Musím kupovať aj fľašky pre bábätko?

katarinaruny
3. máj 2016

Ahojte
Chcem sa len informovať či treba kupovať fľašky na mlieko vodu či to treba zvlášť aj na vodu aj mlieko veľké malé alebo netreba vôbec kupovať ja neviem dopredu povedať koľko budem kojiť a či vôbec sa nám podari. Koľko máju byť MLtrové , a aké cumlíky sú najlepšie na fľašky . Mam v tom trošku zmätok . Za každú radu Vám Ďakujem

candii
3. máj 2016

Podla toho ci budes kojit alebo nie ale urcite aspon jednu flasku by som pre istotu mala. Odporucam Lovi s cumlikom 0 . Potom prejdes podla veku babatka na 3+ je tam rozdiel v dierkach ..

pribinak
3. máj 2016

Na mlieko a cajik by nemala byt ta ista fľaša, tie mliekove časom začnú tak mliekovo pachnut
Babatko potrebuje tak 2dcl flašku, ale dostať aj mensie napr 150 ml
Cumel kúpis najskor podla označenie mesiacov, ma najmenšiu dierku na satie

Ja som dojčila, chcela som, ale mala som tiez kúpenú flašku, keby daco ;)

kristinka86
3. máj 2016

Určite maj min. jednu fľašu s najmenším prietokom pripravenú. Ak nevyužiješ na mliečko, tak využiješ na vodičku/čajík. Ja som mala aj menšie aj väčšie a cumle som menila podľa veku dieťatka, aby bol prietok akurát. Využívam doteraz na UM aj čajík. 😉

alexandra206
3. máj 2016

urcite aspon dve flasky by si mala mat na doma urcite sa potom nebudes nahanat po obchodoch ak nebudes moct nahodou kojit...jednu na mlieko druhu na vodu caj
Ja som kupila dve 250 vyuzili sme aj potom

liuliu
3. máj 2016

Ja dojcim, z flasky davam vodu a teraz mi uz treti den nemala stolicu tak prvykrat dzusik.
Kupila som obycajnu flasu babylove, myslela som ze z nej nevie cucat ale kedze kojim som to neriesila..ale dnes ten dzusik normalne cucala dokonca si drzala sama aj flasku 🙂 Mam aj daku flasku z porodnice, potom este flasky co dostala k narodeniu. Podla mna ked chces kojit staci ta jedna z porodnice na vodicku.

marusik
3. máj 2016

Ja som bola presvedčená, že dojčiť budeme, preto som žiadnu fľašu nekupovala... Mám 3 deti, doteraz v našej domácnosti nebola žiadna fľaša ani cumeľ. Keď začali deti piť vodu, už sme dávali z pohárika.

lubi40
3. máj 2016

Ja by som nekupovala ziadnu-a ani som ziadnu nemala, kym som nepresla na UM. Vsak nezijeme za sociku, ked nic nebolo dostat. V dnesnej dobe, ak budes potrebovat, tak kupis hned. Ved uvidis ako budes kojit a ak sa nebude darit, tak napr. jednu noc vydrzis a na druhy den kupis flasu a je to. A cajik, budes aj tak davat az od 6 mesiacov alebo tak, dovtedy staci materske mlieko (UM), no a v 6 mesiacoch mozes kludne kupit 250ml. Naco zbytocne kupovat milon flias. Akurat si minies peniaze a o zatazi na zivotne prostredie ani nehovorim.

gondyo
3. máj 2016

aj my sme mali pre istotu kúpenú jednu malú flašku,ale rob všetko preto,aby si čo najdlhšie kojila,dá sa plne dojčit aj 8-aj viac mesiacov...nehovoriac o tom kolko penazí si ušetríš na iné veci pre bábatko...my sme urobili chybu,že sme dali synovi len ochutnat umelé mlieko,či to vôbec bude pit a už sa mi neutvorilo tolko mlieka,aby sme mohli pokračovat v plnom dojčení...držím palce

seahorse27
3. máj 2016

Zopar flias pre istotu si kup. Na zaciatok ti budu stacit male 125 ml a potom uvidis, ci Vam bude treba dalsie vacsie, alebo prejdete rovno na nejaky poharik s náustkom, ked bude babatko vacsie. Cumliky na zaciatok s najpomalsim prietokom 0+, potom podla veku budes kupovat dalsie - s vekom sa zvysuje pocet dierok v cumlikoch. Ja som pri oboch detoch pouzivala Avent, teda este pouzivam...a som spokojna.

sirinka
3. máj 2016

Nie, prvy polrok pokial dojcit budes na poziadanie nepotrebujes nic ine ani vodicku davat a potom uvidis, ci pojdete na poharik alebo akym sposobom naucis dietatko pit. Pokial by dojcenie neslo, tak flasu kupis raz dva. Mat doma flasu, UM, cumel pre istotu vacsinou vediek tomu, ze mamicky skor vzdaju dojcenie, ako ked tieto veci nemaju hned po ruke.

fra
3. máj 2016

pri našich 4 deťoch som vopred doma vobec nemala žiadne fľaše a ani potom som žiadne nekupovala - deti boli dojčené a fľaše neboli potrebné- dojčiť- ak sa dá- je omnoho pohodlnejšie...

zapka21
3. máj 2016

urcite netreba dopredu kupovat, nastav sa na dojcenie, ved nas priroda na to vybavila. Hladaj podporu v dojceni (podporne skupiny dojcenia v tvojom okoli, laktacne poradkyne z O.Z. Mamila), nie v kupovani flasiek/cumlov atd. 🙂 mas este cas sa na to vsetko pripravit tymto sposobom 🙂 drzim palce

lumma
3. máj 2016

Ja som si kúpila kôli odsávaniu mliečka, ale až keď sa kojenie rozbehlo, takže zatiaľ to má čas, uvidíš sama či budeš potrebovať..

sojorez
3. máj 2016

podobne ako @fra som nemala ziadne flase,obe starsie dcery a aj teraz 5 mes. syn su vylucne kojeni.. synovi sa chystam kupit poharik so sosacikom/nie cumlom po 6.mesiaci... ak budes potrebovat,dokupis si,dnes su lekarne,drogerky skoro na kazdom rohu...

maslenka47
3. máj 2016

Kludne si nejaku flasku pre istotu kup. Ak chces kupovat viac, ako jednu, odporucam kupit rozne druhy (kazdy vyrobca ma svoje "najlepsie" cumle). Dopredu nevies, ktora prave TVOJMU dietatu bude vyhovovat. Syn nemal problem s hned prvou flasou, ktoru dostal (Avent), ine sme ani neskusali. Dcera z takej istej avent flase absolutne nevedela pit (3/4 mlieka jej tieklo po tvari), vyskusali sme rozne a skoncili sme u MAM, aj ked aj to jej par tyzdnov trvalo, nez sa naucila pit normalne.

Kedy dieta potrebuje cumel s vacsim prietokom zistis podla toho, ze prilis namahavo cumel saje. Ze je na obale napisane 3+ neznamena, ze to mas dat dietatu ked dosiahne 3 mesiace a jeden den. Niektoremu bude vyhovovat "rychlejsi" cumel uz v 2 mesiacoch, inemu mozno az piatom mesiaci. Treba trosku viac pouzivat vlastny rozum a menej internet... Zivotu s dietatom sa treba stale prisposobovat, neda sa vsetki nalinajkovat a naplanovat dopredu, najlepsie az do 18roku, kedy vypadne z domu 😝

yanni
3. máj 2016

Ja som tiez kojila (a este stale kojim popri prikrmoch, mala ma 9 mesiacov). Nic nemusis kupovat, ja som tiez nekupovala. jednu Avent 125 ml (ta najmensia) s cumlom jednotkou som dostala od kolegyn. Mala bola 6 mesiacov plne kojena. Pri zavedeni prikrmov sme zaviedli vodu ale z pohara so sosakom, tiez avent. Ten sosak pasuje aj na tu malu flasku, takze ked niekam ideme, naplnim obe prevarenou vodou a nemusim sa strachovat, ze nebude mat mala co pit (pije fakt vela. Ale u nas je uz takmer 40 stupnov, tak sa ani nesudujem).
Jednu si kludne kup, ak ked ju nepouzijes ako flasu s cumlom, takmer vsetky znacky maju aj normalny uzaver (taky plastovy pliesok) a mozes v nej neskor nosit vodu. Ci uz na pitie alebo alebo alebo.

mamica
3. máj 2016

niektore deti z flasky ani nepiju, zalezi od toho ci sa ti podari kojit alebo nie. Nic nepokazis tym ak bdues mat jednu flasku doma, taku ze keby nieco ;)

siska53
3. máj 2016

Ja som si pre istotu kupila aventku - malu i vacsiu.
Maly po 4.m.vedel pit aj z flase,tak sme ju obcas vyuzili.
Pri dcere bola akkakolvek flasa do roka zbytocna,nevedela sa zo ziadnej naucit,az v tom roku z takej,co mala splosteny sosak.

Takze flasa nie je nutnost,maximalne 1. Moze sa vyuzit neskor,ja napr.mam jednu flasku babatkovsku a pouzivam ju ako odmerku. 🙂.