icon

Ktoré spoločenské romány odporúčate?

avokado12
28. máj 2025

Ahojte mamičky, ktoré radi čítate, prosím poraďte mi knižku, nejaký román, ktorý vás chytil za srdce . Žiadna romantická literatúra pre ženy prosím. Mám na mysli skôr spoločenský román, zahraničný autor, možno slovenský. Môže byť historický, cca 20. storočie. Budem vám veľmi vďačná ♥️

Strana
z2
honeyaloune
29. máj 2025

Vieš čo ja som si teraz kúpila knihu ktorá ma zaujala na základe obálky - stretneme sa na svitaní. Bola medzi slovenskou tvorbou a riskla som to lebo som bola zvedavá o čom bude a neľutujem. Ostala som z toho hotová, akoby konečne niekto hovoril veci ktore vsetci zijeme ale nemame pre ne spravne slova. Neviem to ani vysvetlit poriadne. Proste na jednej strane to bolo strasne putave dejovo ale zaroven ma to nutilo cely cas za zamyslat nad zivotom a hodnotami ktore zijem.

drobcek100
17. júl 2025
@adka3321

@avokado12 Tato seria Tatiana a Alexander su to 3 casti (4 aj s nejakym prequelom, ale ten som necitala).

@adka3321 Veľmi pekná...

roseania
13. okt 2025
@nikoletta1712

@mamina7070 Naozaj sú tie knihy také skvelé?Toľko pozitívnych recenzií som už počula na tieto knihy🙂

@nikoletta1712 sú úžasné, pre mňa je Lucinda Riley top spisovateľka, aj keď už nieje medzi nami. Lepšie knihy som nečítala.

roseania
Autor odpoveď zmazal
nikoletta1712
13. okt 2025
@roseania

@nikoletta1712 sú úžasné, pre mňa je Lucinda Riley top spisovateľka, aj keď už nieje medzi nami. Lepšie knihy som nečítala.

@roseania Pred týždňom som dočítala prvú časť a som nadšená…Niečo skvelé…
Ďakujem🙂

roseania
13. okt 2025
@nikoletta1712

@roseania Pred týždňom som dočítala prvú časť a som nadšená…Niečo skvelé…
Ďakujem🙂

@nikoletta1712 aj všetky jej knihy sú skvelé.

nikoletta1712
14. okt 2025
@roseania

@nikoletta1712 aj všetky jej knihy sú skvelé.

@roseania Určite to nebola moja prvá prečítaná kniha od nej, teším sa!🙂

sovica
16. okt 2025

@avokado12 Všetko od Jamesa Clavella. Nenapísal toho síce veľa, ale väčšina sú to vyše tisícstranové knihy. Moja srdcovka je Potkan Kráľ👍, ale všetky sú výborné -Tajpan, Šógun, Panský dom, Smršť, Gaidžin.
...a Motýľ - Henri Charrière
Všetky 20 storočie, okrem Šógun, Tajpan a Gaidžin.

Strana
z2