Koľko mesačne miniete na nákup kníh?
Ahojte, tie čo čítate a knihy si KUPUJETE ( o existencii knižníc viem ), koľko mesačne si dovolíte minút na knihy ? Rozumiem ,že je to individuálne, hlavne sa to odvíja od príjmu, ale zaujíma ma koľko sú ľudia ochotní minúť na túto aktivitu.
Teraz som objednala pre malu k mdd zo svojtky za cca 50e a mozno zas pol roka nekupim nic.so starsou chodim do kniznice tak tej uz skoro vobec nekupujem a ja na knihy momentalne cas vobec nemam naposledy som kupovala muzovi nieco o futbale na vianoce..je to strasne individualne.
neviem odhadnut sumu, ale tak mozno strelim 20 eur, ale kedze som poslednych 20 rokov necitala a teda knihy nekupovala, teraz posledne dva roky si obnovujem kniznicu. tie knihy co nechcem predavam dalej. len teda asi nie som standardny citatel, mam rada sci-fi a urcity druh klasickej beletrie, zamilovane romany a fantasy ma neberie. takze ani nekupujem zvycajne nove knihy v knihkupectve, ale cez antikvariaty a aplikaciu, teraz som kupila jednu novu knihu slovenskeho autora za 6 eur cez antikvariat a v martinuse je asi za 15. a zistujem ze tento segment je na slovenskom trhu dost obmedzeny, lebo mnohe starsie slovenske vydania sa nedaju zohnat a niektore veci su prelozene len v cestine, tak zhanam niektore starsie veci, ktore sa tazko zhanaju, tam som dala maximum zatial asi 16 eur za knihu. a oblubene knihy mam radsej fyzicky v papierovej forme. ale to som sa uz myslienkami dostala niekde inde.
asi tak okolo 50 e.
Nekupujem, na to je knižnica
Nekupujem, na to je knižnica
@trisha_r záleží od preferencie. Ja do knižnice nechodím...
a akú čítačku máte?
a akú čítačku máte?
@kati1303 ja mám úplne základný model za 100€ . Pocketbook Basic Lux 4. Keďže knihy len kupujem, nepoziciavam v knižnici a úplne mi stačí. Ale sú aj novšie a výkonnejšie čítačky, farebné aj s Androidom.
My asi tak 15 eur. Využívame stránky, kde si vieme kúpiť už prečítané knihy lacnejšie. 🤗🤗
Naša knižnica má sekciu knihy na dosah a tam sa dajú stiahnuť ako eknihy.
Potom si vieš online rezervovať do knihoboxu aj tam vrátiť.
Ja osobne by som sa neoplatilo. Posledná kúpená Zmenarnik. A k nej od toho autorka požičané 3 z kniznice😁
A čo robíš s prečítanými knihami? Odkladáš, alebo predáš, daruješ?
0 knižnica, predtym cca 30eur mesacne
A čo robíš s prečítanými knihami? Odkladáš, alebo predáš, daruješ?
@loliki tak ja čítam už len e-knihy. Tie si nechám. Papierové knihy, ktoré som mala a už sa k nim nevrátim som posunula do obecnej knižnice do malej obce. Ja sa ku knihám často vraciam, nevadí mi čítať dobrý príbeh znova. Pri sériách si občas pozriem nejaké nezrovnalosti keď mi niečo nesedí.
100-150€ mesačne. Niekedy viac. Môj sen je mať veľkú knižnicu a tiež si potrebujem kupovať množstvo odbornej literatúry (tam býva cena niekedy dosť vysoká)...keď mi niečo nesadne, kľudne to predám. Ale ako bolo spomenuté vyššie - niekto fajčí, pije, droguje. Ja mám knihy 😆 a kvety 🤭 ale snažím sa vždy nájsť obchod, ktorý dané tituly predáva za najlepšie ceny (co ušetrím môžem minúť na ďalšie knihy)
100-150€ mesačne. Niekedy viac. Môj sen je mať veľkú knižnicu a tiež si potrebujem kupovať množstvo odbornej literatúry (tam býva cena niekedy dosť vysoká)...keď mi niečo nesadne, kľudne to predám. Ale ako bolo spomenuté vyššie - niekto fajčí, pije, droguje. Ja mám knihy 😆 a kvety 🤭 ale snažím sa vždy nájsť obchod, ktorý dané tituly predáva za najlepšie ceny (co ušetrím môžem minúť na ďalšie knihy)
@ladka0911 to je pekná sumička 😁. Keby som bohatá, tak by to aj u mňa asi bolo podobné.
Ja si kupujem eknihy a mesacne precitam tak 2-3, takze priemerne mozno 50e mesacne…deti mame skolkarov, takze im na kazdy sviatok kupujeme aj knizky a niekedy aj iba tak (aj teraz na den deti dostali knizky) takze pri knizkach pre deti neviem ani odhadnut sumu 🙈

30€ mesačne...kupujem na knihobot a restorio. Vela citam,uz sa mi doma prehybaju poličky po knihami :D rozmyslam nad kupou citacky,ale ked to nie je ono...potrebujem knihu ovoniavat :D
@kati1303 aj ja som si hovorila, že čítačka nie je nič pre mňa, ale potom šiel zrak doprdele, a bola som donútená čítačku si kúpiť aby som si mohla zväčšovať písmo 😃. No a čuduj sa svete, je to fakt skvelá alternatíva. Šetrí miesto, čítam či je deň či noc, nevadí ani keď slnko svieti človeku rovno na obrazovku. Nemusím čakať na to kým mi kniha príde poštou, jednoducho zaplatím a hneď čítam. Papierové knihy chodím obdivovať do Martinusu, tam si prelistujem, nasajem atmošku a čo sa mi zapáči doma stiahnem.