Forma na bábovku. Silikónová alebo teflónová?

Ahojte,
chystám sa kúpiť si bábovkovú formu ale neviem sa rozhodnúť či si mám kúpiť silikónovú alebo teflónovú. Máte s týmto nejaké skúsenosti?
ďakujem
anuskaautor
13. mar 2007
nemá s tým niekto skúsenosti?
matar
13. mar 2007
anuska, ja mám sklenenú (jasné že z varného skla 🙂 )a tá je asi najlepšia
snilko7
13. mar 2007
anuska ja mám doma teflonovu a pravdu povediac, zopár krát sa mi tam bábovka už poriadne prilepila a to som ju fakt poriadne vymastila aj múkou vysypala :-N
ramzesa
13. mar 2007
ja mam teflonovu, ale kedze mame plynovy sporak, este som ju nepouzila, bojim sa, ze to neprezije :-N ...mate aj s tym niektora skusenost? :-N =-)
snilko7
13. mar 2007
ramzesa na tej mojej teflonovej je napísané že je vhodná do všetkých druhov sporákov a rúr
anuskaautor
14. mar 2007
tiež som inak rozmýšľala nad sklenenou. Ale pravdu povediac nikde som ju nevidela.
nezabudka84
16. mar 2007
Zenusky, ja mam silikonovu a je perfektna, sice stala vela, ale vobec ju nemusim vymastovat, vyberem babovku z rury a necham vychladnut a babovka krasne vyjde, ako pieskova torticja z formy.Vrelo odporucam 😃
tinax
16. mar 2007
nezabudka, vazne je ta silikonova taka dobra? A mas aj nejake ine - plechy na kolaciky...?
zuzka25
16. mar 2007
aj ja mam silikonovu a neviem si ju vynachvalit. je to vyborna vec. aj ostatne formy sa chystam kupit silikonove, aj ked su dost drahe, no stoji to za to. 😉
nezabudka84
16. mar 2007
Doma mame hlinikovu a tu u svokry sklenenu.Ale ziaden rozdiel som medzi nimi nespozorovala.Vzdy som vymastila jak diva a vzdy mi nesla von, aj mokre utierky som na nich davala, vymastovala som aj olejom, margarinom aj bravcovou mastou, vysypala vsetlymi mukami a efekt rovnaky.Teraz len vlejem do formy, nic nemusim vymastovat, krasne mi upecie a ma skvelu korku.Taku lesklu.Jedina nevyhoda je, ze sa na nej neudrzi praskovy cukor.Sa zosmykne.
nezabudka84
16. mar 2007
Inac sa v tej mojej da robit aj knedlik v mikrovlnke, za 2 min je hotovy a je supis.A si este nejaky pekac kupim, alebo aspon formu na mufiny.Nasporit musim... 😃
tinax
16. mar 2007
tak to som rada. Ja sice vela toho nenapeciem - nema to u nas kto jest, ale uz som par krat pozerala na tie silikonove. Len mi boli tak trochu nesympaticke. 😃 Asi sa necham presvedcit.
iva72
16. mar 2007
Súhlasím s nezábudkou. Aj ja mám silikónovú, krásne z nej bábovka vyjde a dokonca sa dá perfektne skladovať, pretože nezaberá veľa miesta - dá sa zohnúť a jej tvaru to vôbec neuškodí.
nezabudka84
16. mar 2007
Su super.Inac, prid piect k nam, by si sa nedopiekla.Mam tu formu este len od soboty a uz som piekla tri babovky a myslim, ze aj dnes daco skuchtim.Moja je do 220´C, ale sak to sa aj tak pecie iba na 160.
nosalova
30. máj 2007
Ja más sililkonovú z TUPPERWARE aj som s ňou maximálne spokojná. Len vylejem cesto a žiadne mastenie a vysypávanie. Teflónová forma sa mi osobne neosvedčila. A v tej silikónke robím aj slané alebo sladké dezerty. Dokonca aj zmrzliny. Samo sa mi to oddelí a potom bez problemov vyklopí. Ak by si mala záujem o silikónku daj mi vedieť. Robim s tým.
nezabudka84
27. jún 2007
Aj ja mam z tupperwareu a vrele odporucam 🙂
zanet63
2. nov 2015
silikonova je urcite lepsia, ja mam taku 🙂