• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Odšťavovanie ovocia a zeleniny. Ako uchovávať šťavy?

12. augusta 2012 
Ahojte, viete mi, prosim, niekto poradit ako uchovavat stavy z cerstvej zeleniny a ovocia? Ako dlho vydrzia len tak v chladnicke? A ako to zakonzervovat?
A prisli ste niekto na fintu ako sa zbavit tej skaredej peny, ktora sa drzi na vrchu? Precedit cez sitko sa mi to velmi neda, lebo a mi sitko hned upchava a potom netecie ani stava. Najlepsie by bolo asi nieco s kohutikom naspodku (na system vinarskeho sudu :wink: ), existuje take nieco?
A ak mate nejake dobre kombinacie ovocia a zeleniny, tak sem s nimi :wink:. Ja som prave vcera "objavila" skvelu stavu z modreho hrozna, ktore je original trochu trpke a s hrubou supkou (tak Adamovi velmi nechuti a vypluva aj supku aj kostky), ale odstavene aj s jablckami je to fantasticka pochutka :stuck_out_tongue_closed_eyes:
30. sep 2009 o 16:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Preced cez plienku, ktoru mas v sitku, a ked sa to zacne upchavat, miesaj vareskou :wink:

Ja si robievam, 2x jablcko, 1x mrkva, troska zeleru, mnamka :slight_smile:
30. sep 2009 o 16:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
kiss ja viem ze cerstva stava ma byt do 48 hod. spotrebovana :grinning:
30. sep 2009 o 17:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
sasi aj som si myslela. Aj ked u nas aj ked sa s tym piplem pol dna a mam asi 1 liter stavy, tak vypite to je najneskor do druheho dna. Len by ma zaujimalo, ci by stacilo pasterizovat (zohriat na 63 stupnov C), alebo ked to chcem uchovat v poharikoch, tak to treba minimalne sterilizovat varom...
1. okt 2009 o 11:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zamrazit sa daju, ja to aspon tak robim s hroznovym mustom (zial nemam velku mraznicku :stuck_out_tongue_closed_eyes: ) co sa tyka tej pasterizacie a spol, otec moj ma vynikajucu knihu k tomu, cez vikend k nim ideme, tak to pozriem ze ako je to najlepsie zakonzervovat a potom ti pisnem :wink:
moja top kombinancia: jablko, pomaranc, mrkva, cvikla :wink: na ten zeler sa uz dlllllllllllllllllllllho chystam :grinning:
2. okt 2009 o 08:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja tu penu jednoducho pozbieram lyzicou :slight_smile:
29. okt 2009 o 14:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kisska, akurát včera som o tom čítala, pozri si tu odpoveď od Ing. Igor Mráz, PhD. » Po 12.Nov. 2007 16:19:
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=62715#
29. okt 2009 o 15:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
matja - super link, dakujem velmi pekne, Ing. Mraz sa konecne dostal k jadru problemov aj zmrazovania detsky prikrmov. Odporucam :wink:
29. okt 2009 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
30. okt 2009 o 10:32  •  3 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte dievcata,dlho tu nikto nepisal,ale tak skusim,ci sa ozvete

@kisska
@matja
@wiskas
@libka1
@nevesta
mate nejake nove receptiky na stavy? nieco s jogurtom,mätou a podobne
5. jún 2012 o 17:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
@dijuri sezona len zacina ;). Prave sa chystám na jahodovú dreň (šťavu je škoda robiť a nemám toľko jahôd), čerešňové pyré... Dievčatá, čo máte nové za tri a pol roka? :slight_smile:
5. jún 2012 o 18:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucia123 Vyborny, ale trosku drahy.. :unamused: :unamused: :unamused:
6. jún 2012 o 17:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj, prosím poradí mi niekto čo je vhodné kombinovať s paradajkami? chcem ich odšťaviť ale samotné nám nechtia, vďaka. :wink:
11. aug 2012 o 14:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
prosím neviete mi niekto poradiť?
12. aug 2012 o 13:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok