Ako úspešne vydať román?
Ahojte , mám napísaný jeden roman a chcela by som poradiť od niekoho kto ma skúsenosť s týmto . Cez aké vydavateľstvo ísť pripadne načo dať pozor . Aby sme boli v obraze ja necakam že na tom nejak zarobím proste ju chcem len vydať ale rada by som bola za nejaké reálne skúsenosti ďakujem 🩷🩷
Vsak si ju vydaj sama. Prvy google odkaz 240 stran 50ks A5 stoji 220€
Vsak si ju vydaj sama. Prvy google odkaz 240 stran 50ks A5 stoji 220€
@hiro nemám s tým skúsenosť a príde mi to zložité v momentálnej situácii mám v práci toho až za hlavu nato aby som si poradila ešte s týmto preto skôr cez vydavateľstvo
Skús vydavateľstvo Veronetka
@hiro nemám s tým skúsenosť a príde mi to zložité v momentálnej situácii mám v práci toho až za hlavu nato aby som si poradila ešte s týmto preto skôr cez vydavateľstvo
@vannyvanny Zlozite? Vsak im nahras pdf, zaplatis a je to, domov ti pridu knihy, to je vsetko.
minule tu na to bola diskusia tiez, skus pozriet https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-vydat-knihu/
Ja som raz dávnejšie čítala jeden clanok, že autori prvotin si knihy vydávajú sami . Je to jednoduchšie a rýchlejšie.
Ahoj, minulý rok som vydal dve svoje knihy ako samovydavateľ a pokiaľ to nechceš dávať na trh, odporúčam ti to vydať svojpomocne, ako samovydavateľka. Ak chceš vydavateľstvo, tak je ich kopa, napríklad aj Publico, Motýľ a podobne.
Vydavateľstvo ti odporúčam len vtedy, ak to chceš dať na trh a budeš v pohode s tým, že aj niekto iný bude korigovať tvoju prácu, ale inak to nemá zmysel 🙂
Ako samovydavateľka máš výhodu tú, že nad knihou máš plnú kontrolu a všetko si financuješ sama.. či je to jedna kniha alebo 50, je to na tebe 🙂 tvoje náklady, tvoja cena, tvoja práca, všetko je tvoje. Samozrejme nemôžeš zabudnúť aj na zákon, a to, že by si mala prihlásiť knihu do SNK v Martine (kvôli ISBN číslu) a do UK v BA - tam ju len pošleš rovnako ako do SNK. Vydanie je teda jednoduché, napíšeš knihu, pošleš do tlače, povieš im, čo chceš na obálke alebo si nájdeš na internete, povieš aku väzbu a ako ti knihu vytlačia, tak ju môžeš poslať medzi známych alebo len tak pre seba, ako som to urobil aj ja 🙂
Prajem ti veľa šťastia 🙂
Tato tema sa tu opakuje pravidelne, ze niekto chce vydat knihu. Na to, aby si na na tom zarobila musis vydat nieco, co sa bude predavat a o co bude zaujem.
Enribook, Erika Wahpía Jarkovská. Na FB. Všetky služby si treba zaplatiť inak zastrešia všetko od vydania propagácia predaj. Okolo 3000 e. Ale povie ti svoj názor či to vôbec je vhodné na vydanie. Prípadne si to poriesis sama tlač knihy a potom rozdas ponuknes knižnici alebo obchodom. Ako je to s ISBN neviem. Alebo skús na www.mamtalent.sk aký to bude mať ohlas u čitateľov. Prípadne to po častiach uverejni ako blog
Tato tema sa tu opakuje pravidelne, ze niekto chce vydat knihu. Na to, aby si na na tom zarobila musis vydat nieco, co sa bude predavat a o co bude zaujem.
@muchotrafka298 zarobiť sa na tom nedá. Traja ľudia sa na sk živia výlučne písaním. Keleova Vasilkova, Dominik Dán a Juraj Cervenak. Zbytok spisovateľov ma aj normálne zamestnanie. A Evita ta píše scenáre.
@muchotrafka298 zarobiť sa na tom nedá. Traja ľudia sa na sk živia výlučne písaním. Keleova Vasilkova, Dominik Dán a Juraj Cervenak. Zbytok spisovateľov ma aj normálne zamestnanie. A Evita ta píše scenáre.
@sova7 v pripade prvej menovanej uz roky vidiet, ze ona pise len na kseft, aby mala napisane.
@sova7 v pripade prvej menovanej uz roky vidiet, ze ona pise len na kseft, aby mala napisane.
@muchotrafka298 recykluje a jeden námet si požičala od neznámeho autora
@sova7 podla mna mame vsetci dalsie zamestnanie. Ja som editorka. Pomaham autorom pisat a vydavat knihy. Robime vsetko od prveho pismena po tlac, distribuciu a marketing. Kazdopadne je na Slovensku velmi maly knizny trh. Vacsina kvalitnych diel sa preklada aj do inych jazykov, autori sa casto skusaju presadit v zahranici.
@sova7 podla mna mame vsetci dalsie zamestnanie. Ja som editorka. Pomaham autorom pisat a vydavat knihy. Robime vsetko od prveho pismena po tlac, distribuciu a marketing. Kazdopadne je na Slovensku velmi maly knizny trh. Vacsina kvalitnych diel sa preklada aj do inych jazykov, autori sa casto skusaju presadit v zahranici.
@ana28 píšem už roky takže síce z iného pohľadu ale cca túto oblasť poznám. Knihy pise každý kto vie dať dokopy pribeh ovláda remeslo nie iba ľudia čo na to fakt majú trh je malý zahlteny a stačí mi pár strán a vidim či ta kniha má to Niečo alebo človek len pise kníh s Niečím je málo a čitateľov tiež nie je až toľko

@vannyvanny teda len nejak teoreticky... asi mas len 2 moznosti
1, bud to zacvakas cele sama (korekturu, vydanie v x tisic nakladoch... bude to asi dost drahe...
2, zozenies vydavatela... asi musis oslovit rad radom vsetkych a uvidis, ci sa niekto "chyti"... Mozes skusit napisat tomu chalanovi (asi ma konto aj na FB - https://www.facebook.com/akosomvozilnorov) co pisal "Ako som vozil Norov"... tiez to najprv vydaval ako blog na dailymale.sk a potom knizne... tak mozno to vydavatelstvo bude pristupne aj takymto pocinom...
Pozeram, ze to vydalo vydavatelstvo Eruditio... tak mozno im napis...