranom by sme už ani neuvažovali. Kodiaq je fajn, ale je menší (skôr porovnanie s XC60) a cenový rozdiel v našom prípade nebol veľký. Do 35k nám nič nevedelo XC90 poraziť. Jedine Audi Q7, ale to už bolo o pár tisíc viac.
Za nás – ak sa zmestíte do rozpočtu, XC90 pre veľkú rodinu berte. 🙂
@kikadzi
Sme 5-členná rodina a už rok máme Volvo XC90. Kupované s ~95 000 km, koža, 7 miest, výbava Momentum, z Česka v rámci programu Volvo Selekt, za 32 000 €. Určite odporúčam – zadné dve miesta využívame často (babka, dedko alebo keď ideme na výlet viaceré rodiny), takže nemusí každý brať vlastné auto, pomestíme sa. Auto je silné, ťaháme za ním príves a za rok s ním máme za sebou Nórsko aj Rumunsko – komfort a bezpečnosť top.
Nad novým Touranom by sme už ani neuvažovali. Kodiaq je fajn, ale je menší (skôr porovnanie s XC60) a cenový rozdiel v našom prípade nebol veľký. Do 35k nám nič nevedelo XC90 poraziť. Jedine Audi Q7, ale to už bolo o pár tisíc viac.
Za nás – ak sa zmestíte do rozpočtu, XC90 pre veľkú rodinu berte. 🙂
@ivamac ďakujem za komentár 🙂 môžem sa ešte opýtať na servis poprípade poistku? Neviem si predstaviť koľko ma ešte to auto bude stať po kúpe 🙂

mame sice xc60 pre 4clennu rodinu, ale po 2 rokoch len tolko ze pneumatiky su drahsie ako na predoslom forde, poistka tiez o nieco... my sme zatial menili len olej - to ide uz robit moj muz, lebo v servise velmi vela pytaju.
Inak je to skvele auto a velmi bezpecne, Chceli sme povodne xc90 ale teda ani do garaze by sa nam nezmestilo a financne by sme bud museli ist do starsieho ako 3rocneho alebo este zosetrit a teda isli sme do xc60.