Aká kniha vám zmenila život?
Aká kniha vám zmenila život? Respektíve vám niečo do života dala? Cítili ste sa pri nej inak, niečo ako keď si človek prečíta napr. Malého princa?
Kvety pre Algernona, táto kniha ma chytila za srdce.
Dobrá otázka.. ja som nikdy žiadnu knihu nečítala, ani tie povinné si školy a ani žiadnu dobrovoľne. Mňa to skrátka vôbec nebaví a ani neláka. Som zrejme za zvláštnu 😊Deťom som čítala iba preto, že to chceli..pri druhej vete som začala zívať, tak veľmi ma to "bavilo" 😀
Jan Van Helsing - Ruce pryč od této knihy ...výborná moja srdcovečka 😊
Rekviem za Nanking a Utesitelky. Neviem ci vyslovene zmenili zivot, ale tieto 2 knihy ma proste chytili za srdce.
Tajomstvo, The Secret 💯💯💯💯💯💯💯💯💯👏👏👏👏👏👏🥳🥳🥳🥳 Na 100%
Šlabikár šťastia (časť o vyliatom mlieku a defekte)
Malý strom
chatrč, a potom od coelha-Veronika sa rozhodla zomriet.... pre mna naj take na zamyslenie
Cas zitia a cas umierania od Remarqueho. Citala som tu knihu este pocas skoly, doteraz vo mne silno rezonuje 👍
Kľúč synchronicity * Poznanie * Miluj svoj život.
Friedrich Nietzsche: Tak riekol Zarathustra
Kniha "Hladaj pokoj a zotrvaj v nom"
A aj uz tuna spominanana "Chatrč"
Isabel Allende - Dom duchov, Odviate vetrom, Remarque - Traja kamarati
Biblia
Nepovedala by som, že zmenila život, ale veľký vplyv mali na mňa dystópie, napr.1984 alebo Príbeh služobnice. Z literarneho hľadiska Búrlivé výšiny od Emily Bronte a najnovšie séria Genialna priateľka od Eleny Ferrante.
Necitala som uplne celu knihu, bola kupovana ako darcek, no cast som si z nej precitala a zmenila teda dost moje vnimanie na svet. Volala sa Černá kniha CIA.
A potom je tu knizka s nazvom Ako nezomriet. Je to o tom, ako svojim stravovanim vieme zmenit zivot k lepsiemu. Vyborna kniha.
Anna Mária Taigi Ideálna manželka matka svokra❤️ Mária Valtorta Evanjelium ako mi bolo odhalené ❤️
Jednoznačne Mních, ktorý predal svoje ferrari, už ju mám takmer prečítanú, úžasná kniha... odporúčam aj pre uponáhľaných ľudí...
1. Biblia
...... a potom siroko daleko za nou :
Quo vadis a celkovo Sienkiewiczove knihy,
Pan prstenov 😀
Vsetky knihy od autora Narnie C.S. Lewisa.
A urcite vsetky knihy od Georga Mcdonalda,to je ozajstny otec fantasy,jeho knihy ti nic nedaju zadarmo,ale ked ich citas,prenesie ta do ineho sveta,do takeho, akom vsetci hlboko vnutri tuzime zit.
Bohaty otec,chudobný otec....
Jak si správně přát
@izabela181 HP je srdcovka ❤️❤️❤️
no toto som už davno chcela násjť, takúto diskusiu, dúfam, že sa to rozbehne na viac strán.
Ja mám neskutočne rada tieto knihy :
Egypťan Sinuhe - kuk do sveta starých Egypťanov, pre mňa nové, nepoznané, ľahúčko pisané
Majak medzi dvoma oceánmi - bolo to dojimavé, stále som premýšľala, akoby som sa zachovala ja, nevedelo mi to zisť z mysle stráááášne dlho, viem ,že je film, ale ten ti nepovie ani z 20% to, čo kniha. Nenávidela som tu vlastnú matku, pritom to bolo pre ňu desivé tiež. No veľká veľká dilema. Krásna dojimava kniha.
Zvieracia farma - ukázala mi ako sa dokážu ľudia i napriek demokratickému mysleniu a vyhlasovania, že sú demokratick, že toto je to najlepšie pre nás všetkých , ukázať, že človek je aj tak egoista a celú spoločnosť zmeni jeho pristup. Dlho predlho som o tom premýšľala. Politicky orientovaný román. Dokážeš sa v ňom nájsť, každý.
Alchymista - o ceste, o tom, že cesta je dôležitá, nie cieľ. Krásne pisané, treba to prežiť - knižku
Odviate vetrom - klasika, stotožnená som totálne so Scarlett, s jej štýlom života, krásny opis zániku jednej epochy USA a nastolenia druhej.
Večne spievajú lesy - to je nádherny severský pribeh, o živote jednej rodiny, kniha má tri časti, je to nádherne, alegorické, romantické a drsné zároveň.
Boh múch - to som čitala teraz posledné, mám syna s ktorým sme tu knihu prebrali hore dole, je nádhernaá, o tom, ako sa človek - tu su to deti - dokážu zmeniť bez civilizovanej spolločnosti, i napriek tomu ,že tam žili, na ostrove, bez nejakej autority dospeleného , zmeniť na zvieratá, doslova beštie. Nádherný , ľahučko napisaný pribeh, ktorý budete so sebou niesť stráááášne dlho.
A ešte Ako som vozil Norov, - davno som sa tak nenasmiala, ale že nenarehotala , ako pri tejto knihe, je uuužasný tento spisovatel, neskutočný a sú to jeho zážitky z Nórska, kde pracoval v doprave, na buse.
A teraz by som chcela nejaké tipy na iné knihy.
Knihy Tajomstvo (The Secret), Slabikar stastia a Sila pozitivneho myslenia mi pomohli v tazkom obdobi. Neviem ci zmenili zivot ale dost pomohli.
Sofiina voľba
@zahrahmama tak mne sa to nikdy nepačilo, ja neznášam "mudrovanie" , to si každý nájde sám , čo si z toho vezme, nemusia sa mi nasilne podsuvať myšlienky niekoho druhého. 💃
Ja som toho precitala veľa, takže ťažko takto vybrať jednu, ale aktuálne si myslím, že mi vyslovene zachránila manželstvo kniha Prečo sme sa vlastne rozišli - Liane Moryarty. Nie je to síce nejaky klenot svetovej literatúry, dostala som sa k nej náhodne, ale evidentne v správnej chvíli. Doteraz na ňu často myslom, keď je zle :D

Šlabikár 😀