icon

Ako nájsť lacnú firmu na vydanie knihy?

2. jún 2025

Nejaku lacnejsiu firmu prosim nepoznate? Napisala som poviedku a chcem z nej spravit knihu.

moonlight1210
2. jún 2025

Ak si knihu chces dat urobit len pre seba, tak v knihviazacstve si ju z nej daj zviazat. Len si ju musis doniest uz vytlacenu so vsetkymi stranami, co tam chces mat.

Ak ju chces vydat v dakom naklade, tak ju rozposli do vydavatelstiev. Niekto ju tam vzdy musi precitat a rozhodnut, ci sa im hodi do portfolia a edicneho planu.
Daju ti vediet, ci ju beru, ci nie.

modrahruska
2. jún 2025
@moonlight1210

Ak si knihu chces dat urobit len pre seba, tak v knihviazacstve si ju z nej daj zviazat. Len si ju musis doniest uz vytlacenu so vsetkymi stranami, co tam chces mat.

Ak ju chces vydat v dakom naklade, tak ju rozposli do vydavatelstiev. Niekto ju tam vzdy musi precitat a rozhodnut, ci sa im hodi do portfolia a edicneho planu.
Daju ti vediet, ci ju beru, ci nie.

@moonlight1210 ty si uz niekedy pisala do vydavatelstva? Vacsina sa ani len neozve, ak daju vediet ze nechcu tak to uz bude uspech 😂

Odporucam vydat si to len pre seba, je velmi mala sanca ze by ti to vydalo vydavatelstvo, to by muselo byt naozaj velmi dobre a pasovat do edicneho planu. Takze si najdi nejaku malonakladovu tlaciaren a daj nejakych par kuskov vytlacit a zviazat. Ak to chces normalne predavat, odporucam financovanie cez nejaky crowdfunding portal, tam si zaroven otestujes ci by bol dopyt. Ak nie nic sa nedeje a neprides o peniaze.

belllinka
2. jún 2025

to by chcelo skôr zbierku poviedok a nie že jednu. Vydať by ti to aj vedeli, ak si to celé sama zaplatíš 🙂

moonlight1210
2. jún 2025
@modrahruska

@moonlight1210 ty si uz niekedy pisala do vydavatelstva? Vacsina sa ani len neozve, ak daju vediet ze nechcu tak to uz bude uspech 😂

Odporucam vydat si to len pre seba, je velmi mala sanca ze by ti to vydalo vydavatelstvo, to by muselo byt naozaj velmi dobre a pasovat do edicneho planu. Takze si najdi nejaku malonakladovu tlaciaren a daj nejakych par kuskov vytlacit a zviazat. Ak to chces normalne predavat, odporucam financovanie cez nejaky crowdfunding portal, tam si zaroven otestujes ci by bol dopyt. Ak nie nic sa nedeje a neprides o peniaze.

@modrahruska ja som len na VS robila preklady, za ktore platili, lebo si ich sami vyziadali.

Kazdopadne, neskusi, nevie. Ak neskusi, na 100% jej nic nevydaju.
Treba to rozposlat, a potom sa im po nejakom case ozvat, ak sa neozvu spat.

Christie odmietli tolkokrat a dnes je stale znova a znova vydavanou slavnou autorkou.

Moze si to samozrejme dat vydat na vlastny naklad a skusit predat sama.
Kto vie. Ak sa uchyti, moze z tohto maleho nakladu raz byt vzacna, draha limitka. 🙂

autor
2. jún 2025
@belllinka

to by chcelo skôr zbierku poviedok a nie že jednu. Vydať by ti to aj vedeli, ak si to celé sama zaplatíš 🙂

@belllinka ma 144 stran.. chcem.len.par kusov 4 pre kamaratov a seba.

lion777
2. jún 2025

Ak si manuálne zručná na temu predávajú set na viazanie kníh, sú videá ako to zošit. 🙂

modrahruska
2. jún 2025

144 stranova poviedka? To je uz taky mensi roman. No kazdopadne, ak chces len 4 kusy, tak si to daj vytlacit a zviazat niekde v lepsom copycentre alebo malej tlaciarni, castokrat robia napriklad lepenu makku vazbu, to by na tieto ucely mohlo stacit a nebude to take drahe ako klasicka sita kniha. Tlacovy subor v pohode zvladnes aj sama, len ak si to este nerobila tak si zisti ake spadavky treba a mysli na to potom, alebo niekedy su aj velmi ochotni pomoct priamo v tlaciarni.

1marekk
3. jún 2025

Ahoj, som spisovateľ samovydavateľ a už som tu písal veľakrát pod príspevky o vydaní. Ty hľadáš len tlač a to je veľmi jednoduché. Bohužiaľ neviem ti poradiť niečo, kde tlačia len zopár kníh, moja tlačiareň, s ktorou spolupracujem, tlačí len od viac ks, ale skús si nájsť na googli, tlače kníh. Prvú knihu som napríklad tlačil v Expreste, sídlia v Blave, ale ja som s nimi nebol spokojný, ale možno ty budeš, majú tam dosť pozitívnych recenzií, ja som bohužiaľ sebakritický a potreboval som mať plnohodnotnú kvalitnú knihu.

Odporúčam rozhodne lepenú väzbu V2, ktorá je nákladovo lacnejšia, obzvlášť, ked chceš len 4 kusy. Knihu musíš mať ale už pripravenu, naformátovanú do knihy (A5, A6, alebo vlastné rozmery) ak dačo by si nemala správne, najmä vnútorné okraje, tak ti grafik väúčšinou napíše.

Prajem veľa šťastia pri tlači 🙂

Dávam ukážky mojich kníh... tiež som na začiatku nevedel, ako čo funguje a bolo to náročné, ale je fajn, že to chceš dať do knihy a je to veľmi jednoduché, pretože na to nepotrebuješ vydavateľstvo. ❤

autor
3. jún 2025

Dakujem za odpovede.. ale by som poprosila odporucit nejakú tu firmu.. dat mi odkaz na ponuku tej firmy.,❤️

1marekk
3. jún 2025

Tu ti málokto poradí s odporučením firmy, pretože väčšina ľudí netlačí knihy bežne. Ako som povedal, na googli je veľmi veľa firiem, ktoré majú pozitívne recenzie, či už je to expresta alebo ABCprint. Žiadna tlač nemá cenovú ponuku všeobecnú, pretože pri knihe sa zohľadňuje veľmi veľa vecí - gramáž papiera, veľkosť knihy, väzba, dodatočné povrchové úpravy, laminácia, obálka, obrázky.. + ak nemáš grafiku, tak to stojí tiež niečo. Rátaj s tým, že 4 knihy môžu stáť cca aj 70€, kedže väčšina nízkonákladoviek ti síce vyrobí knihu lacnejšie, ale čím menej kníh, tým viac to väčšinou stojí. 🙂 Takže šup do googlu :D

mk1111111111
3. jún 2025

Skus nieco, ako robi diplomovkynitra.sk, robia aj tvrde viazanie na diplomovky, tak predpokladam, ze to nebude extremne drahe a ani nebude treba vela kusov, aby to urobili

modrahruska
3. jún 2025

Konkretne tlaciarne si uz musis vygooglit sama, pretoze cena zavisi od konkretnych poziadaviek a navyse nevieme, co pre teba znamena lacna firma. Ja som napriklad tlacila knihy v CR, pretoze tam najlepsie splnili moje poziadavky, tak kvalitativne ako cenove. Pochybujem ale ze tebe sa tam oplati tlacit 4 kusy.
Ale niektore tlaciarne maju napriklad ceny rovno na webe, ze si vyklikas pocet stran, typ vazby, papiera…a vyhodi ti cenu. Kedysi som tak pozerala tusim Blumi.sk, exprestlac, ale ake mali ceny uz neviem, pozri si,

autor
4. jún 2025

Nakoniec som nasla firmu aj u nas v meste za prijateľnú cenu. Dakujem vam

ana28
5. aug 2025
@modrahruska

144 stranova poviedka? To je uz taky mensi roman. No kazdopadne, ak chces len 4 kusy, tak si to daj vytlacit a zviazat niekde v lepsom copycentre alebo malej tlaciarni, castokrat robia napriklad lepenu makku vazbu, to by na tieto ucely mohlo stacit a nebude to take drahe ako klasicka sita kniha. Tlacovy subor v pohode zvladnes aj sama, len ak si to este nerobila tak si zisti ake spadavky treba a mysli na to potom, alebo niekedy su aj velmi ochotni pomoct priamo v tlaciarni.

@modrahruska Takyto maly naklad si vytlacte cez Express tlac, v pripade maleho poctu kusov je vyhodnejsia digitalna tlac. Akurat ta ich brozovana vazba aj zodpoveda nizkej cene, ktoru Vam urcite vypocitaju. Ak to mate pre vlastnu potrebu, potesenie rodiny a priatelov a nechcete do toho vela investovat, podla mna idealne.

modrahruska
5. aug 2025
@ana28

@modrahruska Takyto maly naklad si vytlacte cez Express tlac, v pripade maleho poctu kusov je vyhodnejsia digitalna tlac. Akurat ta ich brozovana vazba aj zodpoveda nizkej cene, ktoru Vam urcite vypocitaju. Ak to mate pre vlastnu potrebu, potesenie rodiny a priatelov a nechcete do toho vela investovat, podla mna idealne.

@ana28 asi to mala byt odpoved inemu, ja nezhanam tlaciaren, na svoje knihy uz mam overenu 🙂

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená