icon

Ktorá kniha vám zmenila život?

14. aug 2021

Mate nejakú knihu ktora Vám “zmenila život”? (Otvorila oči, zmenila pohľad na určite veci atd, proste vás nejak ovplyvnila? Chcela by som si prečítať nejakú takú knihu

Strana
z2
jana_eyre_2
15. aug 2021

Keď som ako pubertacka mala depresiu a ťažké obdobie, veľmi mi pomohli knihy "hovory s bohom".. keď som stratila mamu mesiac po maturite, tak som sa k nim znova utiekala.. premna tam bolo veľa odpovedí na mnohé otázky.. od určitého obdobia však motivačné knihy neznášam čítať, rada čítam beletriu a je pár kníh ku ktorým sa vrátim vždy keď mi je psychicky zle.. najčastejšie je to Harry Potter.. nemusíte sa smiať, mám prečítanu vseliaku aj ťažkú literatúru.. ale Harry Potter je úplný únik z reality, ktorý mi naozaj pomáha prekonať ťažkosti..

ysseba
15. aug 2021

@stanulienkat Tooooop 😀

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
any_soj
15. aug 2021

Biblia

basska_b
15. aug 2021

@victoriab Ktorú myslíš, Moje milá smrti alebo Nietzscheho? Moje milá smrti sa číta rýchlo, ako blog, na tej sa mi páčil ten pohľad, uvedomiť si, čo je v živote naozaj dôležité, keby sme napr. dnes žili náš posledný deň, čo by sme robili inak - ako sa vysporiadať s tým, keď sa zdá, že sme už dosiahli úplne dno... že všetky negatívne veci nás posilnia a že život musíme prežiť v plnosti a nie stále frflat, že čosi nemáme... a veľa je tam takých myšlienok.

Ale predpokladám, že máš skôr doma tú druhú 😀 páčilo sa mi to nastavenie, že máme silu a vôľu v sebe všetko meniť. Proste chodiť po svete s otvorenými očami a žiť život plnohodnotne. Zarathustra je vlastne prorok, čiže niet divu, že ma taký postoj. Vyzerá, že má recept na pravdu, ale aj on je len niekto, kto hľadá. Kniha sa dobre číta na rozdiel od niektorých iných jeho kníh, ktoré sú dosť zložité. Vypísala som si z tej knihy citáty do diára na každý týždeň, tak ti dám nejaké pre predstavu:
- Naše chyby sú našimi najlepšími učiteľmi.
- Každá veľká láska nechce lásku - chce viac.
- Človeku sa sníva buď nič, alebo niečo zaujímavé. Mali by sme sa naucit, rovnakým spôsobom bdieť: vôbec, alebo zaujímavým spôsobom.
- každý deň má sto vreciek, ak máš čo do nich dať.
A takých citátov je tam plno 👍 nad každým sa dá zamyslieť, odniesť si z neho nieco

scila
15. aug 2021

Keď tak rozmýšľam tak asi tehotenská 🙈

katkatt
15. aug 2021

Buď, kde si - Štepán Smolen

victoriab
16. aug 2021

@basska_b perfektné, dnes ju beriem ku kocikovsniu teda! Vdaka za inšpiráciu 😍

basska_b
16. aug 2021

@victoriab Je to super na kočíkovanie, lebo môžeš čítať po takých malých dávkach, nie je potrebné dlhé sústredenie. Obidve teda 😀

rdi
16. aug 2021

pre mna to bola kniha Obklopeny idiotmi. Ukazala mi, ako sa snazit komunikovat s roznymi typmi ludi.

puticka7
20. aug 2021

Pre mna to bola kniha Chlapec, krtko, liska a kon. Akoze ono to moze byt kniha pre deti to ano, ale ked som ju citala, tak na kazdej strane bolo nieco, co ma tak prinutilo premyslat. Je dost na zamyslenie, ale velmi pekna.

milkyg
26. jún 2022

Človek a jeho symboly (Carl Jung) a Genové kľúče (Richard Rudd).

ivankagemini
26. jún 2022

The Secret, Tajomstvo!!! 💯💯💯👏👏👏🥳🥳🥳❤️❤️❤️

Strana
z2